FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Primul iordanian în roş-albastru » Steaua nu se mai opreşte în mercato: l-a semnat şi pe Bawab

Bawab, care va împlini 31 de ani pe 1 martie, a venit în România în vara lui 2010, la Gloria Bistriţa
Bawab, care va împlini 31 de ani pe 1 martie, a venit în România în vara lui 2010, la Gloria Bistriţa

Articol de - Publicat sambata, 16 ianuarie 2016 00:00

Atacantul a parafat un acord din postura de jucător liber, după ce a reziliat cu Craiova, şi ridică la 35 numărul naţionalităţilor de fotbalişti pe care campioana i-a avut în istorie.

Gigi Becali n-a pus stop achiziţiilor odată cu venirea lui Marica. Nu doar că n-a considerat acoperit compartimentul ofensiv prin transferul celui care e al 4-lea cel mai bun marcator în istoria "naţionalei" României, dar ieri i-a mai pus la dispoziţie lui Reghecampf încă un atacant. Un străin din Liga 1.

Thaer Bawab a semnat pe 2 ani cu Steaua! Mutarea a venit la scurt timp după ce el şi-a reziliat contractul cu CSU Craiova, care nici măcar nu-l luase în cantonament.

Cum negocierile pentru Budescu s-au prelungit atît de mult încît şansele ca el să fie adus la Steaua au scăzut simţitor, Becali s-a decis să aducă un alt fotbalist de profilul lui. Şi l-a ales pe Bawab, cel care va bifa o premieră absolută în istoria trupei din Ghencea. Va fi primul iordanian care semnează cu "militarii" şi cel dintîi jucător asiatic care va juca pentru gruparea roş-albastră.

Thaer urcă numărul naţionalităţilor de fotbalişti care au trecut pe la Steaua la nu mai puţin la 35, el fiind al 64-lea jucător străin all-time la clubul patronat acum de Gigi.

Bawab poate fi folosit, în sistemul pe care Reghe îl uzitează, 4-2-3-1, pe orice post între cei 4 din faţă. În ultimul an şi jumătate la Craiova a fost folosit în principal ca vîrf împins, dar a bifat meciuri şi în poziţia de al doilea atacant.

A fost la Real şi Barca. Varianta B!

CV-ul de fotbalist al lui Bawab conţine cîteva borne extrem de interesante. Mai ales atunci cînd era foarte tînăr şi cînd se afla în perioada de a învăţa ABC-ul fotbalului.

În 2006 a fost în lotul formației secunde a lui Real Madrid, după care a plecat la marea rivală a madrilenilor, la Barcelona B. Aici a jucat 13 meciuri şi a marcat 3 goluri, fiind coleg, printre alţii, cu Pedro, Giovani dos Santos şi Bojan Krkic.

Cariera lui ulterioară n-a fost la nivel înalt. A bifat cluburi fără nici un nume în Spania, la un nivel scăzut, gen Hospitalet, Alfaro, Moratalla.

Bawab, într-un interviu în GSP, aprilie 2014:

"În România, doar la Steaua te simţi fotbalist adevărat. O echipă precum Steaua e tot ce-şi poate dori un fotbalist din România"

"Dacă aş putea să transfer vreun fotbalist din România la echipa mea, l-aş lua pe Chipciu, fără discuţii! El nu trebuie să lipsească niciodată dintr-o echipă de top! Este un jucător incredibil. Următorul ar fi Adi Popa"

11.000 €pe lună va fi salariul lui Bawab la Steaua, cu 3.000 de euro peste contractul de la CSU Craiova

36 de goluria marcat Bawab în Liga 1 în tricoul celor 3 echipe, Gloria Bistriţa, Gaz Metan şi CSU Craiova, pentru care a bifat 134 de meciuri

"L-am luat acum pe Bawab! Sîmbătă dimineaţă pleacă în Turcia în cantonament şi intră pe mîinile lui Reghe. A semnat pe 2 ani, Anamaria m-a ajutat să-l aducem. Restul să vă spună ea, că ea e numărul 2 în club!" ;)
Gigi Becali, patron Steaua

Două sezoane bune la Craiova

Sezon Meciuri Goluri Pase de gol Media GSP
2014-2015 27 9 3 6,07
2015-2016 19 3 4 5,89

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (21)
1018920604793560
Muntenescu Stefan  •  16 Ianuarie 2016, 18:58

Ce sa mai crezi? Becali s-a plans cand era Radoi antrenor, ca el nu ia bani de la familie sa cumpere jucatori! Dar acum de unde i-a luat? Nu de acolo? Cred ca e cel mai mare mincinos dintre toti patronii din fotbalul romanesc. Si-a batut joc de Mirel, Rusine lui,

stelistul1
stelistul1  •  16 Ianuarie 2016, 15:36

Crestinul si-a facut echipa de musulmani, ca sa nu mai zic ca fraierii au luat cea mai mare petarda din fotbalul romanesc, Marica.

alexandru_p
alexandru_p  •  16 Ianuarie 2016, 14:29
Postat de ortega pe 16 Ianuarie 2016, 10:52

Steaua nu se mai opreşte în mercato ... Gigi Becali n-a pus stop achiziţiilor odată cu venirea lui Marica ... Noi limbi calde , bine plasate , între fesele becaliene ... Doar că tembelul a adus REBUTURI , toate trecute de 30 de ani , unul mai ruginit ca altul ... Geriatria fcsp va funcționa doar datorită zemosului Neubert , dar în cupele europene vor fi controale serioase ...

lasa ba ca il luati voi pe mutu. ala nu e rebut, la 37, unde nici in india nu putea sa joace ....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează