FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ponta gîndeşte ca MM » Prim-ministrul sare în apărarea Stelei: "E un fenomen social!"

Ponta a stat în apropierea lui Becali la meciurile Stelei pe care le-a văzut din tribunele Arenei Naţionale // Foto: Bogdan Bălaş
Ponta a stat în apropierea lui Becali la meciurile Stelei pe care le-a văzut din tribunele Arenei Naţionale // Foto: Bogdan Bălaş

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 08 iunie 2013 19:30

Şeful de la Palatul Victoria a avut acelaşi discurs cu al managerului din Ghencea şi a susţinut că "a fost sancţionat patronul, nu echipa".

Problema Stelei privind o posibilă excludere din Europa a ajuns să fie comentată şi la cel mai înalt nivel în rîndul politicienilor români. Într-un interviu oferit celor de la România TV, Victor Ponta a oferit un răspuns interesant atunci cînd a fost întrebat dacă roş-albaştrii ar trebui excluşi din Europa şi retrogradaţi din Liga 1.

"Sper să n-ajungă nici o valiză pe masa UEFA! Înţeleg că banii s-au confiscat, sînt bineveniţi la buget! Mai departe, nu cunosc şi nici nu am atribuţii pe partea de legislaţie europeană, dar instanţa a sancţionat doar patronul, nu şi echipa", a spus Ponta, care practic a susţinut fix acelaşi lucru cu ceea ce spusese şi Mihai Stoica, în urmă cu 3 zile.

Ponta a adăugat de ce n-ar trebui ca Steaua să fie trimisă în "B". "Nu doar ca suporter al trupei din Ghencea, dar mai ales ca român, îmi doresc ca Steaua să rămînă în Divizia A. Nu vă supăraţi pe mine, însă Steaua e un fenomen social! La cîte necazuri avem, dacă ni se ia şi această plăcere ar fi foarte rău", a mai spus premierul, care n-a ascuns niciodată că e un mare fan al grupării roş-albastre.

UEFA: "Între 1 şi 10 ani excludere"
Noile adăugiri pe care Comitetul Executiv le-a făcut Regulamentului Disciplinar prevăd sancţiuni extrem de dure în cazul celor pe care forul continental îi găseşte vinovaţi de corupţie, mită, blaturi pentru pariuri: "În funcţie de gravitate, cluburile vor fi excluse între 1 şi 10 ani din competiţiile europene".

În plus, pasajul spune că "o persoană aflată sub jurisdicţia UEFA la momentul comiterii unei infracţiuni nu va fi ferită de sancţiuni doar pentru că în prezent nu se mai află sub jurisdicţia UEFA". În 2008, cînd a trimis valiza la Cluj, Gigi era acţionar al Stelei, iar, astăzi, cînd a fost condamnat, el nu mai apare ca oficial al clubului.

Sprijin şi pentru Popescu
Victor Ponta a făcut declaraţii şi înaintea verdictului pe care Înalta Curte l-a dat în Dosarul Transferurilor. "Dacă au greşit, înteleg că e vorba de evaziune fiscală, să plătească, dar un sportiv ca Gică Popescu nu merită umilit. N-aş fi fericit să-l văd la închisoare", a spus atunci Ponta. Instanţa supremă a decis să trimită cazul la Curtea de Apel pentru rejudecare.

SONDAJ GSP.RO
Crezi că Steaua va juca în Europa?
Da, nu va fi exclusă 39%
Nu, va fi exclusă 61%
Total voturi: 10.800

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (285)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  11 Iunie 2013, 23:14
Postat de zarqa pe 10 Iunie 2013, 15:51

Pentru ca este cetatean roman il inteleg pe V.Ponta, sa sustina ca Steaua nu trebue exclusa din Europa desi regulamentele spun altceva, da sa sustina ca Steaua este un FENOMEN SOCIAL este o mare aberatie. Inseamna ca are un creer cat al incultului MM Stoica. Spun acest lucru in calitate de ROMAN.

mananci rahat.steaua este si va fi mereu un fenomen social.

zarqa
zarqa  •  10 Iunie 2013, 15:51

Pentru ca este cetatean roman il inteleg pe V.Ponta, sa sustina ca Steaua nu trebue exclusa din Europa desi regulamentele spun altceva, da sa sustina ca Steaua este un FENOMEN SOCIAL este o mare aberatie. Inseamna ca are un creer cat al incultului MM Stoica. Spun acest lucru in calitate de ROMAN.

cobra_z
cobra_z  •  10 Iunie 2013, 11:34

vrajeli electorale..."ia luati , astia prosti da multi niste gogosi de la mine, daca ati inghitit atata branza de oaie si v-a placut,atunci gogosile mele parfumate trebuie sa va duca la extaz si daca o sa trebuiasca pe viitor sa ma votati, nu uitati ca v-am hranit cu gogosi gustoase si siropoase"...

Vezi toate comentariile (285)
Comentează