FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Rămîn la Steaua cu frică » Dacă Szukala şi Sînmărtean se accidentează, pierd milioanele!

Articol de - Publicat sambata, 10 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 09 ianuarie 2015 20:56

Arabii au trecut clauză ca dacă jucătorii se vor accidenta pînă în vară, cît rămîn la Steaua, contractele cu Al Ittihad devin nule! Întrebarea începutului de an la Steaua: cît de utili vor mai fi Lucian Sînmărtean şi Lukasz Szukala pînă la vară?
Victor Piţurcă a contrazis-o pe Anamaria Prodan, agentul celor doi jucători, şi a spus că în cazul în care fotbaliştii nu vor trece vizita medicală de la Al Ittihad, din iunie, înţelegerile semnate cu saudiţii vor cădea.

Lucian Sînmărtean şi Lukasz Szukala vor urca azi în avionul cu care Steaua va pleca în primul cantonament al iernii şi foarte probabil vor continua să rămînă în Ghencea pînă la finalul sezonului. Victor Piţurcă a anunţat la DolceSport că sînt şanse minime să-i ia încă de acum: "Pretenţiile Stelei sînt prea mari. Vali Argăseală mi-a zis: «Piţi, eşti şi tu stelist, dă şi tu două milioane pe ei, după care mi-a zis că, de fapt, costă 1,5 milioane. Ittihad însă nu e de acord!»".

Cum pot rata milioanele
Avînd angajamente semnate începînd din vară, pe sume colosale pentru fotbalul românesc, dar şi comparativ cu ce au cîştigat în întreaga lor carieră de pînă acum, Sînmărtean şi Szukala se vor afla în faţa unei dileme imense. Vor mai fi motivaţi şi interesaţi să dea totul pe teren în tricoul roş-albastru?

Un prim aspect extrem de important, care ar putea fi un răspuns, e anunţul pe care tot Piţurcă îl face: "Dacă ei se vor accidenta pînă la vară?! Hmmm, în cazul în care va fi o entorsă uşoară, nu e problemă. În cazul în care va fi ceva serios şi nu vor trece vizita medicală pe care o vor face la Ittihad, atunci contractele pe care le-au semnat se vor anula!".

"Nu se vor menaja"
Şi atunci, apare întrebare începutului de an în Ghencea: nu vor căuta să se ferească de contacte, pentru a evita accidentările serioase, deci, implicit, randamentul lor va fi influenţat în mod negativ? Încearcă să răspundă tot Piţi: "Şi eu am fost fotbalist, toată cariera mea nu m-am gîndit vreodată că pot să pierd un contract şi că nu trebuie să mă întrebuinţez. Jucătorii de valoare intră pe teren şi joacă la cel mai înalt nivel. Nu poţi să gîndeşti altfel. Imaginaţi-vă că vor fi derby-uri cu Dinamo, cu Rapid, cu Craiova, nivelul va fi ridicat".

Exemplul Bourceanu
În urmă cu un an, turcii de la Trabzonspor au venit să-l transfere pe Alex Bourceanu, care intrase deja în ultimele 6 luni cu Steaua. Au semnat cu jucătorul, dar "militarii" au solicitat 1,3 milioane de euro ca să-i dea drumul imediat. Turcii au acceptat şi, chiar dacă în iunie s-a accidentat extrem de grav, la genunchi, el nu şi-a pus în pericol încasarea banilor. Deşi în toamnă a fost împrumutat în Ghencea, Alex joacă şi acum tot pe salariul de aproape 800.000 de euro anual, achitat în întregime de gruparea din Turcia.

"Sînmărtean s-a schimbat în bine după ce a venit la Steaua. La Vaslui făcea fiţe, nu făcea ambele faze, el schimba antrenorii. Vechile lui obiceiuri le-a avut şi imediat după ce a venit în Ghencea, dar presa l-a pus la zid şi s-a schimbat, de-asta l-am şi chemat ulterior la «naţională»"
Victor Piţurcă

LUCIAN SÎNMÂRTEAN
Cît a cheltuit Steaua cu el
- 180.000 euro primă de instalare
- 220.000 euro salariu pe 11 luni
TOTAL: 400.000 euro

Cît cere Steaua pe el
- 500.000 euro

AR FACE PROFIT: 100.000 euro

"Lucrurile sînt simple: sînt jucătorul Stelei pînă în vară, joc aici pînă atunci, apoi am contract cu Al Ittihad. Nu mă interesează ce sumă se cere pe mine pentru a pleca de acum, nu e treaba mea"
Lucian Sînmărtean, mijlocaş Steaua

LUKASZ SZUKALA
Cît a cheltuit Steaua cu el
- 250.000 euro transfer de la Petrolul
- 160.000 euro salariul în primul an
- 170.000 euro salariul în al doilea an
- 90.000 euro salariul în prima jumătate a actualului sezon
- 150.000 euro primă de calificare în grupele UCL în 2013
- 30.000 euro prime pentru Europa League, în 2012
TOTAL: 850.000 euro

Cît cere Steaua pe el
- 1.000.000 euro

AR FACE PROFIT: 150.000 euro

"La ora asta sînt jucătorul Stelei şi îmi voi face datoria pînă în ultimul minut al ultimului meci în care voi fi folosit"
Lukasz Szukala, fundaş Steaua

Ce vor avea de jucat cei doi la Steaua
- tot returul de campionat
- semifinale în Cupa României, tur-retur, plus eventual finala
- semifinale în Cupa Ligii, tur-retur, plus eventual finala

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
andrei.f
andrei.f  •  11 Ianuarie 2015, 11:49

Este suspect cum de nu dau arabii o sum[ă modestă, pentru ca cei doi să plece de acum!

para.para
para.para  •  10 Ianuarie 2015, 17:30

Interesanta declaratia lui Tzukala, mai ales ca el e stelist de mic.

vasglo
vasglo  •  10 Ianuarie 2015, 16:00

Iar nu are nume pseudojurnalistul care crede ca cititorii au creier de gaina??!! Pai mai copilul durerii, daca fotbalistii sunt in ultimele 6 luni de contract, cum crezi ca ar evolua ei, indiferent daca au deja sau nu un contract semnat cu alta echipa?? N-ar evolua ei "cu grija" pentru viitorul lor??!!...Nu e normal ca un fotbalist sa fie angajat de o echipa numai dupa efectuarea unei vizite medicale?? Daca cei doi nu semnau acum contractul cu arabii, ci la vara, nu trebuia sa mai faca vizita medicala la arabi?? Au ajuns pseudojurnalistii astia sa scrie numai prostii! Mai grav e ca multi pun botu'..:)))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează