FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, 20:30, GSP.RO, DIGI 1, DOLCE 1, LOOK TV, TVR 1

Pregăteşte o mare surpriză! Rădoi face o schimbare neaşteptată în primul ”11” al Stelei pentru Derby de România

Articol de - Publicat vineri, 20 noiembrie 2015 00:00

Chipciu şi Tahar sînt suspendaţi, Hamroun e nerefăcut, iar Enceanu n-are ritm de meciuri, astfel că Mirel vede ca soluţie reprofilarea fostului atacant al Oţelului

Amicalul pe care Steaua l-a disputat marţi seară, în Trivale, cu SCM Piteşti, n-a avut ca scop doar acomodarea jucătorilor cu noua lor casă. Rădoi a folosit meciul cu echipa din Liga a III-a pentru a testa surpriza pe care o pregăteşte pentru derby-ul cu Dinamo. E vorba despre soluţia pe care o gîndeşte pentru postul de mijlocaş stînga.

Acolo unde toate variantele pe care le-a utilizat în acest sezon sînt indisponibile: Chipciu şi Tahar au încasat cu Botoşani cîte un avertisment şi n-au drept de joc, Hamroun nu a putut fi recuperat după leziunea musculară, iar Enceanu abia şi-a terminat perioada de reabilitare după întinderea de ligamente.

I-a dat sfaturi în amicalul de marţi

Fără vreun alt fotbalist în lot care să mai fi fost mijlocaş stînga, Mirel îl vede pe Tudorie ca alternativă pentru acea zonă de teren. Fostul gălăţean l-a folosit în banda stîngă a terenului, iar Rădoi a fost extrem de preocupat de modul în care a evoluat Tudorie, căruia i-a oferit cele mai multe sfaturi, inclusiv de poziţionare, pe parcursul amicalului. Tocmai pentru că are intenţia de a-l băga mijlocaş stînga cu Dinamo, Mirel l-a lăsat pe Tudorie să joace 70 de minute şi, dintre cei pe care i-a titularizat, l-a schimbat printre ultimii.

Grigoraş: "Eu l-am debutat ca mijlocaş stînga!"

Un fost antrenor al lui Tudorie la Galaţi, Petre Grigoraş, a dezvăluit ieri pentru Gazeta Sporturilor că actualul jucător al Stelei nu e chiar străin de postul pe care i-l pregăteşte Rădoi pentru meciul de duminică. "Pe Tudorie eu l-am debutat la Oțelul ca mijlocaș stînga, dar nu e postul lui, el e vîrf sau, în cel mai rău caz, al doilea atacant. Nu poate juca extremă. Are joc de cap bun şi e puternic, bun în duelurile fizice, calităţi pe care nu şi le poate folosi în bandă", a declarat Grigoraş.

 A fost mereu zero cu Dinamo

Meciul Minute jucate Tudorie
Steaua - Dinamo 0-0 30
Oţelul - Dinamo 0-1 63
Dinamo - Oţelul 3-1 59
Oţelul - Dinamo 0-1 14

Ce duel: Tudorie vs Fai :D

Dacă Rădoi nu va renunţa la ideea de a-l titulariza pe Tudorie ca mijlocaş stînga, atunci Derby-ul de România va propune o confruntare total inedită între stelist şi fundaşul dreapta dinamovist, Collins Fai. Între cei doi va fi o diferenţă imensă de talie. Tudorie măsoară 1,90 metri, în timp ce camerunezul are doar 1,67 metri. Un plus de nu mai puţin de 23 de centimetri în favoarea fostului gălăţean.

"Din punctul meu de vedere, îl văd pe Tudorie mai mult mijlocaş decît atacant. Are un control foarte bun al balonului, e tehnic, e longilin, are viziune de joc"
Aurel Ţicleanu, declaraţie făcută cînd Tudorie a semnat cu Steaua

Cum ar putea arăta Steaua în Derby
Niţă - Rîpă, Varela, Toşca, Guilherme - Breeveld, L. Filip - Ad. Popa, N. Stanciu, Tudorie - Tade

7 fotbaliştiare indisponibili Steaua pentru derby-ul cu Dinamo: Chipciu şi Tahar, suspendaţi, Cojocaru, Papp, Muniru, Hamroun, Kharja, accidentaţi

Banca va fi subţire rău!

Mirel are mari dificultăţi în a alcătui un "11" solid cu care să înfrunte rivala tradiţională. În privinţa rezervelor pe care Steaua le va avea duminică seara situaţia e chiar disperată pentru antrenorul campioanei. Dacă titular va fi Niţă, pe bancă va sta puştiul Poiană, de numai 17 ani, fiindcă Valentin Cojocaru a fost internat în spital din cauza unei amigdalite acute şi deşi va fi externat în această dimineaţă va fi nevoit să continue tratamentul cu antibiotice. Apoi, în privinţa jucătorilor de cîmp, în afara lui Alcenat, soluţiile vor însemna numai fotbalişti tineri şi foarte tineri, care n-au avut nici o contribuţie importantă în tricoul roş-albastru: Carp, Mihalcea, Onţel, Enceanu şi Tîrnovan.

531 de minutea jucat Tudorie în acest sezon, în tricoul Stelei

1 gola marcat Tudorie pentru Steaua, reuşit în partida cu CFR Cluj, de pe teren propriu

0 pase de gola dat fostul atacant al Oţelului de cînd a venit sub comanda lui Rădoi

16 ani şi 11 luniavea Tudorie în momentul debutului în Liga 1, februarie 2013, în meciul Oţelul - Petrolul 0-1

3 luniau trecut de cînd Tudorie a fost ultima oară titular la Steaua, în meciul cu CSU Craiova, din deplasare

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
valiza.epo
valiza.epo  •  20 Noiembrie 2015, 10:26

Hai, mai... Tudorie?!? Dupa titlu credeam ca e vorba, cel putin, de Zlatan Ibrahimovici!

valentinn10
valentinn10  •  20 Noiembrie 2015, 10:01

dinamo-STEAUA ,0-3 Marcheaza in ordine: Tudorie , Stanciu si pe final , Adi Popa. HAI STELUTA , HAI BAIETII

sexilian
sexilian  •  20 Noiembrie 2015, 09:54

NU VA PREZENTATI SI CASTIGATI,PRIPASILOR.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează