LIGA 1  ·  PRĂBUȘIRE

Povestea șocantă a lui Luca Lică! Remarcat de Mircea Lucescu și jucător la Steaua, acum trăiește pe străzi: „Băutura mi-a distrus viața! Am pierdut tot”

Foto: Monitorul Expres
Foto: Monitorul Expres

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 iulie 2019 10:08

Luca Lică, fost jucător la juniorii Stelei și la echipe precum FCM Brașov, Tractorul, ICIM sau Metrom, a fost în generație cu Marcel Răducanu și remarcat de Mircea Lucescu. Acum, Luca Lică a ajuns să trăiască pe străzi!

Băutura mi-a distrus viaţa! Am pierdut tot, casă, soţie, copil! Petreceam la restaurant până dimineaţa cu uşile închise. Băutura, femeile şi muzica erau viaţa mea!”, a spus Lică pentru monitorulexpres.ro.

Ajuns la 65 de ani și cu un venit lunar de 140 de lei dintr-un ajutor social, Lică e operat la piciorul stâng: „Nu mai beau de şase ani! Am fost operat în urma unui ulcer perforat şi de atunci, gata! Mai primesc şi acum un pahar de băutură, dar îl pasez imediat la un cunoscut”.

„Sun la 112, vine Ambulanţa şi mă duce la spital unde îmi schimbă pansamentul...De obicei dorm pe bancă, pentru că e greu să ajung la azil. Acolo te primeşte seara, iar dimineaţa trebuie să pleci. E bine, cum să nu, dar cum mă deplasez greu, mai bine dorm pe bancă", a mai spus fostul internațional de tineret.

„Am fost coleg cu fotbalişti adevăraţi, a fost frumos, dar Mitică Dragomir a fost mafia în fotbal, îl cunosc bine din perioada de la Braşov” Luca Lică

„Băutura l-a distrus pe Lică. Fotbalist excepţional, dar care a fost distrus de băutură. A jucat la echipa naţională de tineret şi era chiar în vizorul echipei naţionale de seniori. Am jucat cu el, îl cunosc foarte bine, îl şi ajut cu haine, cu bani, cu mâncare. Ştiu că doarme pe o bancă pe strada Zorilor şi stă toată ziua lângă un magazin non-stop” Costel Spirea, fost coleg cu Lică la FCM Brașov

Mircea Lucescu l-a remarcat

Luca Lică n-a fost un fotbalist oarecare, fiind remarcat chiar de Mircea Lucescu, cel care era selecționerul naționalei României. Adrian Hârlab, fost coleg cu Lică la Tractorul, își amintește: „Lică a fost un fotbalist de valoare, am jucat cu el la Tractorul şi îmi amintesc că am jucat un amical, pe Municipal, cu Naţionala României, iar Mircea Lucescu ne-a întrebat «cum a ajuns băiatul ăsta să joace în B?». Era mijlocaş central, a jucat şi libero, avea personalitate...

Din păcate, atunci când s-a lăsat de fotbal nu era pregătit pentru ziua de mâine. Nu e primul, nici ultimul fotbalist care trăieşte o astfel de dramă. Poate problema lui Lică va fi soluţionată de autorităţi, deşi în zilele noastre e mai greu”.Florin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (5)
John Vasa  •  27 Iulie 2019, 20:26

MIETICUTU dragomir.....mafiot!?!? asta e un "INGERAS" vai di pacatiilii noastri. .......lucescu,iordanescu(probabil cel mai prost antrenor de pe glob!!!) tata jean, iorgulescu, dinu si lista e mult , mult mai lunga ADEVARATI CRIMINALI AI FOTBALULUI ROMANESC!!! Da vorba aia: "multi vad putini pricep".....ori ar mai fi una "betivu se trezeste dar prostu niciodata,NEVER, EVER"

tipsy  •  27 Iulie 2019, 19:47
Postat de popescu222 pe 27 Iulie 2019, 11:10

Drama sportivilor de performanta, in general. Pensionari la 35 de ani... cati sunt suficient de inteligenti sau de norocosi sa traiasca bine restul vietii? Oricum salut faptul ca isi gasesc locul si asemenea articole in gazeta, intre zecile de articole saptamanale despre ce-au zis meme sau gigi.

Personal as prefera sa citesc despre baschet sau rugby decat despre jucatori de fotbal care au jucat la tineret la steaua in 1972.

chromophobia  •  27 Iulie 2019, 13:18
Postat de popescu222 pe 27 Iulie 2019, 11:10

Drama sportivilor de performanta, in general. Pensionari la 35 de ani... cati sunt suficient de inteligenti sau de norocosi sa traiasca bine restul vietii? Oricum salut faptul ca isi gasesc locul si asemenea articole in gazeta, intre zecile de articole saptamanale despre ce-au zis meme sau gigi.

F.adevarat ce spui.Prefer sa citesc drame de genul asta decat sa citesc toate prostiile despre becali,meme sau altii.Cand ajung pe zorilor o sa-i iau ceva de mancare si baut lui nenea asta.Din pacate,din vina lui si-a distrus viata insa trebuie sustinut oricare om sa mearga mai departe

Vezi toate comentariile (5 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1