FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV „Promisiunile lui nu au fost reale” » Fostul impresar de casă al Academiei Hagi, acuzat de tatăl unui internațional român. „Înțepătură” pentru clubul lui Hagi: „Puteau să-l susțină mai mult”

Articol de - Publicat joi, 12 mai 2022 12:04 / Actualizat joi, 12 mai 2022 13:39

Tatăl lui Mihai Bălașa susține că impresarul italian Pietro Chiodi - agentul de acasă de la Viitorul până în urmă cu doi ani - este principalul vinovat pentru faptul că fiul său - fundaș cu 8 meciuri pentru națională - nu a reușit să ajungă să joace la o echipă din prima jumătate a clasamentului din Serie A. 

Mihai Bălașa (27 de ani) a semnat cu Sepsi în ianuarie 2022, după ce în ultimii cinci ani a jucat la FCSB și apoi la CSU Craiova. Tatăl său, Cristian Bălașa - jucător cu 224 de meciuri în Liga 1 în anii 90 și 2000 și actual director sportiv la Chiajna - crede că fundașul central își va relansa cariera și va prinde din nou pasul un transfer în străinătate, acolo a mai fost, dar nu a reușit să se impună. 

Cristian Bălașa consideră că responsabilitatea pentru nereușita fiului său o au oficialii clubului Viitorul și, mai ales, impresarul de casă al lui Academiei Hagi de acum un deceniu, Pietro Chiodi. În direct la GSP Live, Bălașa senior a spus: “Eu am făcut o greșeală. Nu m-am rupt de România să merg cu el în Italia. Probabil, eram mult mai aproape de el în momentele grele. Una e când vorbești față în față, alta e când vorbești prin telefon odată la două zile. Chiar dacă simțea o greutate copilul nu mă suna să mă întrebe ce face, cum face. Cred că trebuia susținut mai mult din partea celor de la Viitorul. 

Moderator: De ce spui asta? 
Bălașa: El a avut ascensiune bună. A plecat la AS Roma, avea ofertă de la FCSB. Îl voia Costel Gâlcă. Eu cu domnul Hagi am hotărât să meargă la AS Roma. Iar după aceea trebuia susținut, ținând cont că a plecat de la un club care își propunea să vândă jucători afară. Eram secund la Viitorul, domnul Hagi mi-a zis să rămân lângă el că Mihai o să reușească: “Bă, va reuși. Stai aici!”. Și nu am plecat, din păcate.

8 meciuripentru naționala României are Mihai Bălașa în carieră. Partida de debut a fost Danemarca - România 1-1, din 2017

Bălașa Sr.: „Mihai a avut prea mult bun simț”

Cristi Bălașa a povestit că familiei sale i s-a dat o informație care ulterior s-a dovedit eronată. 

„În momentul când a plecat, mi s-a spus că a fost transferat pentru echipa mare de la AS Roma. Când a ajuns acolo, au zis că a fost transferat de fapt pentru Primavera, trebuia să facă o perioadă de acomodare și abia după aceea putea să facă pasul la echipa mare”. 

- Cine e cel care v-a spus asta? 
- Pietro Chiodi a zis că merge la echipa mare. S-a dovedit că promisiunea nu era reală. A fost dat împrumut la Crotone, unde a avut și un sezon foarte bun. Au promovat. Apoi, s-a rupt totul. Nu știu de ce. Mă așteptam să fac un salt în Serie A, putea să joace lejer la echipele dintre locurile 5 și 10. 

- Crezi că Mihai a făcut ceva greșit? Are vreo vină că nu a reușit? 
- Nu. A avut prea mult bun simț. N-a știut să-și spună durerile cui trebuie. Probabil, a văzut la un moment că nu a făcut pasul spre o echipă de Serie A deși a promovat cu Crotone, deși era în primii trei fundași dreapta din Serie B. N-a știut să refuleze, a ținut-o în el. N-a știut să facă și el pe nebunul. 

- N-a fost ajutat de impresar? 
- Da, asta cred. N-a făcut mari eforturi să-i deschidă uși. Asta deși impresarul era italian. Trebuia ajutat. Mihai a rupt legătura cu Chiodi.

Chiodi, un personaj controversat

„Promisiunile lui nu au fost reale” » Fostul impresar de casă al Academiei Hagi, acuzat de tatăl unui internațional român. „Înțepătură” pentru clubul lui Hagi: „Puteau să-l susțină mai mult”
Pietro Chiodi, primul din stânga, alături de șefii FRF și de Mircea Lucescu, în timpul unui cantonament în Italia al echipei naționale

Finul lui Victor Becali, italianul Pietro Chiodi a lucrat pentru firma Becali Sport până în momentul condamnării celor doi frați impresari. Apoi, a vrut să ia toți jucătorii firmei și să-i mute în portofoliul unui cunoscut și controversat impresar macedonean de origine albaneză, Abdilgafar “Fali” Ramadani. 

Foarte influent la cluburile AS Roma și Fiorentina, Ramadani s-a implicat ulterior în mai multe transferuri de jucători de la Viitorul în străinătate. Printre ei, Ianis Hagi, Mitriță, Răzvan Marin, dar și actualul internațional sârb Nemanja Radonjic, transferat fictiv de la Partizan la Viitorul. Implicit, Chiodi a devenit impresarul de casă recomandat de Hagi tuturor jucătorilor de la Academie și, la un moment dat, avea sub contract șase dintre titularii echipei naționale.

Într-una dintre cele mai ciudate afaceri din această perioadă, Cristi Manea și familia sa au fost anunțați că jucătorul va fi transferat la Chelsea, dar de fapt a ajuns la Apollon Limassol, club controlat de superimpresarul israelian Pini Zahavi, partener de afaceri cu Ramadani. Gazeta a dezvăluit că în urma transferului, Hagi a plătit un milion de euro unei firme offshore din Malta, deținute prin interpuși de Ramadani. Manea apărea doar în acte ca jucător al lui Apollon, fiind împrumutat la Mouscron, CFR și FCSB. După eliberarea din închisoare a fraților Becali, influența lui Chiodi a scăzut, iar colaborarea cu Hagi a încetat.

Am spus acum câțiva ani că Mihai mă va depăși. M-a bătut deja de acum 5-6 ani din momentul în care s-a transferat la AS Roma. Ca număr de meciuri în Liga 1 nu cred că mă va depăși pentru că eu sunt sigur că va face meciuri bune și se va transfera în străinătate. La echipa națională m-a bătut, eu nu am ajuns decât la naționala B. Are 1-0
- Cristian Bălașa, director sportiv Chiajna

Citește și: 

Internațional român: „Mi-e silă de voi!” » Reacție virulentă, după ce grupul lui a fost luat la palme și pumni de ultrași

EXCLUSIV Tatăl fotbalistului umilit de Becali: „Am plecat din fața televizorului când l-a schimbat! Aveam lacrimi în ochi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  12 Mai 2022, 14:28

Nu va puteati abtine sa nu bagati putin in seama fecesebeaua.

godot
godot  •  12 Mai 2022, 14:01

Fără supărare, Bălașa nu a fost și nu este jucător de serie A, tatăl lui e foarte subiectiv și nu se uită unde ar trebui. E un fundaș mediu, poate puțin mai răsărit, dovadă unde a jucat și unde joacă. Fotbaliști cu starturi bune și continuări proaste sunt cu duiumul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează