FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Radu Birlică, directorul de marketing de la Dinamo: „99% nu cred în promisiunea lui Cortacero! Să le dea acțiunile fanilor!”

Radu Birlică, directorul de marketing de la Dinamo: „99% nu cred în promisiunea lui Cortacero!”
Radu Birlică, directorul de marketing de la Dinamo: „99% nu cred în promisiunea lui Cortacero!”

Articol de , - Publicat miercuri, 23 decembrie 2020 14:53 / Actualizat miercuri, 23 decembrie 2020 17:00

Radu Birlică, directorul de marketing de la Dinamo, nu mai crede în vorbele lui Pablo Cortacero și sfătuiește partea spaniolă din club să predea fanilor acțiunile clubului.

La Dinamo nu e liniște nici de Sărbători. Suporterii caută să scape de echipa spaniolă în frunte cu Pablo Cortacero, însă se lovesc de fiecare dată de noi detalii. Pe 21 decembrie a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor, ședință în care "don Pablo" a promis, încă o dată, că problemele financiare vor fi rezolvate curând. Una nouă într-un lung șir de promisiuni nerespectate, timp în care fanii au adunat, de unde au putut, bani pentru a mai "pansa" datoriile și nemulțumirile apărute. 

Radu Birlică, directorul de marketing de la Dinamo, a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Pablo Cortacero. A acceptat să vorbească pentru Gazeta Sporturilor despre ceea ce s-a întâmplat în AGA din 21 decembrie. Nici el, precum fanii sau jucătorii lui Dinamo, nu mai crede în promisiunile ibericilor și îl sfătuiește pe Cortacero să predea acțiunile fanilor.

Radu Birlică: „Toate sunt vorbe deocamdată!”

- Domnule Birlică, a trecut data de 21, pe care o numeați cea mai importantă pentru Dinamo, ce speranțe să mai tragă dinamoviștii?
- N-am fost la ședință, dar am luat legătura cu toată lumea implicată. S-a venit cu o nouă promisiune în privința banilor și o hotărâre a acționarului majoritar de a mări capitalul cu 5 milioane de euro.

- O nouă promisiune... Nimic concret!
- O nouă promisiune. Pentru că banii nu-s în contul lui Dinamo. Suntem toți neplătiți de atâtea luni. Sper să aibă acoperire, deși nimeni n-a văzut vreun ordin de plată sau vreun cod SWIFT. Dânsul a promis că până la finalul anului intră 1,5 milioane de euro.

- De ce ar mai crede cineva după atâtea promisiuni neonorate?
- Nimeni nu mai crede, au fost promisiuni repetate, iar când un om promite ceva de 10 ori și nu se ține de cuvânt, cine ar mai crede? E normal! Și în AGA a venit o nouă promisiune! Repet! 1,5 milioane de euro până la finalul anului și încă 3,5 milioane apoi. Toate sunt vorbe deocamdată!

Radu Birlică: „Suporterii lui Dinamo au dreptate”

- Și nu-i normal ca fanii să fie iritați după atâtea vorbe, cum spuneți și dumneavoastră?
- Suntem toți îngrijorați. Gândiți-vă că în spatele tuturor sunt zeci de familii, sunt Sărbătorile, se mai uită și ei, iar echipe mult mai modeste au sărbători liniștite. Noi însă nu! Normal că suporterii au dreptate! Dinamo e o echipă iubită, soarta clubului e importantă pentru mulți dintre fani.

- Fanii sunt gata să preia clubul oricând...
- Să vă spun o poveste! Până acum echipa a fost susținută de suporteri. Programul DDB, construit de niște băieți foarte deștepți, nu poate însă să acopere toate cheltuielile. Nu poate merge așa la nesfârșit. Mai ales că acum cheltuielile create de noii investitori sunt foarte mari, s-au adus jucători cu salarii mari. Bugetul e de 500.000 de euro lunar. Ar trebui ca acționarul majoritar să aducă banii.

- Și dacă nu se va întâmpla asta, ce-ar trebui să se întâmple?
- Dacă nu-i aduce până la reunire, va fi greu de gestionat. Gândiți-vă că sezonul se reia repede, reunirea e pe 3. Jucătorii așteaptă salariile! Au muncit pe teren, în condiții foarte grele. Dacă nu vin banii, situația va fi foarte grea.

Radu Birlică: „Cortacero trebuie să predea acțiunile”

- Există o șansă mare și ca promisiunea să nu fie respectată, nu?
- Dacă nici de această dată nu se respectă, părerea mea e că Pablo Cortacero trebuie să predea acțiunile suporterilor. Iar fanii au apoi misiunea de a încerca să găsească un alt investitor. Echipa are nevoie de 1-2-3 investitori. E părerea mea!

- Aici, la hotel, era toată conducerea lui Dinamo, toți oamenii despre care s-a scris că-s implicați, ce s-a discutat?
- Vă spun doar ce știu. Am vorbit cu domnul Șerdean, și cu Jose Bueno, fost angajat al clubului, toți cred că Pablo va aduce banii. Dar, revin și spun, e a 10-a promisiune doar de când sunt eu aici.

