FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. CSA STEAUA

Poliția a efectuat percheziții pentru tâlhărie în scandalul dintre ultrașii Stelei și FCSB-ului

Scandalul dintre ultrași s-a petrecut după FCSB - Viking // foto: GSP
Scandalul dintre ultrași s-a petrecut după FCSB - Viking // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 06 octombrie 2022 18:12 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 20:31

Poliția Municipiului București a anunțat că a efectuat astăzi 19 percheziții la domiciliu într-un dosar penal de tâlhărie calificată. Este vorba despre cazul care a provocat desființarea brigăzii ultras Tornado 47, al cărei steag a fost capturat de ultrașii Stelei.

Pe 18 august, în urma meciului dintre FCSB și Viking Stavanger din play-off-ul Conference League, un ultras din brigada Tornado 47, parte a Peluzei Nord FCSB, a fost urmărit și agresat de unii suporteri CSA Steaua, care l-au deposedat de steagul brigăzii.

Hagi, impresionat de jucătorul pe care Becali și Dică nu-l bagă în seamă! Ce a remarcat „Regele”
FCSB
Hagi, impresionat de jucătorul pe care Becali și Dică nu-l bagă în seamă! Ce a remarcat „Regele”

Poliția a efectuat percheziții pentru tâlhărie, în urma scandalului dintre ultrașii CSA Steaua și FCSB

Acțiunile steliștilor nu au rămas fără urmări. Poliția Capitalei a anunțat astăzi că a „pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere, în București și în județele Ilfov, Giurgiu și Vâlcea, într-un dosar penal de tâlhărie calificată”.

Cercetările sunt desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. 

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

La activități participă jandarmi ai Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

- Comunicat Poliția Capitalei

În limbajul ultras, pierderea steagului provoacă desființarea grupării. Tornado 47 a anunțat oficial, pe 25 august, că și-a încheiat activitatea sub această titulatură, deși a condamnat felul în care au acționat ultrașii steliști.

Ultrașii care susțin CSA Steaua, parte a facțiunii GLAS, au fost acuzați că au atacat fanul FCSB deși acesta era însoțit de fiul său, în vârstă de 14 ani.

Peluza Sud Steaua îi arată cu degetul pe ultrașii FCSB. Peluza Nord l-a exclus pe bărbatul agresat

În urma acțiunii forțelor de ordine de astăzi, SudSteaua a emis un comunicat în care arată cu degetul ultrașii FCSB, pe care-i acuză că au reclamat atacatorii la Poliție în ciuda obiceiurilor din lumea ultras:

„Unii dintre noi au fost reținuți de către Poliție pentru singurul motiv că sunt ULTRA' și că fac parte dintr-un grup de suporteri ai Stelei. Acuzațiile sunt rodul unor plângeri și denunțuri făcute de către susținătorii echipei uzurpatoare”, scriu cei din Peluza Sud Steaua. 

Pe deasupra, aceștia l-au numit pe Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord FCSB, „un «sifon» arhicunoscut”.

În replică, Peluza Nord a scris pe pagina oficială că „se delimitează total de orice suporter, membru / fost membru care are orice fel de legătură cu vizite, informări, discuții” cu autoritățile. Totodată, Peluza Nord a anunțat că bărbatul implicat în incidentul din august a fost exclus din Peluză.

Mai multe știri de actualitate: 

SOLD-OUT la următoarele două meciuri acasă! Strategia inedită a clubului din Liga 1 a dat roade

Stoichiță șochează în cazul Mangia: „Nu înțeleg subiectul! Nu e problema Federației că are anumite apucături”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează