FOTBAL  »  Superliga  »  ANGLIA / MAN. UNITED - READING 0-0

Primul soc

Articol de GSP - Publicat luni, 13 august 2007 00:00

Reading, revelatia sezonului trecut, a incurcat campioana. Manchester s-a blocat pe "Old Trafford" chiar la debut. Sir Alex ii ameninta pe toti, anuntind ca are cea mai buna echipa din istorie si ca de-abia asteapta al 10-lea sau titlu cu Man. United. Decamdata, Manchester e singura dintre favorite care n-a invins chiar in prima etapa.

Reading, locul 8 campionatul trecut imediat dupa promovarea in Premier League, a rezistat pina la capat. Doar 0-0 pe "OId Trafford", pentru ca bara lui Giggs n-a adus si golul dorit, si, colac peste pupaza, s-a mai accidentat si Rooney. In minutul 37, Duberry a aterizat in urma unui tackling chiar pe piciorul lui Wayne, care n-a mai iesit de la vestiare pentru repriza secunda.

Ieri, 76.000 de suporteri voiau trei puncte si spectacol total. Dar uitasera ca pe banca adversarilor e Steve Coppell, ales cel mai bun manager al sezonului precedent. si acesta a cistigat duelul cu Ferguson. A fixat ciini de paza la Rooney, Ronaldo si Giggs, aranjind perfect defensiva. Care n-a putut fi depasita oricit au incercat "diavolii".

Chiar daca a cheltuit aproape 90 de milioane in intersezon, Fergie a fost obligat, dupa accidentarea lui Rooney, sa joace cu O'Shea virf 30 de minute. Iar O'Shea e fundas, nu atacant. Stratagema nu i-a iesit, United nereusind sa marcheze nici macar in ultimul sfert de ora, cind Reading juca in 10. Kitson s-a gindit sa ajute gazdele. A intrat si a luat rosu intr-un minut. Manchester n-a profitat.

CHELSEA - BIRMINGHAM 3-2

Record albastru
Fara complexe Birmingham, dar Chelsea nu s-a dat batuta. si a ajuns la 64 de meciuri fara infringere acasa, batind recordul lui Liverpool de la sfirsitul anilor '70. Albastrii, lipsiti de multe vedete si cu Drogba intrind in minutul 64 din cauza unor dureri la genunchi, au fost condusi, dupa reusita fostului lor coleg Forssell. Au egalat rapid, Pizarro marcind primul sau gol la Chelsea, Malouda a facut 2-1, insa oaspetii au punctat si ei imediat, prin Kapo. La reluare, Essien a sutat devastator: 3-2, intr-o partida incheiata de Drogba cu capul bandajat. Un adversar ii nimerise timpla.

ARSENAL - FULHAM 2-1

Hleb mortal!
Pe 8 septembrie, in preliminariile Euro 2008, "tricolorii" trebuie sa fie cu ochii pe el. Rapid si tehnic, Hleb poate fi letal. Ieri, in minutul 90, Hleb a driblat fulgerator in careu, sutind in diagonala, la colt. 2-1 pentru Arsenal in ultima clipa. Pina atunci, "tunarii" au suferit. In primul minut, Lehmann a gafat ratind o degajare si Fulham avea 1-0. Iar trupa de pusti furiosi a ratat enorm. Finalul a fost incandescent. Cu 60.000 de fanatici cintind delirant in tribune, Arsenal a inscris de doua ori. Van Persie, la vinclu din penalty, si Hleb, cind doar ros-albii mai credeau ca vor cuceri trei puncte.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează