FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

Prunea vrea lămuriri după ce Iftime a vorbit despre un blat în Liga 1: ”Să dea explicații la Disciplină”

Iftime susține financiar FC Botoșani
Iftime susține financiar FC Botoșani

Articol de - Publicat sambata, 03 decembrie 2016 00:00

Președinte la Poli Iași și membru în CEx, Prunea solicită ca finanțatorul Botoșaniului să fie convocat pentru a da lămuriri despre declarațiile legate de suspiciunea unui blat cu ASA, în tur: ”Dacă FRF nu reacționează, e complice”.

Într-un interviu oferit Gazetei în urmă cu câteva zile, principalul finanțator al Botoșaniului, Valeriu Iftime, făcea o afirmație cu dus și-ntors.

Era vorba despre blaturile pentru pariuri: "Nu mi s-a propus, nici nu cred că au încredere să-mi propună din moment ce n-am fost implicat într-un astfel de sistem de aranjamente. Am avut un meci cu Snagov în «B», am bătut cu 5-3 și mi-a zis cineva pe urmă că meciul ăla a fost blat. E o zonă de care mi-e frică! Mi s-a spus că și meciul cu ASA, din sezonul ăsta, ar fi fost aranjat. Înnebunesc! Așa am auzit. Tema asta aduce un deserviciu fotbalului, dar ceva trebuie făcut!".

2 pauză/1 final

În partida din etapa a șasea a actualului sezon, disputată pe 29 august, oaspeții au condus cu 2-0, la pauză era 2-1 pentru ASA, apoi moldovenii au întors miraculos în partea secundă și au învins cu 4-2. Ultimele două goluri, semnate de Matulevicius, au fost marcate pe erori ale lui Cordoș.

Mai întâi, stoperul mureșean i-a făcut un marcaj lejer lituanianului, care a înscris cu capul, după care a gafat incredibil în propria jumătate, scăpând balonul pe sub picior, iar Matulevicius a plecat lansat către gol. La vremea respectivă, Iftime declara că "tipul acesta de joc face cel mai mare serviciu fotbalului", trimitere la avalanșa ofensivă.

"Declarație fără precedent"

Membru în Comitetul Executiv FRF, Florin Prunea solicită ca finanțatorul Botoșaniului să fie chemat la Comisia de Disciplină pentru a oferi explicații vizavi de partida invocată:

"Cred că e un fapt fără precedent ca un investitor din Liga 1 să-și suspecteze public propria echipă că a participat la un blat. Singura variantă posibilă în momentul de față este aceea ca autorul declarației să fie convocat de către organele abilitate ale federației pentru a prezenta detaliile cazului. Au fost situații mult mai puțin grave la care Comisia de Disciplină a deschis dosare, cu atât mai mult se impune acum ca domnul Iftime să fie invitat spre a spune ce știe, ce a auzit și de la cine. Eu, spre exemplu, am primit 3 luni de suspendare pentru că am răspuns la «salutul» unei galerii".

Prunea e și mai precis: "Dacă federația nu va face niciun pas în acest caz, ar fi dovada clară a unei complicități inexplicabile cu finanțatorul Botoșaniului".

41era cota la casele de pariuri pentru un scor exact 4-2 la meciul FC Botoșani - ASA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
para.para
para.para  •  03 Decembrie 2016, 19:53

Mare branza n-o sa se intample, pentru ca Botosaniul ca satelit al lui jiji este protejat de legea coruptiei din romanika.

forzzainter
forzzainter  •  03 Decembrie 2016, 10:10

Are dreptate Prunea !! Iftimie asta atata stie, sa bage fitile...cum sa declari asa ceva ca si "patron" sau ce el...*** in fotbal si sa ramana doar la stadiul de "declaratie"???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează