FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERCUPA

Propunere surpriză pentru Supercupa României! Competiția poate prelua modelul din Italia: „Burleanu e de acord”

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 ianuarie 2019 18:10

România vrea să preia modelul Italiei și Franței și să mute Supercupa în afara țării. Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a anunțat că e gata să ducă acest trofeu în Italia sau Spania, acolo unde sunt comunități de români. 

Eu imi doresc ca o supercupă a României să se joace afară şi am făcut propunerea asta preşedintelui. Unde avem comunităţi. În special Italia sau Spania.

Să nu se mai joace la începutul sezonului, ci să se joace într-o perioadă mai descărcată, chiar prin noiembrie, dacă nu avem echipe în cupele europene, cum a fost anul ăsta, să se găsească o fereastră acolo. Am vrea mai degrabă în martie.

Burleanu e de acord, dar trebuie să lucrăm la reţeta financiară. Când faci lucrul ăsta ar presupune ca tu să te ocupi, tu Federaţie, că eşti organizator, să trimiţi echipele acolo. Tu să plăteşti tot, tu să încasezi tot şi să nu ieşi pe minus. Nu trebuie să faci profit, doar să nu ieşi pe minus”, a explicat Andrei Vochin la TV Telekom Sport.

Supercupa Italiei s-a jucat în mai multe rânduri în străinătate. Prima dată în 1993, când Milan a învins Torino la Washington. Tot în SUA, dar la New Jersey, Juventus o învingea pe Milan la penalty-uri.

Din 2009 s-a mutat în Asia. De 3 ori s-a jucat la Beijing, de două ori la Doha, o dată la Shanghai, iar ultima s-a disputat la Riad, câștigată de Juventus în fața lui AC Milan, 1-0.

De asemenea, francezii nu mai joacă nici ei din 2008 Supercupa în țară, fiind mereu mutată în altă țară. 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Fază nemaiîntâlnită! Arbitrul înfruntării dintre Chievo și Fiorentina abia a știut ce decizie să ia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
thedronius
thedronius  •  28 Ianuarie 2019, 11:20

Atata doar ca ultima supercupa s-a disputat la Jeddah, nu la Riyadh.

sulheticul
sulheticul  •  28 Ianuarie 2019, 09:00

Excelenta idee! Eu as plus însă, as organiza supercupa Romaniei prin Asia Orientală sau America de Nord(America de Sud nu, pentru că noi avem un fotbal prea calculat, prea tacticizat pentru ei). Dar si mai bine ar fi sa facem o licitație si ce tara da mai mult sa aibe onoarea de a ne organiza supercupa. Presupun ca țări CA Qatarul sau CA China se vor lupta in milioane de petro-carbuno-dolari. Vai! Daca se adauga si un pay per view pentru finala cu miliarde de chineji care vor plăti...Bani. Faima. Recunoaștere globală. Popor si conducători români de seama. Ce viitor luminos vom avea!

368023036732853
Iuga Mircea  •  28 Ianuarie 2019, 06:57

Numai un oltean putea scorni o asemenea prostie.De ce prostie,pentru ca nu a avut curajul nici sa-și dea numele ha...ha...ha!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează