FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"Pornim de la 1-0"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 iulie 2007 00:00

Cristi Borcea a afirmat ieri ca Dinamo a ajuns atit de puternica incit are avantaj asupra adversarului inca de la cabine. "seful suprem al spartanilor", asa cum il denumesc fotbalistii ros-albilor pe Cristi Borcea, a sosit de ieri dimineata in cantonamentul de la Flachau. Cind vorbeste de Dinamo e relaxat. La fel si cind trimite sageti catre rivalele Steaua, Rapid si CFR Cluj. Doar ca in acest ultim caz are o privire trufasa.

- Domnule Borcea, sinteti ironizat dinspre Ghencea. Gigi Becali a spus ca aveti echipa de cinci ciini, nu de cinci stele. Replicati?
- Am ajuns la nivelul la care nu mai intram in polemici cu lumea. Ne vedem de Dinamo si de problemele noastre.

- De ce credeti ca apar astfel de afirmatii la adresa clubului din stefan cel Mare?
- Simplu: incompetenta, teama, rautatea! Le e frica de noi! E clar.


"Locul doi e tragedie"
- Ioan Andone spune ca echipa lui, CFR Cluj, e favorita numarul 1 la titlu.
- Pe Ando il cred cind vorbeste asa, fiindca a capatat mentalitatea de invingator de la Dinamo. Dar nu poate sa se puna cu Dinamo! Le-am zis si de la alte echipe ca pornim cu 1-0 de la cabine. Asta pentru ca sintem Dinamo, o forta, un club de traditie in Romania, nu fiindca ne-ar ajuta cineva.

- Increderea aceasta prea mare in fortele proprii n-ar putea sa se intoarca impotriva echipei?
- Inca de la infiintare, locul doi pentru noi a fost sinonim cu esecul! Locul doi egal tragedie. Daca am luat campionatul dansind, n-a plecat nimeni si am adus doar supervalori, ce vreti sa zic? Normal ca vad Dinamo din nou campioana.


"Grupele Ligii, apoi titlul"
- Ce ati alege dintre calificarea in grupele Champions League ori cistigarea titlului?
- Calificarea in Champions League. E visul oricarei formatii sa auda celebrul imn al Ligii.

- si daca nu va calificati? N-ar fi o drama, avind in vedere ca va pregatiti de atitia ani?
- Noi vrem acolo. E ceva rau sa-ti doresti? Nu cred. si stiu ca avem echipa de grupele Champions League. Cu exceptia a trei-patru echipe, Valencia, Sevilla, Liverpool, ne-o dam cu toate.

- Bun. si daca Dinamo ajunge in grupe, ce performanta ar putea face?
- Important e sa ajungem acolo. Putem egala punctele facute de Steaua in sezonul trecut. Ar fi onorabil. Insa e exclus sa ne gindim ca am putea trece de grupe. Daca pici cu Barcelona, Chelsea sau mai stiu eu cu cine, cam greu sa le depasesti. Mori pe teren, dar astfel de formatii te macina.


"N-as vrea sa fiu in pielea lui Rednic!"
- Veti putea duce lupta si pe frontul european, si pe cel romanesc?
- Bineinteles. Pe linga pachetele de prime pentru un anumit numar de meciuri, jucatorii vor avea bonusuri pentru o victorie la cit mai multe goluri.

- Mircea Rednic spunea ca are calitate in echipa, dar ii e teama, din cauza concurentei, sa nu apara scurtcircuite in interiorul lotului. Ce parere aveti?
- Cel mai greu ii este antrenorului fiindca responsabilitatea e mare, trebuie sa aleaga intre foarte multi fotbalisti de clasa. N-as vrea sa fiu in pielea lui acum! Dar Mircea are experienta in meseria lui, stie si el cum e, fiindca oriunde a jucat a fost concurenta mare.


"Sa nu se plinga, le inchid usa!"
- Cum veti reactiona daca vedetele echipei se vor plinge direct la dumneavoastra?
- La mine au usa inchisa! Legat de joc, nu am ce sa le fac, in privinta partii financiare, sint mai flexibil.

- Presiunea e mai mare acum asupra antrenorului si a fotbalistilor?
- E foarte greu sa iei campionatul, sa ajungi la nivelul la care e acum Dinamo, dar si mai dificil e sa te pastrezi. Anul acesta sintem condamnati sa fim campioni din nou!

- Ce le transmiteti rivalelor care atenteaza la locul unu, ocupat de Dinamo sezonul trecut?
- Sa isi fixeze alte obiective, locul 1 e al nostru! Sa se califice in cupele europene, atit.


"Calcam in picioare"
- Ce adversar va inspira teama?
- Nu mi-e frica decit de noi, de Dinamo. Nu depindem de nimeni.

- Nu vor fi si jocuri de culise?
- Nu. Nu poate sa-si permita nimeni asa ceva. Merg doua in Liga, patru in UEFA, doua in Intertoto, patru retrogradeaza, cine e nebun sa faca blaturi?

- S-ar putea crea o coalitie anti-Dinamo?
- si daca s-ar face, ce, credeti ca ne e frica? Noi mergem sa cistigam oriunde. Indiferent ca e Ghencea, Giulesti sau Cluj. Cine sa se asocieze? Ce ma intereseaza pe mine cum isi face strategia Buzaul? Mergem si ii calcam pe toti in picioare, daca e nevoie. Cu cit sint mai multi impotriva noastra, cu atit o sa ne placa mai mult razboiul.

"Avem un lot atit de puternic, incit putem face doua echipe de valori apropiate. Am promis fanilor performante in Europa. Nu ne jucam, sintem razboinici profesionisti"
Cristi Borcea


Borcea are piciorul drept in ghips si merge ajutindu-se de niste cirje, accidentarea tragindu-i-se de la fotbalul pe plaja


A venit Ayangma
Mircea Rednic mai cauta un mijlocas defensiv. si a gasit unul, pe care il va testa in zilele urmatoare in stagiul austriac. Este vorba de camerunezul Frederik Ayangma , ultima oara la formatia franceza Creteil, grupare la care a activat in trecut si Raducioiu. Africanul are 25 de ani si a fost recomandat ca un fotbalist de forta. Jucatorul a ajuns ieri dupa-amiaza in Austria.

Caçapa luat, urmeaza stefan Radu
Genoa l-a achizitionat ieri pe brazilianul Caçapa de la Lyon. Fotbalistul de 31 de ani va evolua in Il Calcio in urmatorii trei ani. "Genoa si-a asigurat apararea, iar acum poate astepta linistita deznodamintul in cazul dinamovistului stefan Radu", a notat presa peninsulara. Italienii doresc transferul internationalul roman de 20 de ani, insa Dinamo refuza sa-i dea drumul de acum.

"Nu mai suport ploaia"
O noua zi de cantonament la Flachau, din nou ploaie. Una care ii streseaza teribil pe elevii lui Rednic. "Nu mai suport! Ma termina vremea asta. E intunecat si ploua de parca nu se mai termina. Un roman stabilit aici ne-a zis ca de 7 ani n-a trait cinci zile consecutive fara sa ploua", se plingea Pulhac.

La minge
Doar Stoican, Munteanu, Ganea si Posteuca s-au antrenat ieri dimineata. Fundasul dreapta e abia venit la echipa si trebuie sa recupereze, iar Munteanu si Ganea se refac dupa accidentari. Dupa o sedinta fizica, bazata pe stretching si alergari, dinamovistii au jonglat cu mingea si au tras la poarta aparata de Posteuca. "Usor, usor imi intru in ritm si de-abia astept sa joc din nou pentru Dinamo", a punctat Stoican.

"Fara teama"
Claudiu Niculescu a recomandat ca fiind foarte bun acest stagiu de pregatire: "Avem adversari tari, care ne vor cali pentru dubla confruntare din preliminariile Ligii. E prea devreme sa spunem cu cine ne-ar conveni sa jucam in turul III, insa la ce pofta de gol are echipa si coeziunea care se doreste a fi dupa acest turneu, nu trebuie sa avem teama de nimeni. Am ajuns si noi la un nivel la care ne gindim la victorie indiferent de numele rivalului".


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează