FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Povestea incredibilă a unui fost jucător al Unirii Urziceni. Părinții i-au murit într-un accident auto în timp ce mergeau la meci

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 aprilie 2016 03:11

Valentin Filatov, acum în vârstă de 34 de ani, a rememorat pentru portalul rus tribuna.ru un moment care i-a marcat viața, petrecut acum 12 ani și jumătate.

Atunci, părinții fostului jucător al Unirii Urziceni au decedat într-un accident de mașină. La începutul deceniului trecut, Filatov era o mare speranță a celor de la Zenit St. Petersburg. Bifase 21 de partide în sezonul respectiv, 2002.

Pe 5 octombrie 2003, tatăl său se grăbea să ajungă la meciul dintre Zenit și Cernomoreț Novorosiisk. Chiar dacă Valentin nu juca în acea partidă, fiind accidentat. Ba, mai mult, luase decizia de a viziona meciul de acasă, alături de prietena sa, Iulia.

Părintele lui Valentin, Vladimir, 42 ani, a pierdut însă controlul volanului mașinii sale, un OKA sovietic, a pătruns pe contrasens și s-a izbit violent de o dubiță Volkswagen. Mama lui Filatov, Marina, a murit pe loc, în timp ce bărbatul a decedat la spital.

A ajuns la Urziceni după depresie
"A plâns toată ziua și mult timp după aceea", a povestit antrenorul de atunci al Zenitului, cehul Vlastimil Petrzela. Care a fost șocat când a văzut ce mașină conducea Filatov senior: "Acel OKA era mic, ca o mașină de jucărie. M-aș fi urcat în el doar în anii tinereții, cu inconștiența specifică vârstei!".

Vladimir Filatov lucra în domeniul electrofizicii, în timp ce soția sa era asistentă medicală.

Iar marele talent s-a stins. Filatov n-a mai jucat la Zenit, a fost cedat la Nosta, apoi Petrotrest, echipe mici din Rusia, din ligile inferioare. În 2006, apărătorul a semnat cu  Unirea Urziceni.

Totul după o depresie puternică. "Trebuia să ajung la o echipă puternică din prima ligă. S-a schimbat antrenorul și mutarea a căzut. Așa a apărut varianta Unirea Urziceni", povestește Valentin.

După Unirea, la care a stat un an, Valentin a jucat la Nalcik, apoi în prima ligă rusă, la Rostov. În prezent evoluează în liga a treia, la Dinamo St. Petersburg.

"Vreau să întemeiez o familie asemănătoare celei făcute de părinții mei. Au fost un model pentru mine. Eram fericiți"

Valentin Filatov, fundaș Urziceni (2006)

26
de partide a jucat Filatov la Urziceni în 2006: juca în ambele benzi, în special fundaș stânga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close