FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - ASTRA 2-1

Puncte spartane » FC Vaslui s-a impus în faţa Astrei prin golurile marcate de Constantin şi N'Doye

Constantin a profitat de amnezia lui Găman şi a marcat lejer pentru 2-1, din 6 metri // Foto: Gabriel Tănase
Constantin a profitat de amnezia lui Găman şi a marcat lejer pentru 2-1, din 6 metri // Foto: Gabriel Tănase

Articol de - Publicat duminica, 29 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 28 aprilie 2012 23:39

Marius Constantin a marcat primul său gol pentru FC Vaslui, iar reuşita sa îi duce pe moldoveni peste Rapid.

Vasluiul a început tare partida cu Astra, iar N'Doye l-a "întins" pe Silviu Lung încă din primul minut. A fost un simplu foc de paie, deoarece prima repriză i-a aparţinut clar Astrei. Oamenii lui Rednic nu s-au speriat în faţa mingicarilor Sînmărtean, Adailton şi Wesley şi au ieşit curajos la joc. Căpitanul Takayuki a arătat însă că e doar mijlocaş defensiv şi a tras "pe lîngă" din 8 metri, dintr-o poziţie în care orice atacant ar fi înscris. Inacio nu a prins semnalul tras de prahoveni, oamenii săi cu atît mai puţin, iar Borjan a jucat rolul sitei la şutul lui Amorim, care a adus tristeţea pe chipul lui Porumboiu.

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA MECI!

Moldovenii au început tare repriza secundă, cu Temwanjera în rol de ratangiul de serviciu. Eforturile "plăieşilor" au fost răsplătite de reuşita lui N'Doye din minutul 55, după ce Silviu Lung scosese formidabil şutul lui Wesley. Astra a rămas în zece, după eliminarea lui Bogdan Pătraşcu, dar nu a cedat. Inacio a mutat cu Bello în locul senegalezului N'Doye, iar atacantul nigerian ar fi putut aduce izbăvirea dacă nu s-ar fi opus din nou excelent goalkeeper-ul Astrei. Silvică nu s-a mai putut însă împotrivi la reluarea lui Marius Constantin din cîţiva metri: 2-1! Galben-verzii trec şi peste "hopul" Astra şi visează cu ochii deschişi la primul titlu din istorie.

"Nu sînt erou, toată echipa a tras pentru această victorie. Mi-a fost teamă că o vom comite, pentru că am jucat slab în prima repriză, dar bine că ne-am revenit" (Marius Constantin, fundaş FC Vaslui)

"În prima repriză doar Astra a existat pe teren. Echilibrul s-a rupt cînd a luat Pătraşcu al doilea galben. Am muncit, cred că meritam un egal" (Mircea Rednic, antrenor Astra)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:
Adailton a făcut întindere
Minutul 27 a fost unul cu ghinion pentru brazilianul Adailton. După un sprint, veteranul de 35 de ani a simţit o durere în zona pulpei drepte şi a fost nevoit să părăsească terenul. "Ada" a preferat să nu rişte agravarea leziunii pentru a fi apt la meciul din etapa viitoare, de miercuri, de la Tîrgu-Mureş.

Pătraşcu, eliminat uşor
Astra a rămas în 10 în minutul 64, atunci cînd Bogdan Pătraşcu a văzut al doilea cartonaş galben după o intrare la Anderson. "Centralul" Iulian Dima s-a grăbit să-l avertizeze pe mijlocaşul prahovean, care a intrat prin alunecare la Anderson, însă fără să-l atingă.

Becali insinuează că a fost blat
Gigi Becali a intervenit la Fanatik Show şi a acuzat că partida FC Vaslui - Astra 2-1 a fost blat. "Cum să dea gol Marius Constantin din trei metri, unde era apărarea Astrei?! Găman trăgea de timp la 2-1 pentru Vaslui plus că arbitrul l-a eliminat aiurea pe Pătraşcu. Vreau să ştiu şi eu cît de scump şi-au vîndut pielea cei de la Astra! Dinu Vamă face toate astea, nu Niculae sau Rednic!", a tunat finanţatorul Stelei.

Inbox:
- Fanii moldoveni au afişat un banner prin care le-au cerut jucătorilor lui Inacio să cucerească titlul: "Acum zece ani umblam prin Liga a 3-a ca nebunii, acum vrem titlul şi să vină sfîrşitul lumii". :)
- Asistenta Petruţa Iugulescu l-a oprit eronat pe Adailton, scăpat spre poarta Astrei, în minutul 18, pe motiv de ofsaid. Reluările TV au arătat că brazilianul era pe linie cu Oprsal.
- Milanov a încasat aseară al nouălea cartonaş galben al sezonului şi va absenta etapa viitoare, contra lui FCM Tîrgu-Mureş.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
akcent83
akcent83  •  29 Aprilie 2012, 12:53
Postat de rin08 pe 29 Aprilie 2012, 09:05

ca porumboiu a intrat la pauza peste arbitri nu scrieti nimic?

Tu esti lingaul de serviciu al lui Porumboiu de stii ca a fost peste arbitri la pauza?

anduvs
anduvs  •  29 Aprilie 2012, 10:29

ce blat ma , va doare capu , la ce meci v-ati uitat ???? Am avut penalty neacordat , boul ala de arbritu numai pt Astra dadea fault , Astra joaca handbal , nu fotbal , hent in careu si nu da nimic , vaca aia de pe tusa nu-l lasa pe Adailton sa marcheze singur cu portaru si vine si rade de noi al pauza , unde vedeti voi blat ma cacanarilor ????

rin08
rin08  •  29 Aprilie 2012, 09:07

numai la cfr vedeti blaturi

Vezi toate comentariile (7)
Comentează