FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Probleme pentru un talent de la FCSB » Se antrenează singur: „Și-a pierdut controlul”

Andrei Istrate, numărul 31 - foto: IMAGO
Andrei Istrate, numărul 31 - foto: IMAGO

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 15:57 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 16:20

La începutul anului trecut, FCSB își freca mâinile de bucurie. Clubul lui Gigi Becali achiziționase de la Ardealul Cluj un atacant de nici 18 ani, care s-a remarcat rapid, încântându-l, de pildă, pe Ilie Dumitrescu. Numele lui? Andrei Istrate.

Fotbalistul născut la Hațeg a ars repede etapele și nu a rămas doar la juniori, ori la „satelitul” roș-albaștrilor, ci a jucat și la echipa mare în Liga I în iulie 2020.

Apoi, a apărut în alte opt partide în sezonul trecut, jucând și în Supercupa României. În vară, spre surpriza Politehnicii Iași, FCSB și-a dat acordul pentru ca Istrate să evolueze un an în Copou, sub formă de împrumut. Adus ca titular indispensabil, mai ales că acoperea și postul de jucător sub 20 de ani, Istrate nu s-a impus la Iași. 

Andrei Istrate, care aparține de FCSB, are mari probleme și a fost trimis să se antreneze singur: „Și-a pierdut controlul”

Mai mult, de patru runde jucătorul nu a fost trecut nici pe banca de rezerve, iar antrenorii l-au trimis să se pregătească separat de coechipieri. Motivul este conduita pe care jucătorul selecționatei under 20 a României o are. 

Antrenorul moldovenilor, Costel Enache, a evitat să dea amănunte legate de abaterile jucătorului, mulțumindu-se să spună: „M-am bucurat în vară când am auzit că pot lucra cu un talent ca Andrei. Din păcate pentru el, au fost mai multe momente în care și-a pierdut controlul, ceea ce m-a silit să iau decizia de a nu mai face antrenamente alături de colegi. Sper să înțeleagă ceva și, spre binele lui, să-și revizuiască total atitudinea”.

Cifrele lui Andrei Istrate

  • 1 gol are în Liga I, în tricoul lui FCSB, contra lui Poli Iași
  • 250 de minute, 8 apariții și 1 gol, în victoria la scor, 6-0, cu Unirea Constanța, are la Politehnica
  • 2 octombrie este data ultimei apariții la Politehnica
Probleme pentru un talent de la FCSB » Se antrenează singur: „Și-a pierdut controlul”
Andrei Istrate a intrat în declin

Andrei Istrate i-a atras atenția lui Ilie Dumitrescu

FCSB l-a cumpărat pe Andrei Istrate de la școala Ardealul Cluj cu 10.000 de euro. După o apariție la FCSB, contra celor de la UTA, în care atacantul a intrat pe teren la startul reprizei a doua și a fost înlocuit în minutul 84 de un jucător defensiv, Perianu, într-un moment în care roș-albaștrii se temeau că ar fi putut să fie egalați la unu, Ilie Dumitrescu îl lăuda.

Mi-a plăcut Istrate când l-am văzut într-un meci cu Poli Iași, în care a și marcat, și nu am priceput de ce nu a mai fost folosit după aceea. Are un fizic foarte bun pentru un «număr 9»

Dacă FCSB ar mai fi înscris, să fi avut 2-0, 3-0, el nu ar mai fi fost înlocuit. Așa, Petrea a căutat să întărească mijlocul și nu putea să-l scoată pe Tănase sau pe Coman. Istrate a protejat bine mingea, a avut ocazii, a interpretat foarte bine fazele. Ar avea nevoie de un timp ca să se integreze în relațiile de joc pe care titularii obișnuiți le au deja create. Coman îl caută pe Tănase, Tănase îl caută pe Moruțan. Istrate nu joacă de obicei alături de ei, e normal să nu fie obișnuiți să-i paseze și lui.

 - Ilie Dumitrescu, în martie 2021

Gigi Becali, noi declarații virulente: „Credea că a venit la FCSB să-l laude crainicul?”

Citește și alte articole despre FCSB: 

VIDEO Becali nu se mai oprește: „Credea că a venit la FCSB să-l laude crainicul?” + „Îmi închide vreodată Edi gura?”

Un dublu campion cu FCSB se implică în disputa Gigi Becali - Edi Iordănescu: „De ce tulburi apele și produci neliniște?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  11 Noiembrie 2021, 18:18

FC Talent Berceni !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close