FOTBAL  »  Superliga  »  ANCHETA DNA

Prunea este ÎNVINUIT oficial în dosarul "mită pentru arbitri". Vezi reacţii!

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 iunie 2009 00:00

Florin Prunea, directorul departamentului de relaţii internaţionale din cadrul FRF, este învinuit oficial în acelaşi dosar ca şi Cornel Penescu. Oficialul Federaţiei a fost audiat zilele trecute la DNA Piteşti iar acum s-au formulat acuzaţii oficiale împotriva sa. Cornel Penescu este convins că FC Argeş nu va fi retrogradată

Realitatea TV a intrat în posesia unui document oficial - ordonanţa prin care procurorul îşi expune şi argumentează cazul. Prunea este învinuit că ar fi primit 10.000 de dolari din partea lui Cornel Penescu şi alţi 2.000 de euro din partea lui Cristian Mincă pentru a-i convinge pe membrii comisiei de disciplină să reducă o pedeapsă dictată împotriva lui Penescu.

Fostul internaţional nu are voie să deţină funcţia de director de relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal.



REACŢII

În jurul orei 18:30, FLORIN PRUNEA a comentat decizia procurorilor: "Eu mă consider nevinovat şi aştept ca justiţia să se prinunţe în acest caz. Dacă Federaţia va lua o decizie în privinţa mea, atunci mă voi supune".

UPDATE, 18:45 » ION CRĂCIUNESCU a comentat la RTV noutăţile apărute în acest caz:

"Sistemul îl apără pe domnul Prunea. DNA-ul îşi face datoria, dar pe mine m-a interesat ce a spus domnul Prunea în plan sportiv, adică faptul că a recunoscut că şi-a depăşit atribuţiunile şi s-a băgat în problemele CCA. Ar trebui să-şi dea demisia"

UPDATE, 19:05 » MARIAN IANCU a continuat tirada de acuze la adresa Federaţiei:

"Prunea ne-a tot minţit atunci cînd a spus că nu ştia în ce calitate a fost citat de procurori. Totuşi, faptul că nu a recunoscut nimic îl incriminează, iar asta a fost frica lui de a-şi pierde funcţia. Avem o Federaţie coruptă, de la nivelul cel mai înalt, pînă la cel mai scăzut. Dacă nici acum cînd avem dovezi nu se întîmplă nimic, nu vom ajunge nicăeri"

UPDATE, 19:15 » CĂTĂLIN TOLONTAN, redactorul şef al Gazetei Sporturilor, crede că este denigrant pentru fotbalul românesc faptul că foşti mari fotbalişti au ajuns să aibă probleme cu justiţia:

"Ar trebui să privim cu insatisfacţie faptul că pentru a doua oară în ultimii ani un fost mare internaţional are probleme cu legea, după Gică Popescu. Florin Prunea nu era doar Directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale, ci era şeful Procesului de Licenţiere, adică departamentul care a iscat cel mai mare scandal al acestui sezon, respectiv depunctarea Politehnicii"
>> Citeşte AICI întreaga reacţie a lui Cătălin Tolontan!

UPDATE, 20:02 » GIGI BECALI a susţinut şi el la GSPTV ideea că Florin Prunea trebuie demis din FRF în urma dovezilor DNA:

"Din punct de vedere legal, Prunea nu va fi găsit vinovat, pentru că este mai greu să probezi luarea de mită. În schimb, pe linie sportivă, el nu mai are ce căuta în FRF, pentru că e clar că a luat şi 10.000 de euro şi 12.000 ca să intervină pe lîngă arbitrii. Trebuie ca Federaţie să ia măsuri, pentru că ne facem de rîs. Stenogramele demonstrează clar că Prunea a luat mită. Citeşte aici întreaga reacţie a lui Gigi Becali!

UPDATE, 20:45 » FLORIN PRUNEA a intrat în direct prin telefon la GSP TV şi şi-a schimbat declaraţia iniţială, dată la RTV. De această dată, Prunea a susţinut că nici măcar nu a fost acuzat de luare de mită, după ce în urmă cu circa 2 ore îşi nega vinovăţia în cazul acuzaţiilor aduse de procurori:

"Lucrurile sînt extrem de grave. Eu nu sînt acuzat de luare de mită! Niciodată nu s-a vorbit la adresa lui Florin Prunea despre aşa ceva. Îmi fac foarte mult rău aceste zvonuri. Din acest punct de vedere nu are rost să mai comentez eu nimic. La ora actuală nici nu ştiu dacă sînt trimis în instanţă, deci nu vreau să fac mai multe comentarii"

Vezi AICI documentele furnizate de DNA care specifică acuzaţiile care i se aduc lui Florin Prunea! Sursa: Realitatea TV

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (32)
nesv1234
nesv1234  •  21 Iunie 2009, 00:42
Postat de pe 20 Iunie 2009, 19:35

pun pariu ca si la meciul cu suedia ti ai luat ceva pe dreapta...sper sa mori

Omule(?), ma sperii... unde am ajuns, Doamne?

nesv1234
nesv1234  •  21 Iunie 2009, 00:38

Exact cum spunea cineva anterior, Prunea nu poate fi decat eroul de la Cardiff si oaia neagra de la San Francisco (cu Suedia). Sa fim seriosi, cati dintre noi nu au avut ocazia in aceasta tara ca pentru orice favor sa nu-i fie varati bani in buzunar (poate chiar fara a-si da seama)? Coruptia ne e in sange, nu e o scuza, poate trebuie sa existe un inceput in toate, dar totusi....Prunea sa fieacesta????

 •  21 Iunie 2009, 00:31

SI ASA SE SPUNE CA ESTI DOTAT, VEI AVEA OCAZIA LA DUS LA MITITICA SA ARATI CE POTI.POATE VINE SI SANDU CU TINE ,COLEG DE CELULA

Vezi toate comentariile (32)
Comentează