- Vă văd neîncrezător total!
- Normal că sunt neîncrezător. Când banii nu-s în cont, n-ai cum să simți altceva. Avem o poveste repetată că banii sunt într-o bancă și că nu știu ce instituție din Anglia îi verifică. Normal că nu credem! Dar nu avem ce face.

Radu Birlică: „Ne putem trezi în situația de a nu avea jucători la reunire”

- Au fost și câteva evenimente reprobabile, cu fani agresați...
- Din ce știu, domnul Șerdean a chemat suporterii să le predea acțiunile. Nu știu ce s-a discutat. Nu pot zice 100%. Dar e un lucru interesant. Atât timp cât spui că vin banii, atunci de ce cedezi acțiunile? Întrebați liderii galeriei despre discuțiile astea. A fost și acel incident de la RIN, cu care nu sunt de acord. Ne lezează imaginea clubului, o imagine construită în ani de zile cu multă trudă a vechilor jucători. Dacă s-a ajuns la violență, nu-s de acord.

- Vor pleca probabil mulți dintre jucători, de ce ar mai veni cineva după tot ce s-a întâmplat toamna asta?
- Dinamo e un brand! Atrage mult, consider că putem termina în primele 6 din România la ce valoare au jucătorii. Însă toată discuția se învârte în jurul banilor și a promisiunilor nerespectate. Vor fi jucători care vor rezilia, am înțeles că suporterii discută cu câțiva dintre ei pentru a rezilia în condiții avantajoase pentru club. Sunt ferm convins că o parte dintre ei nu se vor prezenta la reunire, dar și că sunt fotbaliști care vor să joace pentru Dinamo. Doar pentru brand și pentru a-și face o cotă. Însă și acei jucători sunt legați de bani. Ne putem trezi în situația de a nu avea jucători la reunire.

- Vreau să-mi ziceți ceva sincer. Cât din sufletul dumneavoastră crede că se vor rezolva problemele?
- Vă zic altceva! Indiferent de ce se va întâmpla, consider că acest club trebuie să fie preluat de galerie. Pentru că ei au susținut singuri până acum proiectul. Dacă se va întâmpla asta și în negocierile pe care fanii le vor avea cu jucătorii se va ajunge la un buget de 150.000 de euro lunar, atunci există oameni care vor să vină la Dinamo. Însă totul trebuie să se întâmple foarte repede. În Cortacero e greu să crezi, lăsați-mă să mă îndoiesc 99% de faptul că va aduce banii.

Dinamo nu trebuia să ajungă să plătească jucători cu 30.000 de euro, să atingem un buget de 500.000 pe lună. Se pot găsi jucători plătiți cu mult mai puțini bani și care să facă performanță. N-am înțeles niciodată de ce s-au adus asemenea jucători numai pe promisiuni, nici fanii n-au înțeles. Așa a ajuns clubul în datorii.

Contractele pe care eu le-am făcut au acoperit anumite cheltuieli ale clubului: cazare, mașini și alte lucruri. Dinamo atrage, iar experiența mea în domeniu m-a ajutat să aduc oameni lângă echipă. Nu mai sunt sumele de altădată, însă tot ce am adus eu sunt tot bani, pentru că astfel Dinamo n-a mai plătit pentru cazare și mașini.

Ce s-a întâmplat cu Dorin Șerdean la ultimul meci a lăsat mult de dorit, a lezat imaginea clubului. Nu știu de ce dânsul a dat acel interviu din mașină și a discutat anumite lucruri, având în vedere că acei 500.000 de euro aduși de Cortacero reprezintă, de fapt, doar salariile pe o lună
Radu Birlică, director de marketing Dinamo

Clasament Liga 1:

Citește mai multe știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Interviu cu Ionel Gane, antrenorul lui Dinamo: „S-ar putea să-i vedem pe jucători doar în poze!” + Ce spune despre întâlnirea cu Cortacero

EXCLUSIV Grevă de amploare la Dinamo! Jucătorii nu mai acceptă compromisuri și i-au transmis un avertisment ferm lui Cortacero

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
dinamo100
dinamo100  •  24 Decembrie 2020, 07:34

" ...banii sunt intr-o banca si o institutie din Anglia ii verifica". Daca aceasta infoarmatie e corecta, lucrurile sunt si mai complicate! Bancile au legi stricte privind transferurile si nu le efectueaza daca nu exista docunente clare privind provenienta banilor. Pana in prezent nimeni nu a putut spune cine e noul actiionar majoritar la Dinamo, iar povestea cu "un fond de investitii" nu este acceptata de banci. De altfel, e la mintea cocosului ca niciun investitor strain nu baga bani intr-un club din Romania, decat daca e vorba de bani negri.

dragdim
dragdim  •  24 Decembrie 2020, 02:47
Postat de cristi47.reload pe 24 Decembrie 2020, 00:04

***

Gata transhumanța? Am văzut ca ți-ai luat și net, bagă mare.

cristi47.reload
cristi47.reload  •  24 Decembrie 2020, 00:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează