FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Laszlo Balint, prezentat la Universitatea Craiova + Sorin Cârțu: „Acestea sunt obiectivele”

captură Facebook @Universitatea Craiova
captură Facebook @Universitatea Craiova

Articol de GSP - Publicat luni, 13 iunie 2022 15:14 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 21:13

Universitatea Craiova și-a prezentat noul antrenor, pe Laszlo Balint (43 de ani), în cadrul unei coferințe de presă.

După despărțirea de Laurențiu Reghecampf, Craiova s-a orientat către fostul tehnician de la UTA Arad.

Craiova anunță despărțirea de Laurențiu Reghecampf: „Mulțumim pentru tot ce ai realizat la Știința” + Rădoi și Balint, variantele realiste de înlocuitor
CSU CRAIOVA
Craiova anunță despărțirea de Laurențiu Reghecampf: „Mulțumim pentru tot ce ai realizat la Știința” + Rădoi și Balint, variantele realiste de înlocuitor

Sorin Cârțu: „Am plăcerea să îl prezint pe Balint”

Sorin Cârțu, președintele clubului, l-a prezentat pe noul antrenor și a vorbit despre obiectivele Universității pentru sezonul viitor.

Am plăcerea să îl prezint pe Laszlo Balint. E un antrenor care a activat la UTA și, din punctul meu de vedere, a lăsat o impresie foarte bună acolo. Îi spun «Bine ai venit!» și să realizăm împreună obiectivele. Urmărim să ne satisfacă doleanțele de a lua campionatul și Cupa. Noi ne-am propus campionat și Cupă. Când nu iei un trofeu la Craiova, e o nereușită. Cam așa s-a tratat situația asta. În niciun caz, clubul nu trebuie să aibă o altă situație decât în ultimii 10 ani, să intre în vreo insolvență sau faliment. La noi nu s-a întâmplat asta și a fost mereu o siguranță. Asta va fi și de acum înainte. Campionatul și Cupa sunt obiectivele, ca în stagiunile trecute.

Mie nu mi-a plăcut UTA, că ne-a bătut acolo, iar aici am făcut 0-0. Ce aș vrea să văd la Universitatea lui Balint e agresivitatea de la UTA. Vreau să văd presing, contra-presing. Cam asta a lipsit echipei noastre.

Au fost și lucruri bune pe vremea lui Laur, am dat goluri, dar vreau să nu mai văd așa multe înfrângeri. A fost un disconfort că am avut 11 înfrângeri în campionat și două în Cupă. Asta vrem să nu mai vedem la echipă. Sunt și clauze. Când nu sunt îndeplinite obiectivele, sunt discuții. Anul acesta, discuțiile cu Laurențiu au început pentru că nu am luat Cupa.

Laszlo Balint, primele declarații din postura de antrenor la Universitatea Craiova

Mă bucur tare mult pentru încrederea conducerii. Vin foarte motivat, cu multă încredere. Sper să facem un sezon mai bun decât cel recent încheiat. Modul în care s-a prezentat fosta mea echipă, UTA, m-a recomndat. Voi încerca să implementez spiritul de a da tot pe teren. Vreau să implementez respectul pentru club, suporteri, oraș. Astfel, jucătorii dau tot.

Am fost în discuții cu Botoșani. Au fost discuții pe repede-înainte. Am ajuns duminică seara în oraș. Timpul ne-a presat cumva. Au fost lucruri agreate de ambele părți pentru ca echipa să aibă rezultate.

Ne reunim într-un cadru restrâns, din cauza jucătorilor care sunt plecați la națională. O să avem un debut de sezon aglomerat. Nu putem să dezvăluim numele de pe lista de transferuri, sunt jucători sub contract cu alte echipe.

Pentru mine e o onoare să fiu comparat cu Rădoi. De acum înainte trebuie să ne concentrăm și pe moment și pe perspectivă, nu la ce a fost ieri, alaltăieri, acum 2 săptămâni.

Balint: „E o diferență între lotul de la UTA și cel de la Craiova”

Este o diferență între lotul de la UTA și cel de la Craiova. Suntem capabili să dezvoltăm un joc destul de ofensiv, pentru a satisface pretențiile publicului oltean. Mă bucur că sunt aici, în fața dumneavostră. Mi-am dorit mereu să fac pași înainte. Mă bucur că și acest moment consemnează un pas înainte. Sunt foarte motivat să muncesc. 

Dacă vrem să obținem ceva, trebuie să facem sacrificii, să suferim. Munca trebuie să fie cuvântul de ordine. Să punem accentul pe zona în care ieșim din confort. Nu spun că asta a fost în trecut, nu vreau să fac comparații. Nu vreau să folosesc cuvinte mari, să fac promisiuni. Spun doar că vom munci de dimineața până seara. Prin muncă obținem ce ne dorim.

Mergem pe un set de principii. E clar că trebuie să implementăm filozofia mea. Trebuie să avem o exprimare coerentă în teren. În afara terenului ne raportăm la respect, la disciplină, la ambiție. Vreau jucători care să scoată tot din fiecare minge, din fiecare metru de teren. Merg mult pe disciplină, organizare, un set de reguli. Pe acest drum trebuie să mergem ca să obținem ceva important. Rezultatele stau ca mărturie a muncii antrenorului, deși fotbalul e imprevizibil. E foarte importantă susținerea fanilor noștri. Repet și subliniez că sunt foarte motivat. Căutăm să pregătim două sisteme de joc, în funcție și de cum va arăta lotul.

Legat de acele rezultate nefaste, 10 meciuri fără victorie... Nu au fost doar înfrângeri. Au fost multe aspecte, absențe, greșeli de arbitraj, dar nu vreau să spun că a fost o conspirație.

Balint: „Vom aborda cu atitudine fiecare meci”

Am discutat cu Marian Copilu. Azi am vorbi cu domnul Rotaru și cu domnul Cârțu. Alin Pânzaru și Virgil Andronache vor veni ca asistenți.

Nu am superstiții. Am copilărit într-un apartament cu numărul 13, iar la casă am numărul 13.

Nu îmi e teamă de nimic, doar de Dumnezeu. Va fi o provocare pentru noi, pentru suporteri. Noi vom aborda cu atitudine fiecare meci. Voiam să evidențiez că Universitatea are o ținută.

Balint: „Suporterilor le transmit să aibă încredere”

Lucrurile au fost accelerate. Se lucrează la programul de amicale. E un plus că stăm 23 de zile în Austria. E o perioadă extrem de importantă pentru ce urmează. Să nu uităm totuși nivelul fotbalului românesc. Noi ne dorim, indiferent de meci, în Liga 1 sau Conference League, să abordăm la fel. 

Niciodată nu am încercat să copiez pe nimeni. Am lucrat cu antrenori importanți, de succes, de la fiecare am încercat să iau ce am considerat că mi se potrivește mie.

Suporterilor le transmit să aibă încredere. Dacă nu există unitate, nu se pot realiza lucruri. Nu mă refer la unitate în birouri sau doar în cadrul echipei. Mă refer și la ce vine din tribună. Avem nevoie de unitate.

- Laszlo Balint, antrenor Universitatea Craiova

Citește și:

Marius Constantin a semnat cu FC Argeș! Prezentat la Primărie: „În 48 de ore veți avea o nouă surpriză”

UTA a dat afară doi fotbaliști » Fanii, contrariați: „Era cel mai constant jucător!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
terranovaaa
terranovaaa  •  15 Iunie 2022, 16:30
Postat de kuba_ pe 13 Iunie 2022, 21:02

Seroni, ai mai siffonat pe careva la qarda? :))))) ti-a expirat interdictia sa intrii in Craiova? :))))

Esti inca in lumea ta :)) in 2 sapt sunt la Mamaia gelule. Pune bani la ciorap si hai la neversea, iti ofer cazare gratis si praz all you can eat :))).

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  14 Iunie 2022, 13:42

Modul cum s a prezentat fosta mea echipa m a recomandat ne spune mister? ))) si cind ne spui ca vrei sa joci si pe atac sa multumesti publicul din Craiova e ca un atentat cu bomba! Adevarul e ca vorbesti mai frumos decit antrenezi si joaca echipele tale. Tu si impresarul tau ati lasat gaura la buget la Uta si performante mai putine! Auzi la el joc de atac))) in primul an la Uta nu bateati pe nimeni acasa! Antr3nor de chiftele

pittt
pittt  •  14 Iunie 2022, 11:05
Postat de kuba_ pe 13 Iunie 2022, 20:56

:))) vise tramwai! Anul asta se face rocada in play off: FC Universitatea alaturi de CFR, FCSB, Rapid, Sepsi si Arges/Hermanstadt/Farul si voi in Play out , mogosene!

Lasă că vă trece!!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează