FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Primele declarații după ce a semnat cu Dinamo: "Trebuie să luptăm pentru titlu!"

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 14:27

Jaime Penedo a dezvăluit de ce a semnat prelungirea cu Dinamo, ce așteptări are de la viitorul sezon și, mai ales, de la Mondialul ce începe pe 14 iunie.

Jaime Penedo a plecat duminică la prânz spre Rusia să se alăture naționalei din Panama pentru meciurile de la Mondiale cu Anglia, Belgia și Tunisia. Extinderea acordului cu portarul care va împlini 37 de ani în luna septembrie e practic prima mutare a verii în Ștefan cel Mare, după ce în primăvară au fost rezolvate transferurile lui Ehmann (ex-juniorii Borussiei Dortmund) și Sorescu (ex-ASU Poli), iar zilele viitoare se așteaptă perfectarea transferurilor lui Mircea Axente (ex-Botoșani) și Andrei Radu (Aris Limassol).

- Jaime, care au fost motivele pentru care ai ales să semnezi prelungirea angajamentului cu Dinamo?
- A fost dificil să iau o decizie în legătură cu Dinamo, pentru că e un club la care țin foarte mult, pentru ce reprezintă și pentru suporteri. Am avut multe îndoieli când a trebuit să decid dacă să plec sau să rămân. Trebuie să recunosc meritele conducătorilor și să le mulțumesc pentru că am ajuns la un acord până la urmă.

- S-a discutat mai mult la salariu?
- Salariul nu a fost o problemă în niciun moment al negocierilor. Am luat decizia să rămân pentru că mă simt legat de Dinamo, de obiective importante, iar planul pentru sezonul viitor e să avem un proiect câștigător. Lumea la Dinamo a înțeles ce fel de jucător sunt, că dau totul pe teren pentru a face performanță.

- Și dacă vine o ofertă mai bună după Mondial?
- Am contract cu Dinamo, am obiective aici. Acum merg în Rusia pentru a-mi reprezenta țara, Panama. Asta e mândria mea, atât mă interesează.

"O imagine cât o mie de cuvinte"

- Cum a reacționat familia când a aflat că mai stați un an la București?
- Ai mei au fost foarte importanți în decizia luată, chiar ai văzut că am postat o poză pe Instagram cu Angie, soția mea, care e alături de mine. Acea imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte, am făcut poza chiar atunci când am semnat. Angie și copiii sunt motorul vieții mele și se simt bine aici.

- În sezonul viitor, la ce să spere fanii lui Dinamo?
- E clar că obiectivul nostru trebuie să fie lupta la titlu. Avem încredere în acest țel și trebuie să îl urmăm și să facem lucrurile să funcționeze.

- Cum a influențat Florin Bratu schimbarea la față a echipei?
- E clar că s-a văzut o schimbare în bine cu Bratu. Cel mai mult a revitalizat forța ofensivă, iar asta e vital pentru o formație care are obiective mărețe.

"Să ne bucurăm de moment"

- Care a fost cel mai bun atacant cu care te-ai confruntat în ultimul sezon?
- Mitriță de la Craiova. E complet.

- Emoționat acum, când te pregătești de Campionatul Mondial?
- Trăiesc multe sentimente amestecate. Bucurie, dar mă gândesc și la ce va fi, este cea mai importantă competiție și vom avea rivale puternice. Ce ne rămâne de făcut este să ne bucurăm de moment.

- Ar fi un miracol să treceți de grupă?
- Cred că ar fi titlul folosit în multe publicații. Dar meciurile trebuie jucate mai întâi.

- Pe cine vezi câștigând trofeul și cine crezi că va fi surpriza turneului final?
- Ca favorite văd naționalele Spaniei, Germaniei și Braziliei. Surpriza sper să fim noi (râde). 

"Toți din familia mea au fost mulțumiți de decizie. Pentru fanii lui Dinamo am doar cuvinte de recunoștință, am simțit dragostea lor și adevărul este că sunt incredibili! Știu că nu i-am mulțumit tot timpul, dar ei chiar merită trofee" Jaime Penedo, portar Dinamo

9.000 €va fi salariul lunar al lui Penedo conform noului acord, cu 2.000 euro în plus față de precedentul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
daweroirl
daweroirl  •  07 Iunie 2018, 17:10

In opinia gsp ,neputinta a facut 2 transferuri. Un portar si un fundas ,de la rinamo la rinamo...ma intreb pe ce suma !?

daweroirl
daweroirl  •  07 Iunie 2018, 17:06
Postat de rocky2 pe 07 Iunie 2018, 15:23

Fratilor, cand un jucator ramane pe loc, cum sa spuneti ca e mutare???

Dimineata ii ziceau transfer ,acum e mutare...

daweroirl
daweroirl  •  07 Iunie 2018, 16:59

A fost dificil dar el tine la rin amo ,wtf!?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează