FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA - ASTRA 1-2

Prima criză la CS U. GSP subliniază 5 probleme cu care se confruntă oltenii

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 iulie 2015 19:57

CS U Craiova n-a reușit decît un punct după trei etape scurse în acest sezon de Liga 1, iar oltenii par că se îndreaptă deja înspre o ușoară criză. După înfrîngerea cu Astra de astăzi, 1-2, CS U trebuie să își pună cîteva întrebări. GSP.RO a făcut o scurtă radiografie.

5 probleme cu care se confruntă oltenii

1.  Unde sînt oamenii de atac?
Ferfelea a înscris un singur gol sezonul trecut, fiind mai mult trimis pe la echipa a doua, în timp ce Bawab a avut 9 reușite. Românul a ratat și un penalty azi. Presiunea lui CS U a fost sterilă cu Astra, cu doar cîteva șuturi norocoase, iar dacă nu era reușita lui Mateiu, venită de la distanță, Silviu Lung Jr părăsea Craiova cu poarta intactă.

2. E Cîrțu depășit?
Cuplul Sorin Cârțu-Emil Săndoi este unul dintre puținele rămase în Liga 1 care se concentrează mai mult decît e cazul pe faza de apărare și neglijează ofensiva. Asta s-a văzut și azi, dar în special la jocul cu Dinamo din etapa a doua, cînd apărarea oltenilor a fost penetrată pînă la urmă pe final de Rotariu. Practic, spectacolul e inexistent în echipa nou-formată la Craiova, dar, în ultimul timp, la fel sînt și rezultatele. Cît de departe poate ajunge o echipă formată după "filosofia" Sorin Cîrțu?

3. Lipsa stadionului
După ce stadionul Ion Oblemenco a fost demolat pentru a se construi unul modern, CS U și-a schimbat casa. Începînd cu returul sezonului trecut a evoluat pe Extensiv, iar în acest campionat a continuat pe aceeași arenă. Lipsa familiarității propriei arene și absența unui public fidel așa cum se întîmpla pe vechiul stadion se pot dovedi decisive în evoluția formației din Craiova.

4. Presiunea conducerii
Oficialii echipei din Craiova au anunțat că-și doresc un loc cît mai sus în play-off, însă n-au ținut cont de faptul că formația pregătită de Cârțu și Săndoi abia a promovat în primul eșalon în urmă cu două sezoane. Obiectivele mari, trîmbițate încontinuu, pot inhiba o echipă ce nu are un palmares cu victorii răsunătoare.

5. Campanie slabă de achiziții
Oltenii n-au vîndut, dar nici n-au cumpărat prea mulți fotbaliști. I-au dat pe Brandan (ASA), Frăsinescu (ASA), Varga (ASA), Brac (liber), Avrămia (liber) și i-au luat doar pe Apostol Popov (fundaș - ŢSKA Sofia), Zlatinski (mijlocaș - Ludogoreț).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
877290362306854
Catalin Ciuca  •  29 Iulie 2015, 17:40

Trebuie sa se trezeasca!!! Pana nu e prea tarziu!Hai Craiova sa batem tot!!!

422068434650010
Bear Brown  •  27 Iulie 2015, 14:51

''..... iar dacă nu era reușita lui Mateiu, venită de la distanță, Silviu Lung Jr părăsea Severinul cu poarta intactă.'' Esti cu gandul la Severin? Vai mama ta de ziarist penibil.

writer
writer  •  27 Iulie 2015, 08:53

Parca vad echipa de pe timpul lui Florin Marin si Gigi Netoiu. Anul trecut au fost altii mai slabi acum cred ca sunt cea mai slaba din 14 echipe.Ce sa caut la stadion,ce sa vad?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează