FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU

Primul interviu al lui Costel Enache la Astra Giurgiu » Pregătește o schimbare imporantă + are un start teribil!

Costel Enache, alături de Ionuț Boșneag, stânga, și de Cătălin Munteanu
Costel Enache, alături de Ionuț Boșneag, stânga, și de Cătălin Munteanu

Articol de - Publicat marti, 20 noiembrie 2018 14:28

Costel Enache, noul tehnician al Astrei Giurgiu, spune că a găsit o echipă lipsită de încredere, dar cu jucători de calitate. 

- Domnule Enache, nici nu ați început bine treaba la Astra că v-ați și lovit de probleme.
- Asta este situația, trebuie să găsim soluții și să nu ne plângem. Vremea urată nu poate să fie gestionată, o luăm ca atare.

- Vă lipsesc și mulți jucători.
- Da, unii sunt accidentați, iar alții sunt plecați la loturi. Mă bucur pentru cei convocați fiindcă acest lucru punctează la imaginea clubului, dar și la încrederea lor. E ceva benefic.

- Pentru dumneavoastră nu era mai bine să aveți la dispoziție tot lotul?
- Nu trebuie să avem priorități personale și de moment. Sunt sigur că vom găsi timp să recuperăm. Ne vom adapta rapid.

"E posibil să schimb sistemul"

- Cum ați găsit echipa?
- Cu o lipsă mare de încredere, însă e normal având în vedere ultimele rezultate. Totuși, grupul este unit, format din fotbaliști care au calitate foarte bună. Acesta cred eu că e cel mai mare avantaj. Când jucătorii au calitate, lucrurile pot avansa rapid. Primul lucru la care mă gândesc e să securizăm locul de play-off.

- Aveți de gând să modificați sistemul de joc?
- E o variantă pe care o iau în calcul, da. Dar mai avem destule antrenamente până când voi lua o decizie. Trebuie să analizez bine lucrurile. Mai important decât schimbarea modulului de joc este să fim atenți și consecvenți. Aici vreau să lucrez mult. Și la dinamică. Nu sunt absurd să joc un anumit sistem de joc dacă nu am și jucătorii potriviți pentru asta. Degeaba vreau eu 4-4-2 dacă am un singur atacant în lot. Mai iau în considerare și forma de moment a băieților. Sunt multe elemente care trebuie luate în calcul.

- Alibec are un singur gol marcat, reușiți dumneavoastră ce nu au reușit alți antrenori?
- Nu cred că o să fiu un magician, însă sunt oarecum liniștit în privința lui. În puținele antrenamente pe care le-am făcut am văzut implicarea lui, iar de calitate nici nu mai e nevoie să vorbim. Șansele sunt mari ca Denis să revină la nivelul pe care îl dorește toată lumea. 

"Știu foarte bine forța Astrei, am simțit-o când am jucat împotriva ei cu Botoșani"

"Sunt de două zile la Giurgiu, încă ne cunoaştem, ne evaluăm. Vreau să văd exact care este potenţialul echipei" Costel Enache, antrenor Astra

Început teribil pentru Enache

Costel Enache, 45 de ani, a venit la Astra pentru a redresa echipa și pentru a o menține pe loc de play-off. Misiunea nu este însă una ușoară pentru fostul antrenor al Botoșaniului.

Giurgiuvenii au trei înfrângeri consecutive în Liga 1, iar ultimele evenimente nu vin nici ele în ajutorul tehnicianului. Antrenamentul de luni dimineață a trebuit să fie mutat de la Ploiești la Izvorani, pe sintetic, din cauza ninsorii care a făcut ca terenurile să fie impracticabile.

Mai mult, Enache nu se poate baza pe 7 fotbaliști: Radunovici, Zoua și Koukou sunt convocați la loturile naționale ale Muntenegrului, Camerun, respectiv Benin. Pe lângă aceștia, Balaure, Iliev, Erico și Llullaku sunt accidentați și nu fac parte din programul normal de pregătire.

Dacă de Balaure se știe de multă vreme, fiind cu umărul operat și imobilizat, portarul Iliev a revenit mai devreme de la lotul Bulgariei, accidentat, iar Erico și Llullaku au probleme musculare.

2020este anul în care va expira contractul lui Enache cu Astra

7.000 €pe lună va câștiga Enache la Astra

A pus mâna pe lopată

Sinteticul de la Izvorani era plin de zăpadă în momentul în care echipa a ajuns luni. Zăpada a fost înlăturată cu un utilaj special, iar antrenorul giurgiuvenilor, Costel Enache, a luat o lopată și a început să dea zăpada în afara terenului pentru a grăbi lucrurile. 

Glume stil Alibec

Deși are un singur gol marcat în acest sezon de Liga 1, atacantul Denis Alibec, nu se dă în lături de la glume. La antrenamentul de luni a luat o bucată de gheață de la marginea terenului și a aruncat-o spre colegii săi, care, dacă nu se fereau, puteau fi loviți în cap.

Staff-ul lui Enache

Antrenor secund: Cătălin Munteanu
Antrenor cu portarii: Ionuț Boșneag
Preparator fizic: Alessandro Cittadino

Vezi și: Asta e ultima în Liga 1! Schimbare de antrenori în direct la conferință: "Baftă, Costele! Te pup, Liviu!" :D

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
luker
luker  •  20 Noiembrie 2018, 16:02
Postat de dora pe 20 Noiembrie 2018, 15:37

Asta habar nu are cati atacanti are in lot...daca zice ca are doar unul. Pe Alibec, probabil. Llullaku, Begue si Zoua, ce sunt, Costele ?

Acelasi praf, unii citesc prost, altii sscriu mediocru. Nu va mai certati ca avem presa de slaba calitate. Cititorii sunt majoritatea pe masura.

dora
dora  •  20 Noiembrie 2018, 15:58

Păi lotul pe care il are la dispozitie - cu 4 atacanti - i-ar permite sa joace cu 2 atacanti. Daca se refera la valoarea lor, ca doar unul merita sa titular, este o alta discutie. Oricum cifrele nu il ajuta pe Alibec.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 Noiembrie 2018, 15:45
Postat de dora pe 20 Noiembrie 2018, 15:37

Asta habar nu are cati atacanti are in lot...daca zice ca are doar unul. Pe Alibec, probabil. Llullaku, Begue si Zoua, ce sunt, Costele ?

Nu a spus că are doar un atacant în lot. A dat doar un exemplu în sprijinul afirmației că poți juca doar în sistemul pe care ți-l poți permite cu lotul avut la dispoziție.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează