FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

Propunere EXTREMĂ din interiorul FRF! Decizia care ar declanșa revolta granzilor din Liga 1

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, propune ca titlul să nu se acorde în această ediție a Ligii 1
Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, propune ca titlul să nu se acorde în această ediție a Ligii 1

Articol de - Publicat joi, 30 iulie 2020 14:11 / Actualizat joi, 30 iulie 2020 14:17

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, propune ca titlul să nu se acorde în această ediție a Ligii 1, dacă nu se vor putea disputa toate meciurile din play-off. Craiova și CFR Cluj se luptă pentru titlu, oltenii având un punct avans înainte de ultima etapă. Ambele formații au câte o restanță.

Astra - CS Universitatea Craiova nu s-a putut disputa miercuri, din cauza testării pozitive cu Covid-19 a lui Crepulja. Încă se așteaptă o decizie a celor de la Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, însă e foarte puțin probabil ca partida să mai poată fi jucată, fiindcă data limită a încheierii play-off-ului este 3 august, termen până la care trebuie jucată și confruntarea dintre Craiova și CFR.

Mihai Rotaru, patronul Craiovei, a susținut că e posibil ca Universitatea să solicite să câștige cu 3-0 la masa verde întâlnirea de la Giurgiu, însă Astra se apără și spune că, dacă meciul nu va avea loc nu va fi din vina ei, ci din cauza faptului că nu-i permite o instituție a statutului, în speță DSP. În tot acest context e posibil ca pe data de 3 august, finalul play-off-ului să nu conțină toate partidele din program care să se fi disputat pe teren. Iar în acest caz, FRF și LPF trebuie să ia o decizie.

Andrei Vochin: „În dreptul campioanei să stea o liniuță!”

Unul dintre oficialii FRF a lansat o ipoteză pentru finalizare campionatului la vârful său. Andrei Vochin, consilierul lui Răzban Burleanu, susține că nu ar trebui desemnată nici o echipă campioană. "Din punctul meu de vedere, dacă nu se joacă pe teren toate jocurile, atunci nu poți decide un titlu de campioană la masa verde. Cel mai bine ar fi să nu existe nici un titlu decernat, iar în istoria campionatului, la ediția 2019-2020, în dreptul campioanei să stea o liniuță. Cum să decizi o campioană dacă nu s-au jucat toate partidele? E ca și cum nu s-ar fi putut disputa finala Cupei României, dar ai fi decis să atribui unei echipe anume trofeul", a declarat Vochin la Telekom Sport.

Totuși, trebuie să existe o departajare în privința primelor două clasate pentru repartizarea acestora în preliminariile Champions League și Europa League. "Aici cred că ar trebui să se apeleze, dacă echipele nu vor avea același număr de meciuri, la raportul puncte versus meciuri, dar în niciun caz să nu se renunțe la acel sistem de înjumătățire a punctelor pentru că acea regulă face parte din regulamentul competiției", a mai adăugat Vochin.

 LPF, propunere horror pentru Dinamo: 7 meciuri în ritm infernal + 4 echipe ar șoma două săptămâni

Clasamentul play-off-ului din Liga 1:

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Când se joacă Craiova - CFR Cluj, meciul care poate decide titlul în Liga 1 » LPF a stabilit programul ultimei etape din play-off

Gigi Becali, derapaj fără precedent în direct la TV: „Conducătorii noștri sunt handicapați! Avem 2.000 de morți în 7 luni, unde e focarul de coronavirus?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (67)
4159759990760777
Marian Croitoru  •  01 August 2020, 07:59

O soluție ar fi să se decidă în meci direct, cine câștigă să devină campioană, ceea ce ar fi și în spiritul regulamentului. În caz de egalitate, să nu se țină cont de meciul cu Astra, care va fi anulat, iar campioana să se decidă la prelungiri și/sau penalty-uri.

pirucul
pirucul  •  30 Iulie 2020, 19:49
Postat de Ilie Tarnoveanu pe 30 Iulie 2020, 18:50

*** daca nu-ti place varianta propusa de mine atunci Craiova castiga cu 3-0 meciul cu Astra si joaca cu C(u)F(u) R(i)-tul tau direct luni daca o mai fi nevoie. FCSB care trage la locul 3 o sa va bata. Pentru rataciti ca tine pe aceste meleaguri merita s-o iei in barba.

olteanule numa pomana iti trebuie sa iei titlul prin pomana. pai ce sa faceti voi in europa ca de cand ati fost *** in B nu atio facut nimic notabil.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

111495283914936
Mirko Martin  •  30 Iulie 2020, 19:11

Mai Vochin mai vrea in dreptul numelui tău sa fie o liniuta sau un semn întrebări ca si asa nu te stie lumea cine ești ai fost un ziarist de doi lei

Vezi toate comentariile (67)
Comentează