FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Popa devine elevul lui Jaap Stam! ”Motoreta” prinde pe ultima sută de metri un transfer: se duce la Reading, în Championship

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2017 00:00

Adi Popa dă lovitura aproape de închiderea ferestrei de mercato. Mijlocașul dreapta va pleca la Reading, o formație din liga a doua engleză. Popa va primi în Anglia un salariu de 700.000 de lire anual. Steaua ia 500.000 de lire.

Prețul mic e influențat de situația contractuală a jucătorului. Adi se afla în ultimele șase luni din contract, așa că Becali risca să-l piardă gratis în iulie. Deznodământul e fericit pentru toate părțile.

Și bani, și fotbal bun

Fotbalistul refuzase să prelungească acordul cu roș-albaștrii pentru că ținea neapărat să schimbe campionatul. Din 2012 la Steaua, extrema poreclită "Motoreta" a privit cum unii dintre colegi au prins transferuri excelente în ligi mai tari sau la cluburi bogate din Asia.
Popa se revanșează cu afacerea Reading, una care îi aduce bani mai mulți, de trei ori peste suma pe care o încasa la Steaua, și posibilitatea de a evolua la un nivel ridicat, care îi va permite prezența la echipa națională în continuare.

Reading e pe locul 4 în Championship, cu șanse să promoveze în Premier League. Românul are și o clauză care îi garantează dublarea salariului în cazul obținerii promovării! Primele două clasate urcă direct în PL. Brighton și Newcastle ocupă în prezent aceste poziții. Pozițiile 3-6 participă la un playoff cu meciuri eliminatorii și câștigătoarea turneului obține un bilet pentru Premier, cel mai bogat campionat din lume. Antrenorul lui Reading e Jaap Stam, olandezul fost la Manchester United, la Milan și la Lazio, unul dintre cei mai buni fundași din ultimii 20 de ani.

Reghe are variante

Becali a refuzat inițial oferta englezilor: "Nu-l las să plece fără un milion de euro!". Până la urmă a fost de acord cu 500.000 de lire, în jur de 600.000 de euro. Adi a insistat să i se permită transferul și a obținut într-un final ceea ce și-a dorit.

Reghecampf nu rămâne fără soluții. În lot mai există doi mijlocași dreapta, Jakolis și Gabi Enache. Unul dintre ei îl va înlocui pe Popa. Dispariția "Motoretei" din echipă n-ar trebui să producă efecte majore, în condițiile în care mijlocașul n-a avut o influență fantastică în prima parte a sezonului.

A marcat doar trei goluri, afectat și de improvizațiile lui Reghecampf, care l-a folosit uneori ca atacant central. Jakolis și Enache au costat un milion de euro împreună, prețurile de achiziție de la CFR, respectiv de la Astra. Acum vor avea ocazia să justifice investiția, fiindcă se eliberează postul lor favorit.

Cum va arăta Steaua după transferul lui Popa:

Fl. Niță - Ov. Popescu, Bălașa, Tamaș, Momcilovici - G. Enache, Pintilii, Muniru, De Amorim - Gnohere, Alibec

"Motoreta" la Steaua:

  • A venit în 2012, de la Chiajna, pentru 500.000 de euro
  • A adunat 137 de meciuri și 20 de goluri în roșu și albastru în Liga 1
  • A câștigat campionatul în 2013, 2014 și 2015
  • Era al doilea cel mai vechi fotbalist din lot. Cel mai vechi rămâne Lucian Filip, un mijlocaș afectat de accidentări grave în ultimii ani

3 ani și jumătatedurează contractul semnat de Popa cu Reading, perioadă în care are garantați peste două milioane de lire doar din salariu, fără bonusurile pe care le poate accesa

"Am cerut un milion de euro prima oară, dar m-a sunat Popa și m-a rugat "Nea Gigi, poate nu mai găsesc o ofertă". Și am acceptat, mi-a fost rușine de băiat, că și-a dat toată suflarea pe teren pentru Steaua"
Gigi Becali, patronul Stelei

"Soluții pentru mijlocaș dreapta avem. E Jakolis, e Enache. Eu zic că e și Boldrin, mie mi se pare că Boldrin ar fi cel mai bun ca mijlocaș dreapta, nu pe alt post"
Gigi Becali, patronul Stelei

L-a șocat pe Tamaș

Popa pleacă în Anglia pentru o misiune pe care a îndeplinit-o Tamaș în urmă cu șapte ani. Apărătorul a plecat în 2010 de la Dinamo la West Bromwich, în Championship, tot la jumătatea sezonului, ca și Adi acum. WBA a promovat la finalul acelei stagiuni, iar Tamaș a continuat la alb-negri și în Premier League. Pe Gabi l-a uimit stilul din Championship: "Se aleargă în draci! Iar duelurile...Dacă nu ești puternic, îți zboară capul de pe umeri!". Popa, un jucător care se bazează pe viteză, ar trebui să se potrivească stilului fizic din eșalonul secund englez.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
onduku
onduku  •  28 Ianuarie 2017, 13:51

Fratilor, Jaap Stam a fost scouter pentru Man United. Daca l-a ochit pe Adi Popa, inseamna ca i-a placut in duelurile cu Chelsea mai ales. Aviz pentru Moflea Magheru sau altii care ziceau ca Popa nu ii bun. Bine, ei ziceau despre oricine.

696253093853906
Ghita Florin  •  28 Ianuarie 2017, 12:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

martinpen
martinpen  •  28 Ianuarie 2017, 09:35

De unde ati scos voi asta cu lire ? Autorul acestui articol a copiat de pe digisport, unde a aparut stirea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează