FOTBAL  »  Superliga  »  CORUPŢIE ÎN FOTBAL

Rainea: "Eu am arbitrat prost 5 meciuri în 25 de ani, Corpodean greşeşte de 5 ori pe an"

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2009 00:00

Preşedintele de onoare al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Nicolae Rainea, fost deţinător al recordului celor mai multe meciuri conduse în Liga I, a declarat că Sorin Corpodean, actualul recordmen al partidelor arbitrate, a greşit la câte cinci meciuri pe an.

"M-a întrecut cu un singur joc şi nu spune multe treaba asta. Dar, în numărul ăsta de meciuri arbitrate, câte a condus prost? Eu la câte meciuri am arbitrat, am condus prost cinci meciuri maxim în 25 de ani. El are meciuri proaste patru, cinci într-un an. Recordul meu a ţinut din 1982 până acum. Contează la sfârşit ce-ai făcut în acest număr de jocuri", a spus Rainea.

Nicolae Rainea a precizat că, pe plan internaţional el a arbitrat la un nivel mult mai înalt decât Sorin Corpodean. "Nu numărul de jocuri contează, asta este o statistică. Cel mai bun arbitru nu e ăla care are cele mai multe jocuri, cel mai bun arbitru e ăla care s-a dus la un Campionat Mondial, un Campionat European, la Olimpiadă, care a arbitrat vreo trei, patru finale, ăla e cel mai bun arbitru. Corpodean are doar câteva meciuri pe plan internaţional. Totuşi, este o performanţă să arbitreze atâtea meciuri în primul eşalon. Nu ştiu cum s-a ajuns să conducă atâtea jocuri, trebuie întrebaţi cei care l-au delegat", s-a întrebat Rainea.

Arbitrul Sorin Corpodean a condus 268 de meciuri în prima ligă şi l-a depăşit pe Nicolae Rainea în clasamentul cavalerilor fluierului cu cele mai multe meciuri în Liga I, cu o singură partidă.

Nicolae Rainea a condus cinci meciuri la turneul final al Cupei Mondiale (unul în 1974, două în 1978 şi două la ediţia din 1982) reuşind să arbitreze şase campioane mondiale: Argentina, Brazilia, Uruguay, Germania, Anglia şi Italia. De asemenea, Rainea a condus finala Cupei Campionilor Europeni din 1983, dintre Hamburger SV şi Juventus Torino (scor 1-0), precum şi finala Campionatului European din 1980, RFG - Belgia (scor 2-1).

Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
alpin
alpin  •  24 Aprilie 2009, 06:18

D-l Rainea nu are dreptate! Corpodean nu a arbitrat gresit NICIODATA!!! El a executat intocmai si la timp ordinele primite "de sus"!!!

 •  23 Aprilie 2009, 18:57

Asta fiindca sunt presedinti ONORIFICI ca tine lipitoareo,cu dastia ca tine la cascaval ser intampla toate astea nesimtitule

 •  23 Aprilie 2009, 17:41

nea nicu ai uitat cum primea-i spaga?te multume-ai si cu o sticla de rachiu. sa-ti fie rusine!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează