FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Puci organizat împotriva unui jucător! » Tot ce trebuie să știi despre Florin Bratu: antistelist, tupeist, bun motivator

Articol de , - Publicat marti, 27 februarie 2018 09:00

Bratu a fost instalat ieri, oficial, în funcția de "principal" al roș-albilor. Obiectivele lui Florin sunt Cupa României, locul 7, primul din play-out, și reconstrucția echipei cu jucători tineri.

Urgia de afară nu i-a oprit ieri pe dinamoviști să meargă la Săftica pentru a-l prezenta pe noul antrenor, Florin Bratu, așa cum GSP.ro a anunțat în exclusivitate încă de duminică seara.

Vasile Miriuță a fost demis la primele ore ale dimineții, apoi s-a anunțat învestirea lui Bratu și conferința de presă. Totul pe repede înainte având în vedere că Dinamo joacă în "sferturile" Cupei României la Craiova joi seara.

La prima sa conferință ca "principal" al lui Dinamo, Bratu a venit relaxat, în jeans, camașă albă și pulover roșu, în culorile clubului. Și cu freza făcută cu gel. Cu toate că este lipsit de experiență ca tehnician, fostul atacant dinamovist a avut un discurs sigur pe el, nu a ezitat să își scoată în evidență calitățile și a anunțat amenințător că ține foarte mult la respect și disciplină.

 

Gazeta vă prezintă portretul bărbatului de 38 de ani ce tocmai a preluat frâiele celui de-al doilea cel mai mare club din fotbalul românesc:

- Bun motivator: Poate cea mai importantă calitate a lui Florin este că știe să își monteze formidabil fotbaliștii. Se bazează mult pe dezvoltarea psihologică a fotbaliștilor și apelează des la clipuri și discursuri motivaționale.

- Vocal:
Este extrem de coleric pe marginea terenului, dar și în vestiar. Când e nervos, jucătorii preferă să-l ocolească. E genul care prin atitudinea sa poate schimba soarta unei partide cu un discurs la pauză.

- Conservator:
Nu are și nu suportă tatuajele și urăște tutunul și fumul de țigară. Nu permite să se fumeze nici măcar în apropierea terenului pe care ține antrenamentele.

- Antistelist, adulat de fani:
Supranumit "Mitraliera", Bratu e unul dintre cei mai iubiți foști fotbaliști ai "câinilor" și un mare antistelist declarat.

- Cunoaște echipa:
Un mare avantaj este că Florin a antrenat atât Dinamo II, cât și echipa U19 a "câinilor", astfel că tehnicianul cunoaște foarte bine lotul pe care îl are la dispoziție, în special fotbaliștii români de perspectivă pe care clubul vrea să îi dezvolte în viitorul imediat.

- Justițiar:
Este foarte corect, mereu de partea adevărului, indiferent de consecințe. Ca fotbalist a suferit mult pentru că lua cuvântul în fața conducerii ca să-și apere colegii. Chiar dacă în conducere erau oameni puternici precum Borcea, Badea sau Giovanni Becali.

- Tupeist:
În 2010 a organizat un puci cu mai mulți jucători ca protest la adresa conducerii de atunci a clubului care îi permitea lui N'Doye toate extravaganțele. Bratu a avut un conflict verbal în numele jucătorilor cu managerul sportiv Florin Prunea. Cei doi au fost chiar la un pas de bătaie: "Nu e prima oară când N'Doye vine la 5:00 dimineața în cantonament înainte de meci. De ce nu aveți curaj să stopați astfel de acțiuni", spunea atunci răstit "Bratone".

- Lider:
Ca jucător nu a făcut niciodată parte din bisericuțe, a fost mereu independent și a avut pretenția să se adune ceilalți în jurul lui.

- Atent la imagine:
Îi pasă foarte mult de cum arată, petrece foarte mult timp în sala de fitness, dar și în saloanele de frumusețe și tratamente faciale. Investește mult și în haine.

- Familist:
Petrece aproape tot timpul liber cu soția, Andreea, împreună au o fiică. 

"Vreau să văd un alt suflu și un alt spirit al echipei, fiindcă s-a pierdut din spiritul care era când jucam eu la Dinamo"
Florin Bratu, antrenor Dinamo

"Până acum toți elevii mei mi-au spus «Domnul antrenor» sau «Mister», dar las la latitudinea jucătorilor cum să mi se adreseze"
Florin Bratu, antrenor Dinamo

"«Mitraliera» îmi va rămâne numele pentru totdeauna! Și acum, când mă văd cu microbiștii de la toate echipele, așa mă strigă toți"
Florin Bratu, antrenor Dinamo

"Nu mai vreau să văd niciodată atitudinea jucătorilor din meciul cu Astra. E o mare pată neagră pe emblema clubului Dinamo"
Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo

28 de goluri în 67 de meciuri a marcat Bratu pentru Dinamo în Liga 1, de-a lungul a patru sezoane

 

Staff-ul lui Florin Bratu
Antrenor secund: Iulian Mihăescu
Preparator fizic: Paolo Potocnik
Analist: Silviu Ion
Antrenor cu portarii: Daniel Tudor

Nea Iulică e A1
Florin Bratu încă studiază să fie antrenor și are doar licența A, ceea ce nu-i permite să fie legal antrenor principal în L1. Pentru a evita eventuale probleme, antrenor secund va fi Iulian Mihăescu, ce are licența PRO. Mihăescu a mai fost secund în mandatele lui Ioan Andone, Mircea Rednic și Flavius Stoican. 

"Pantera" se ocupă de portari
Noul antrenor cu portarii este Daniel Tudor, supranumit "Pantera". Acesta a activat la Dinamo în perioada 1995-2003 și, deși a prins foarte puține meciuri în poarta "câinilor", a fost eroul Cupei câștigate de roș-albi în 2003, 1-0 cu FC Național, având mai multe parade salvatoare. 

Nu i-a menajat!
Cu toate că termometrele au arătat ieri -9 grade Celsius, Bratu nu i-a menajat pe elevii săi și i-a scos pe teren în frig și viscol greu de suportat. Noul tehnician i-a strâns pe fotbaliști în jurul său și le-a ținut un speech înainte de a începe antrenamentul. Directorul sportiv, Ionel Dănciulescu, chiar a glumit pe acest subiect: "Doamne, ce e afară! Ce bine că nu mai sunt jucător, că muream dacă trebuia să ies la antrenament pe vremea asta".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (78)
comedy.central
comedy.central  •  01 Martie 2018, 20:56

Spre surprinderea celor mulţi, câinii vor merge la Craiova. Şi nu facem asta pentru că ne agăţăm de Cupa României. O facem pentru că acolo unde e Dinamo e şi inima noastră. Mergem să-l susţinem pe Torje şi pe cei din jurul lui. Avem încredere în Hanca, Nistor, Bratone! Cupa României ar fi o soluţie pentru că reprezintă drumul cel mai lejer pentru Europa League. Dar ne e teamă că dacă vom câştiga Cupa, veţi desfiinţa şi acest trofeu cum aţi făcut cu Cupa Ligii. Doar că pe noi nu ne puteţi desfiinţa, chiar dacă ăsta vă e visul. Şi în curând visul vostru va deveni coşmar. Dinamo va continua să usture. 16 august 2016 (n. red - data celebrei coregrafii "Doar Dinamo Bucureşti" la meciul FCSB - Manchester City) va continua să provoace mâncărimi. Gloria nu înseamnă să nu cazi niciodată, ci să ştii să te ridici. Cu toţii alături de Dinamo, cu toţii la Craiova!",

255601551624794
Mircea Raicu  •  01 Martie 2018, 07:40

Mulțescu cerea bani , cerea 1 500 coco/lună , și garsoneră/studio (cu chicinetă ) la Rin. Plus bani de taxi în fiecare dimineață, sau abonament pe tramvai . S.a înțeles că are permisul suspendat pe trei luni ...

mutu71
mutu71  •  01 Martie 2018, 03:03

Dinu oare a vazut imaginea cu cei doi? Sunt curios ce mai comenteaza...

Vezi toate comentariile (78)
Comentează