FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Primul stelist care anunţă că rămîne alături de club cu orice risc: "Stau şi gratis la Steaua!"

Helmuth Duckadam, 54 de ani, a venit la Steaua ca preşedinte de imagine în iulie 2010
Helmuth Duckadam, 54 de ani, a venit la Steaua ca preşedinte de imagine în iulie 2010

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 14 iunie 2013 20:41

Helmuth Duckadam spune că indiferent de decizia UEFA şi de viitorul echipei este hotărît să-i fie loial lui Gigi Becali şi să ajute clubul chiar şi fără salariu.

- Domnule Duckadam, cum comentaţi ultimele evenimente petrecute la Steaua?
- De aproximativ 14 zile sînt la Semlac alături de familie, unde am aşteptat ca lucrurile să se liniştească şi să intre pe un făgaş normal. Practic, nu este nimic de comentat, trecem printr-o perioadă mai puţin fericită şi trebuie să ne păstrăm calmul şi raţiunea.

- Ce credeţi că se va întîmpla dacă UEFA va scoate Steaua din competiţiile europene?
- Sper din tot sufletul ca Steaua să nu aibă de suferit deoarece ar fi nedrept pentru jucători, antrenori şi suporteri. Va fi foarte greu din toate punctele de vedere: financiar şi moral, iar motivarea fotbaliştilor va fi o mare problemă.

- Există riscul ca foarte mulţi jucători să se despartă de Steaua în cazul neparticipării în Europa...
- E greu de dat un răspuns, dar ştiu cu certitudine că eu voi rămîne alături de domnul Becali şi de Steaua! Sînt hotărît să rămîn în continuare la Steaua cu sau fără salariu deoarece nu pot să nu fiu alături de un om, care la rîndul său, a fost alături de mine cînd mi-a fost mai greu.

- Nu v-ar fi greu fără nici un ban?
- Nu mi-ar fi uşor, chiar nu vorbesc să mă aflu în treabă. Gigi Becali mi-a fost alături cînd mi-a fost greu, iar eu sînt loial, cel puţin un an de zile rămîn la Steaua indiferent de condiţiile financiare.

- Vă e teamă că Gigi Becali nu va mai continua la Steaua, iar clubul va avea soarta Rapidului?
- Steaua nu are cum să intre în faliment, e un club prea mare, de tradiţie, care nu se poate compara cu Rapidul. Oricum, sînt convins că Gigi Becali va rămîne. Steaua are 24 de titluri cîştigate, deci nu se poate compara cu alte cluburi.

"Jucătorii să rămînă la fel de uniţi cum au fost la jocurile cu Ajax sau Chelsea, căci doar împreună vom putea trece peste aceste momente!" (Helmuth Duckadam, preşedinte de imagine Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Luţu plînge după Gigi
Omul de încredere al lui Becali, Ionuţ Luţu, aşteaptă cu nerăbdarea eliberarea acestuia din închisoare. "E nasol cu nea Gigi la închisoare. Aşteptăm cu toţii să se termine acest coşmar. Pînă atunci, eu încerc să-l ajut în continuare cum pot. Aştept tot timpul telefoane de la el în care îmi cere să-i aduc diverse lucruri sau alimente de care are nevoie. Fac asta cu maşina mea, pentru că bolidul lui l-am predat familiei. Dorm cu telefonul lîngă mine. Altceva n-am ce să fac. Lucrurile nu mai sînt la fel", a spus Luţu în Click.

Trei noutăţi la reunire
Jucătorii Stelei au efectuat ieri dimineaţă vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă din Bucureşti, iar seara au avut programat primul antrenament de după vacanţă. La vizita medicală nu au fost prezenţi Alexandru Chipciu şi Gabi Matei, ambii accidentaţi, dar nici Raul Rusescu, care a plecat în Spania. Noile transferuri Florin Niţă, Mihai Răduţ şi Nicuşor Stanciu s-au prezentat la INMS.

Lotul prezent ieri la reunire
Portari: Tătăruşanu, Stanca, Fl. Niţă, Cojocaru
Fundaşi: Chiricheş, Latovlevici, Gardoş, Szukala, Georgievski, Rîpă, D. Bratu, V. Lupu
Mijlocaşi: Bourceanu, Ad. Popa, Tănase, N. Stanciu, Pîrvulescu, M. Răduţ, Prepeliţă, Pintilii, L. Filip, I. Roşu, Năstăsie, Puşcaş
Atacanţi: G. Iancu, Nikolici, Tatu, M. Costea

"Merităm să jucăm în Ligă!"
Fundaşul Daniel Georgievski a revenit în România de la echipa naţională a Macedoniei şi-a vorbit la Digi despre ultimele evenimente de la Steaua: "Nu va fi un dezastru dacă ne vor exclude, dar va fi o dezamăgire pentru că am reuşit să ţinem echipa intactă, mai puţin Rusescu, şi cred că meritam să jucăm în Liga Campionilor. Nu ar fi o decizie bazată pe fotbal".

Bokila a fost la un pas de Steaua
Daniel Stanciu, fostul director sportiv al Stelei, crede că roş-albaştrii ar fi reuşit să îl transfere pe Jeremy Bokila, golgeterul Petrolului, dacă Gigi Becali nu ar fi fost arestat: "Bokila era transferat la Steaua în proporţie de 75% dacă Gigi Becali nu ar fi fost arestat. Acesta era jucătorul numărul unu pe lista patronului. Gigi aştepta să treacă de aceste procese ca să îl aducă la Steaua. S-a întîmplat însă ca lucrurile să fie date peste cap, iar Bokila să nu mai fie transferat".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
viomarc
viomarc  •  15 Iunie 2013, 16:46

Apropo,partidul Noua Gargara,cum a zis conu Iancu, mai exista?

viomarc
viomarc  •  15 Iunie 2013, 16:42

Poti sa stai mult si bine pentru ca esti numai de decor la Steaua.LAS-O JOS CA MACANE.

mtsstm
mtsstm  •  15 Iunie 2013, 14:07

Sa nu uitam ca detine un certificat de revolutionar (vezi avantajele materiale) obtinut in conditii nelegale, o pensie de invaliditate si mai nou o indemnizatie lunara pt. merite deosebite primita de la ministrul stelist Banicioiu pt. a fi "salvat de la saracie" (vezi aici doar contractul pt. reclama incheiat de el cu EUROMASTER)........problema este ca toate sunt platite din banii nostri si unii dintre noi poate nu suntem de acord......cum se cheama chestia asta?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează