FOTBAL  »  Superliga  »  URZICENI - RAPID 0-1

Prestigiu

Articol de - Publicat joi, 24 aprilie 2008 00:00

Primul gol în România al lui Despotovici a asigurat liniştea Rapidului înaintea derby-ului cu Dinamo.

Echipe lipsite de griji, amîn­două în Cupa UEFA, dor de re­vanşă al lui Dan Pe­trescu, speranţa lui Marian Rada că poate forţa rămînerea în funcţie şi la anul, orgoliul fiecărei echipe de a-şi de­monstra superioritatea. In­gre­die­n­te­le a ceea ce se dorea un spec­ta­col. Partida a fost deschisă cu min­gea în bară trimisă de Bran­dan (8), la care Coman era bătut. Cesin­ha (17) a replicat, dar balonul şu­tat tare a fost respins de Arlaus­kis.

Fisura în zid
Cînd Urziceniul se pregătea de un asalt pe final de repriză - mai ales că Mara desena frumos, însă baloanele se loveau de barajul apă­rării giuleştene -, Rapidul a dat lovitura în urma unei acţiuni în viteză, Despotovici (35) dovedind, printr-un gol în premieră în Liga I, de ce s-au achitat pe el 1,25 mili­oa­ne de euro . A fost singura fază la care elevii lui Dan Petrescu, prea a­tenţi la a protesta la deciziile ar­bi­trilor, au fost descoperiţi.

“Ca la teatru!”
Cristian Săpunaru îi ironizează pe dinamovişti înaintea meciului direct, de sîmbătă: “Am auzit că în Ştefan cel Mare a fost 4-4, ca la tea tru. Noi nu vrem să le dăm 4 goluri, ca oltenii, vrem doar să-i batem”. Dani Coman e şi el de părere că Rapid nu va pierde sîmbătă: Dinamo nu mă sperie, are o echipă bună, cu forţă ofensivă, dar noi sîntem cei mai buni şi vom cîştiga sigur, mai ales că jucăm pe Giuleşti”.

A făcut cinste
După meci, George Copos i-a invitat pe componenţii lotului şi pe membrii staff-ului tehnic la un restaurant, de ziua sa onomastică. “Ne întîlnim cu toţii la un Dom Perignon”, le-a transmis acţionarul. De altfel, Dani Coman a anunţat că el şi colegii săi i-au dedicat victoria lui Copos. “Să fie sănătos şi fericit alături de familia sa!”, a fost mesajul portarului giuleştean.

Atacuri în van
Ciprian Petre (56), şut peste poartă. A recidivat Mara (58). Ma­rius Constantin (59) a dat emoţii lui Co­man, dar mingea s-a dus în cor­ner. Mehmedovici (63) şi Munteanu au fost, într-o singură fază, la un pas de egalare. Mara (70) a eşuat într-un şut care-l putea surprinde pe Coman. Ploaia torenţială a adus atacuri în valuri ale ialomiţenilor, dar apărarea rapidistă sau impre­cizia gazdelor au ţinut pînă la final fragilul avantaj al giuleştenilor.

Are infecţie
Muntenegreanul Vladimir Bozovici a suferit o infecţie la un deget de la piciorul drept şi nu a putut fi recuperat pentru partida cu Urziceni. Tehnicianul Marian Rada nu a dorit să-l forţeze pe fundaşul stînga de 27 de ani,
mai ales că belgianul Leonard, titularizat şi aseară, s-a descurcat de fiecare dată onorabil pe acest post.

Galamaz out
Dan Petrescu nu a putut să-l folosească aseară pe căpitanul său, George Galamaz. Fundaşul în vîrstă de 26 ani a suferit o comoţie cerebrală în meciul cu Dinamo de la sfîrşitul săptămînii trecute şi nu a putut fi refăcut. În locul său, Petrescu l-a folosit pe Dănuţ Munteanu, care a făcut pentru prima oară în acest retur cuplu cu Mehmedovici.

Ranko, primul gol!
Adus în iarnă de la Vojvodina Novi Sad, pe 1,25 milioane de euro, Ranko Despotovici a spart gheaţa aseară. Atacantul sîrb a marcat la a şasea apariţie în tricoul alb-vişiniu, după o pasă filtrantă a lui Cesinha. Despo­tovici a primit recent ultimatum din partea antrenorului Marian Rada: “În aceste ultime etape va avea şan­sa să demonstreze că merită să rămînă la noi! Altfel, ne despărţim”.

“Cam tîrziu”
Autorul golului, Ranko Despotovici, speră să fi de pă şit pasa neagră. “Nu am jucat foarte mult cu Rednic, însă domnul Rada mi-a dat mai multe şanse şi mă bucur că i-am răsplătit încre de rea. Primul meu gol a venit un pic cam tîrziu, nu m-am acomo dat aşa re pede cum am crezut, însă sper ca perioada neagră să fi trecut. Mă simt bine şi aş vrea să continuu la Rapid şi de la vară”.

Stelea se retrage
Tehnicianul ialomiţenilor l-a titu­larizat aseară între buturi pe Arlaus­kis. Evoluţiile foarte bune ale litua­nianului l-au făcut rezervă pe Bog­dan Stelea, care se gîndeşte serios să se retragă în această vară. “Ar­nold”, 40 de ani, a mai avut o ten­tativă de a agăţa ghetele în cui în iarnă, după o ceartă cu Petres­cu, dar a fost convins să continue măcar pînă la finalul campionatului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
 •  24 Aprilie 2008, 15:34

DESPOTOVICI Am sustinut tot timpul sa fie lasat sa joace. Cum sa te integrezi cind nu joci. El va fi golgeterul Rapidului de la aunul. Are tot cei trebuie sa fie cel mai bun atacant din Romania. Meciul de la Urziceni a avut si un aspect negativ. BOYA NU L-A JUCAT INTENTIONAT PE DESPOTOVICI. L-AM UEMARIT TOT MECIUL, NU A VRUT SA-I DEA NICI O PASA, CU TOATE CA DE MULTE ORI DESPOTOVOCI S-A PLASAT FOARTE BINE. Boya nu se lipeste de gol si joaca meci de meci. Nu este util Rapidului.

 •  24 Aprilie 2008, 12:25

pt soare - Cesin­ha a pasat la gol

 •  24 Aprilie 2008, 11:50

Care prestigiu???????

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close