FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Prognoza meteo: FCSB campioană » Avantaj uriaș pentru echipa lui Teja în lupta la titlu

Articol de , - Publicat luni, 21 ianuarie 2019 21:19

Echipele din Liga 1 care au ales luxul convenabil din Antalya suferă din cauza vremii, care le încurcă antrenamentele și meciurile. Steliștii sunt singurii candidați la titlu care nu au probleme, condițiile au fost perfecte în Spania.

Norocul proverbial al celor de la FCSB funcționează și în meteorologie, nu numai la tragerile la sorți. Adversarii i-au invidiat pe roș-albaștri pentru culoarul facil pe care l-au primit de-a lungul vremii în competițiile europene, acum se gândesc cu jind la condițiile excelente de care beneficiază echipa lui Teja în Spania.

Terenurile subacvatice

E vorba și despre noroc, și despre asumarea unor cheltuieli mai mari. FCSB s-a dus în Marbella, unde un cantonament costă mai mult față de prețul mediu al stagiilor organizate în Antalya. Doar Chiajna mai e în Spania, în Malaga. Restul de 12 formații din prima ligă s-au mutat în Turcia și li s-au dat calculele peste cap.

Vremea e rea, nepotrivită pentru antrenamente, cea mai rea din ultimul deceniu, așa o evaluează turcii. E mai rece decât în mod obișnuit în perioada asta a anului, cu maxime de 11-12 grade, și cu vânt puternic, care face să pară mai frig decât este de fapt. Și nu temperatura constituie problema principală, ploaia e piedica din calea echipelor!

Ele au ajuns în Antalya pe ploaie, unele și-au anulat antrenamente, altele s-au reorganizat din mers. CFR a mai închiriat două terenuri, Sepsi a procedat la fel. Cele pe care le rezervaseră inițial erau acoperite cu apă.

Au mutat antrenamente, meciuri

Vremea s-a îmbunătățit pentru două, trei zile, acum a început iar să plouă. Campioana CFR și revelația Sepsi au fost vecine dimineață, s-au antrenat una lângă alta, pe o ploaie care i-a murat pe fotbaliști încă de la încălzire.
Dinamo avea programat jocul cu Ljepaja de la ora României 16:00, o oră mai târziu în Turcia.

Meciul trebuia să se dispute în Lara, unde a plouat torențial. "Câinii" au fost anunțați că partida s-a anulat, nu era posibil să se mai dispute din cauza condițiilor meteo. Până la urmă, a fost amânată cu o oră și mutată în stațiunea vecină, Belek, unde plouase, de asemenea, doar că în cantități mai mici.

jucatori sepsi

Între timp, FCSB se pregătește în Spania pe teren bun, fără să se gândească să-și amâne antrenamente sau amicale din vreun motiv. Adversarele din campionat ale trupei lui Teja nici nu mai știu foarte clar dacă e mai convenabil să se întoarcă în România, la ger și la zăpadă, sau să se bucure că mai petrec timp în Antalya, unde sunt câteva grade în plus, dar terenurile sunt amenințate cu inundații zi de zi. 

Chiajna s-a răzgândit la timp

În Antalya sunt 12 echipe din prima ligă. Excepțiile: FCSB și Chiajna. Erau 13 formații programate să meargă în Peninsula Iberică, dar conducerea Concordiei s-a răzgândit în ultima clipă și a contractat un stagiu în Malaga. Așa au evitat ilfovenii problemele cu vremea care-i chinuie pe ceilalți români. FCSB a mers și ea mulți ani în Turcia. A preferat Antalya acum tot din pricina vremii, staff-ul stelist știa din anii trecuți că în Antalya era risc de furtuni și de anulare a unor antrenamente sau meciuri.

CFR plătește din cauza patronului

Clujul a câștigat campionatul trecut, a accelerat în ultima parte a stagiunii după ce se antrenase în Spania, în zona Valencia, într-un loc pe care-l cunoștea bine Dan Petrescu. Planurile pentru iarna asta au fost îngreunate de haosul pe care l-a instaurat patronul Nelu Varga.

El a demis vechea conducere, pe care o formau Marian Copilu și Bogdan Mara, și i-a readus pe Iuliu Mureșan și pe Răzvan Zamfir, oamenii vechi ai lui Paszkany. Apoi a făcut rocada, au revenit Copilu și Mara! Foștii șefi nu rezervaseră niciun cantonament pentru iarnă și un loc în Spania ar fi fost prea scump de rezervat în noiembrie, așa că ardelenii au plecat și ei în Turcia.

În România e cel mai rău

Echipele care au programul de pregătire dat peste cap se pot consola cu gândul că acasă nu s-ar fi putut antrena deloc. E mai rece decât în Turcia și cluburile nici nu au terenuri de antrenament cu încălzire, nu au toate instalație de încălzire nici măcar pe gazonul principal, pe care dispută meciurile de acasă.

Craiova plătește mai mult decât fcsb!

Costul mediu din Antalya e sub suma pe care o plătește vicecampioana, doar oltenii s-au cazat mai scump, într-un hotel super-luxos și cu teren închiriat separat

FCSB și-a permis să se antreneze în Marbella, fiindcă prețul cantonamentului nu constituie un efort pentru bugetul roș-albaștrilor. I-a costat 75.000 de euro stagiul spaniol, mai puțin decât câștigă pe sezon Ioan Hora, un nou-venit luat ca rezervă. Hora era șomer după ce plecase din Turcia și a fost adus la FCSB ca om de lot, datorită polivalenței lui.

Suma e impresionantă doar dacă ne raportăm la bugetele unor formații mai mici. Cu 75.000 de euro, Dinamo plătește un fotbalist bun. Atât câștigă Reda Jaadi, un playmaker cu CV bun, pe care Mircea l-a convins să se mute din Belgia în România.

Dinamo și alte cluburi cu bugete mai mici au și cantonamente mai ieftine. "Câinii", ca și Sepsi, scot 40.000 de euro pentru antrenamentele din Turcia. Alte cluburi, precum Botoșani, Iași, Călărași, stau mai ieftin, cu 30.000 de euro. Costurile nu se referă doar la cazare, ele includ mâncarea pentru jucători și pentru staff, închirierea terenurilor, programarea amicalelor, spălarea echipamentului.Totul timp de două săptămâni.

Cel mai scump s-a cazat în Antalya Craiova. Oltenii achită spre o sută de mii de euro. Au ales "The Land of Legends", un hotel uriaș, nou, cu parc de distracții inclus. Stabilimentul nu oferă și terenul de antrenament, clubul plătește separat 2.000 de euro pentru închirierea gazonului la fiecare ședință de pregătire. Mai mult decât o costă pe Steaua în Marbella! Totul pentru ca Mitriță și ai lui să izbutească, în sfârșit!, să conteze în lupta pentru titlu. 

O treime din pregătirea normală!

Calendarul Ligii 1 încurcă echipele și mai rău decât vremea din Antalya. Perioada de pregătire durează doar două săptămâni, în condițiile în care un presezon "ca la carte" e între cinci și șapte săptămâni. Atât se antrenează cluburile din Vest vara, în condițiile în care ele nu au pauză de iarnă, nu au nevoie să reîncarce bateriile la mijlocul stagiunii. Fotbaliștii români abia au revenit din vacanță și se apropie deja reluarea sezonului, fixată pentru primul weekend din februarie. Motiv pentru care zilele de antrenament pierdute din cauza inundațiilor contează și mai mult. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
cj666
cj666  •  22 Ianuarie 2019, 14:17
Postat de remarque pe 22 Ianuarie 2019, 09:54

Prietene, in anul diktatului de la Viena, CFR a jucat in campionatul Ungariei. A fost o alegere pentru care echipa ta iubita nu este inghitita de clujenii care cunosc putina istorie. U este iubita de clujeni pentru ca reprezinta un simbol al emanciparii romanilor in tara lor. Vreau sa iti amintesc ca exista jucatori, antrenori, magazioneri de etnie maghiara care au jucat sau au lucrat la U si care se bucura de respectul profund al U-istilor. Mai vreau sa iti amintesc ca la revenirea din bejenia de la Sibiu, dupa diktat, s-a disputat un meci de fotbal pentru care miza a fost cine va juca de drept pe stadionul din Parcul Central. Meciul a fost castigat de U si astfel s-a transat acest subiect. Dealtfel CFR are stadion care tot de la statul roman il foloseste, pentru ca nu e proprietatea clubului si a carui capacitate excede cu mult numarul suporterilor alb visinii. Apropo de "am purtat de cand ma stiu, alb si visiniu". In anii 70-80-90 CFR avea culorile alb-violet. Fii suporter CFR-ist, dar lasa morala pentru ca esti in necunostinta a ceea ce inseamna U. E ca in Apuseni daca vrei o analogie. Motii nu ii suporta nici in ziua de azi pe urmasii celor care l-au vandut pe Horea. Traiesc in acelasi loc, dar nu uita. Vanzarea e vanzare prietene. Ati jucat in campionatul Ungariei, ciocu' mic!

Traiti voi din lozinci si capete sparte... noi traim din titluri.

luisharcsa
luisharcsa  •  22 Ianuarie 2019, 10:28
Postat de cj666 pe 22 Ianuarie 2019, 07:57

Prietene, faceti si voi ceva performante si apoi labartati-va peste un oras. Pana una alta sunteti o echipa obscura care paraziteaza un stadion facut din banii tuturor clujenilor. Si sa nu iti in chipui ca daca nu umbla beti manga si drogati pe strada, daca nu nu injura ca birjarii, daca nu agreseaza trecatorii si nu sparg capetele jandarmilor cu pietre suportrii cfr sunt mai putini in cluj. Nu prietene vargat alb-negru. Doar ca au alta calitate.

Poti sa-i spui lu asta ce vrei. El to batman si batman. El vorbeste de sovini? Si de aici se vede ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  22 Ianuarie 2019, 09:54
Postat de cj666 pe 22 Ianuarie 2019, 07:57

Prietene, faceti si voi ceva performante si apoi labartati-va peste un oras. Pana una alta sunteti o echipa obscura care paraziteaza un stadion facut din banii tuturor clujenilor. Si sa nu iti in chipui ca daca nu umbla beti manga si drogati pe strada, daca nu nu injura ca birjarii, daca nu agreseaza trecatorii si nu sparg capetele jandarmilor cu pietre suportrii cfr sunt mai putini in cluj. Nu prietene vargat alb-negru. Doar ca au alta calitate.

Prietene, in anul diktatului de la Viena, CFR a jucat in campionatul Ungariei. A fost o alegere pentru care echipa ta iubita nu este inghitita de clujenii care cunosc putina istorie. U este iubita de clujeni pentru ca reprezinta un simbol al emanciparii romanilor in tara lor. Vreau sa iti amintesc ca exista jucatori, antrenori, magazioneri de etnie maghiara care au jucat sau au lucrat la U si care se bucura de respectul profund al U-istilor. Mai vreau sa iti amintesc ca la revenirea din bejenia de la Sibiu, dupa diktat, s-a disputat un meci de fotbal pentru care miza a fost cine va juca de drept pe stadionul din Parcul Central. Meciul a fost castigat de U si astfel s-a transat acest subiect. Dealtfel CFR are stadion care tot de la statul roman il foloseste, pentru ca nu e proprietatea clubului si a carui capacitate excede cu mult numarul suporterilor alb visinii. Apropo de "am purtat de cand ma stiu, alb si visiniu". In anii 70-80-90 CFR avea culorile alb-violet. Fii suporter CFR-ist, dar lasa morala pentru ca esti in necunostinta a ceea ce inseamna U. E ca in Apuseni daca vrei o analogie. Motii nu ii suporta nici in ziua de azi pe urmasii celor care l-au vandut pe Horea. Traiesc in acelasi loc, dar nu uita. Vanzarea e vanzare prietene. Ati jucat in campionatul Ungariei, ciocu' mic!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează