LIGA 1  ·  ASTRA - BISTRIŢA, AZI, 19:00, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Programaţi pe blat! » LPF a ignorat decizia Comisiei pentru Statutul Jucătorului, care nu-i dădea drept de joc Gloriei la Giurgiu

Articol de — Luni, 03 Decembrie 2012, 00:00

Conform unei decizii a Comisiei pentru Statutul Jucătorului, Gloria nu are drept de joc astăzi, împotriva Astrei, însă LPF a ignorat decizia pentru a nu despăgubi DolceSport din cauza nedisputării partidei


Bistriţenii s-au aflat în litigiu cu fostul lor portar, Filip Lăzăreanu (31 de ani), care are de primit o restanţă de 48.000 de euro din partea conducerii ardelene. Comisia pentru Statutul Jucătorului a emis o decizie definitivă şi irevocabilă prin care i-a dat dreptate lui Lăzăreanu, iar clubul prezidat de Jean Pădureanu a fost obligat să achite suma datorată pînă pe 24 noiembrie. "Lordul" nu s-a supus hotărîrii şi, potrivit Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor, Gloria nu ar fi avut dreptul la programare în această etapă. Cu toate acestea, trupa lui Nicolae Manea a făcut deplasarea la Giurgiu, unde va juca diseară împotriva Astrei, de la ora 19:00.

Potrivit unor surse autorizate, Liga a ignorat sesizările venite din partea Comisiei, care a solicitat cu insistenţă neprogramarea Bistriţei în această rundă. "Dacă nu programăm meciul, ne trezim cu cine ştie ce balamuc din partea DolceSport. Cei care ar trebui să transmită partida chiar ne-au ameninţat că ne vor cere despăgubiri!", a venit răspunsul dinspre LPF.

Ce spune "Regulamentul privind Statutul Jucătorilor" la art. 37, alin. 1, punctul c)
"În cazul în care se constată că hotărîrea nu a fost pusă în executare integral de către debitor, secretarul comisiei întocmeşte un referat pe care îl prezintă preşedintelui CNSL al FRF, CSL a LPF sau CSJ a AJF/AMFB, după caz. Preşedintele comisiei sau un membru al comisiei împuternicit de preşedinte pronunţă o încheiere privind aplicarea sancţiunilor. Încheierea este irevocabilă şi se comunică departamentului Competiţii în vederea neprogramării clubului sancţionat în jocurile oficiale şi a interzicerii dreptului de a efectua transferuri de jucători".

9 meciuri a apărat Lăzăreanu campionatul trecut la Bistriţa, în divizia secundă”Să fim lăsați în pace! Așa e la război!” Nu, nu e așa, domnule Streinu-Cercel

Libertatea

Comentarii (20)

cfrclujole  •  29 Decembrie 2012, 14:04

gfjhiuougu fhgf

toni_fcsb  •  05 Decembrie 2012, 11:24

Ce de moralisti pe aici. Daca ar fi castigat Astra la masa verde meciul ati fi comparat toti acest "caz" cu bricheta de pe Giulesti a Stelei.

robert.fan.stinta  •  03 Decembrie 2012, 17:58

pai era normal,doar el este cangrena fotbalului romanesc,el si cancerosul da mircea sandu.dar cum noi nu avem justitie,si mai grav politicieni cu coloana,de unde corectitudine.se mira ca in curind nu vor mai avea echipe,si asta este doar vina lor,pt ca nu au fost corecti,au acoperit neregurile,si se ajunge usurel la sfirsitul circului.

Vezi toate comentariile (20)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:00 MotoGP Classics, Premieră

Marele Premiu al Africii de Sud

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Premieră

Inside Serie A

Digi 3
Program TV complet

Liga 1