FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Presiuni

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iunie 2007 00:00

Lupescu va desemna arbitri in Liga I, iar cluburile mari incearca deja sa-si impuna criteriile de delegare

La propunerea lui Mircea Sandu, Comitetul Executiv al FRF l-a insarcinat pe directorul general Ionut Lupescu sa se ocupe din sezonul viitor de delegarea arbitrilor si a observatorilor la meciurile din Liga I. "Kaiserul" are misiunea sa inlature manevrele din CCA. O prima masura a fost excluderea unor arbitri cu pete, in frunte cu Marian Salomir si Anton Helesteanu. Unele cercuri privesc cu neincredere nominalizarea lui Lupescu, si asta deoarece nu a fost la fel de drastic si cu controversatul Sorin Corpodean.

Alta problema pentru Lupescu. Nostalgicii jocurilor de culise incearca sa impuna un criteriu de delegare controlabil. Mai exact, prin calculator. "stim cu toti ca rezultatele desemnarii arbitrilor prin computer pot fi dirijate sa iasa cum vor unii sau altii. Or, degeaba l-am pus pe Lupescu, daca vor exista in continuare suspiciuni. Normal ar fi prin tragere la sorti, chiar daca s-ar putea ca derbyul Steaua-Dinamo sa nu fie condus de arbitri FIFA. Toate echipele trebuie sa fie tratate la fel", a explicat un conducator de club. Pe linga delegarile la ligile a II-a si a III-a, presedintele CCA, Gheorghe Constantin, va raspunde de sanctionarea disciplinara a arbitrilor. Cluburile au dreptul sa recuze un "central" si doi asistenti.

"Salomir a gresit grav"
Ionut Lupescu nu se teme de noua sarcina. "N-am vrut sa accept, dar presedintele federatiei m-a rugat sa deleg arbitrii, avind in vedere ca sefii CCA erau supusi presiunilor. Eu nu am presiune, fiindca nu am afaceri in fotbalul romanesc si nu sint razbunator. stiu ca voi fi acuzat, dar nu-mi va afecta imaginea fiindca mi-am stricat-o de cind m-am intors in fotbalul romanesc", a declarat directorul general al FRF. Lupescu a mai precizat: "Salomir a fost exclus deoarece a comis greseli mari in ultimul timp, iar Corpodean trebuie sa inteleaga ca primit o sansa buna sa-si incheie cariera cu fruntea sus. Sistemul de delegare il voi alege dupa ce ma voi interesa cum se procedeaza la UEFA. Cine greseste plateste".

Arbitri exclusi
"Centrali"
Marian Salomir
Anton Helesteanu
Silviu Bogdan
Vasile Bratu
Viorel Sandu
Orlando Trandu

Asistenti
Cornel Avram
Dumitru Bargaoanu
Daniel Burloiu
Ispas Cojocaru

"Nu vreau sa comentez si sa intru in polemica cu nimeni. De acum inainte ma voi dedica afacerilor, pentru ca pina acum m-am dedicat in totalitate arbitrajului"
Marian Salomir

"Nu am nici o urma de regret pentru deciza luata. Sper ca timpul sa demonstreze ca e decizia corecta. Trebuia facut ceva in arbitrajul romanesc"
Anton Helesteanu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează