FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

Pompiliu Popescu pune accidentările Stelei pe seama medicului roş-albaştrilor: "S-au rupt din cauza lui Paligora!"

Articol de - Publicat marti, 08 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 08 februarie 2011 11:54

Medicul "naţionalei", Pompiliu Popescu, l-a atacat pe doctorul Stelei: "Din vina lui, Szekely a stat 7 luni şi Emeghara suferă şi acum!"

Steaua şi "naţionala" sînt din nou în conflict. De această dată, medicii celor două echipe se află în război deschis. Cel care a atacat a fost medicul "tricolorilor", Pompiliu Popescu. "Metoda centrifugării sîngelui are rezultate îndoielnice. Şi dau doar cîteva exemple. Din cauza folosirii acestei metode de recuperare, Daniel Niculae are şi acum probleme şi nu poate evolua, chiar dacă au trecut patru luni de la accidentarea suferită la gleznă, la meciul cu Franţa. Acelaşi lucru este şi în cazul lui Dorin Goian", a spus Pompiliu Popescu.

"Metoda e de 5 ani în România!"
"Pompi" îl ironizează pe medicul Stelei, care consideră metoda centrifugării sîngelui una revoluţionară pentru ţara noastră. "Acest procedeu există de cinci ani în România şi se face la Medsport, la doctorii Anghelescu şi Irimia, dar şi la Medlife. Abia acum au descoperit-o şi cei de la Spitalul Militar!".

Doctorul "naţionalei" şi-a continuat atacul: "Tot din cauza tratamentului cu sînge centrifugat Szekely a stat şapte luni de la o operaţie de menisc, deşi în aceste cazuri recuperarea durează în mod normal trei săptămîni. Emeghara păţeşte ce păţeşte tot din această cauză!".

Codorean: "Szekely a avut cartilaj secţionat!"
Medicul care l-a operat pe Janos anul trecut a dezvăluit la acea vreme în Gazetă cît de gravă a fost accidentarea mijlocaşului stelist. "A avut leziuni mici la menisc, iar cartilajul femural i-a fost secţionat. Am fost nevoit să-i reconstruiesc cartilajul, să-i scot o parte din menisc!", a declarat imediat după operaţie medicul de la Spitalul Militar, Ionuţ Codorean.

Modelul Barca
Şi clubul catalan foloseşte de mai mult timp tratamentul cu plasmă îmbogăţită! Astfel, după folosirea acestor injecţii-minune, mai mulţi fotbalişti ai Barcei au revenit mult mai repede pe gazon după ce au acuzat probleme musculare. Durata de recuperare s-a scurtat miraculos, iar fotbalişti care iniţial ar fi trebuit să stea departe de gazon timp de o lună au reintrat pe teren după numai două săptămîni de pauză. Alţi sportivi celebri au apelat şi ei la această tehnică: tenismanul spaniol Rafael Nadal, dar şi golferul american Tiger Woods.

Replică

"Popescu nu cunoaşte cazurile!"
Ionuţ Codorean, doctorul care l-a operat pe Szekely, explică de ce Pompiliu Popescu greşeşte: "Se pronunţă în totală necunoştinţă de cauză, pentru că nu l-a consultat pe Szekely nici înainte, nici după operaţie. Gazeta Sporturilor a notat după operaţia lui Szekely că jucătorul a suferit o intervenţie atît la nivelul meniscului, cît şi la o mică zonă afectată a cartilagiului femural. Fotbalistul a revenit după 4 luni, mai devreme decît se estimase iniţial! Şi la asta au ajutat şi injecţiile cu plasmă îmbunătăţită". Radu Paligora a completat: "Cît despre Emeghara, îi amintesc lui Pompiliu Popescu că jucătorul a făcut reabilitarea la Bologna, nu în România!".


"Noutatea pe care am prezentat-o în Gazeta de luni, despre centrifugarea sîngelui, a fost următoarea: de la 1 ianuarie 2011, WADA permite această practică şi pe cale musculară, nu doar în articulaţii"
Radu Paligora, medic Steaua

"E lipsit de deontologie din partea unui medic sa se pronunte asupra unui caz in care nu a consultat pacientul"
Ionuţ Codorean, doctorul care l-a operat pe Janos Szekely

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
alegzander19
alegzander19  •  08 Februarie 2011, 13:22

Deasemenea daca STEAUA a inceput din ianuarie sa foloseasca aceasta metoda .. cum poti sa spui ca accidentarile lui Emeghara si Szekely sunt/au fost prelungite din cauza metodei ?? Dar cel mai bine o spune doctorul care a operat pe Szekely. Cum oare poti sa "estimezi" accidentarea cand nu ai consultat niciodata pacientul, n-ai vazut nici o radigrafie ??

epishebe
epishebe  •  08 Februarie 2011, 12:21

Eu de mult voiam sa spun asta! Prea sunt accidentati jucatorii Stelei si stau mult prea mult timp pe banca. Emeghara, bietul, de cand se tot chinuie sa-si revina.... Szekely la fel... Este mai mult decat evident ca sunt probleme in stafful medical al Stelei.

u22u22
u22u22  •  08 Februarie 2011, 12:01

"Mesia" popescu! Cum le stie el pe toate! Adica aia de la Barca sunt niste tampiti si el e cel mai destept! Hai sa ne vedem lungul nasului!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează