FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT

Proiectul parlamentarului Becali » Cum vrea patronul Stelei să salveze echipele din Liga 1

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 11 ianuarie 2013 14:33

Intrat în Parlament, Gigi Becali vrea să ajute fotbalul românesc să scape de impozitele mult prea mari. În momentul de faţă, nu mai puţin de 9 echipe din Liga 1 au conturile blocate din cauza datoriilor către stat.

Un club din România care achită un salariu de 100.000 de euro în clipa de faţă trebuie să plătească un impozit de 70% către stat. Patronul Stelei vrea să se revină la legea veche prin care echipele erau obligate să achite numai 32% către stat.

"Am vorbit cu domnul Ponta acum cîteva săptămîni, i-am spus că trebuie să rezolvăm problema taxelor. Nu se poate, nu putem să trăim în asemenea condiţii! Mi-a spus să iau legătura cu Carmen Tocală să rezolvăm situaţia.

Ponta mi-a cerut să facem un amendament şi să revenim la vechea lege, să plătim impozit 32%. Dăm o ordonanţă de urgenţă şi aia e. În februarie o să urgentez lucrurile ca să ajungem la o situaţie normală", a spus Gigi Becali, conform Jurnalul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  11 Ianuarie 2013, 23:06

pai cum sa-l salv eze? simplu : isi trage un glonte un cap.

dtdr
dtdr  •  11 Ianuarie 2013, 22:51

Ce vorbeste dl. cioban ? Dupa ce el , copos, badea, ala de la Urziceni, walter, etc, AJUTATI DIN GREU de CALAII ADEVARATI AI FOTBALULUI mitica si sandel, vine acum cu " gogosi " ? In Romanika nu numai fotbalul, ci SPORTUL ROMANESC, este pe cale de disparitie. Asta este rezultatul ca aceasta tara este condusa de oameni care au facut liceul la seral si si-au CUMPARAT LICENTE DUPA 28 DE ANI !!!!

stiintza4ever
stiintza4ever  •  11 Ianuarie 2013, 17:14
Postat de old_shatterhand pe 11 Ianuarie 2013, 16:57

Exact..La Steaua si nu numai se platesc jucatorii in functie de performante:de aici apare si fentarea impozitului pentru ca banii de pe performante nu prea sunt trecuti pe contracte(sau nu in totalitate) deci nu sunt impozitati...multi insa se feresc de cluburi de genul pentru ca stiu ca nu pot sa faca performanta.Asa ca aleg un club unde le da bani mai multi doar ca salariu chiar daca nu joaca deloc, chiar daca echipa retrogradeaza etc.

Daca jucatorii primesc prime de performanta "la negru" cum spui tu, asta e foarte grav. Evaziunea fiscala e ilegala, nu conteaza cat de nedreapta pare legea, ea trebuie respectata. Daca Becali poate sa o schimbe, foarte bine, dar pana atunci trebuie sa o respecte. Pe de alta parte, asta cu salarii mari prime mici vs salarii mici prime mari tine strict de strategia clubului, fiecare are dreptul sa si-l conduca asa cum vrea. E simplu, semnezi numai cu jucatori care adera la strategia ta, ceilalti reject. Indiferent de strategie insa managerul trebuie sa considere un buget de salarii care sa respecte noile reglementari de fair-play financiar, si nu "platim in functie de valoare

Vezi toate comentariile (23)
Comentează