FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Sponsorul care plătește 500.000 de euro Rapidului, zguduit de un scandal de proporții » Prima reacție a clubului

Dan Șucu, acționar majoritar Rapid
Dan Șucu, acționar majoritar Rapid

Articol de , - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 12:52 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 18:27

Compania Binance, platformă de schimb de criptomonede, sponsor secundar al clubului Rapid București, se află în mijlocul unui scandal ♦ CEO-ul și fondatorul Changpeng Zhao a fost forțat să demisioneze, iar compania se vede nevoită să plătească aproximativ 4 miliarde de euro sub formă de penalități ♦ Din informațiile Gazetei, Binance plătește 500.000 de euro anual alb-vișiniilor 

UPDATE, 14:30 » Reacția Rapidului: „Totul e minunat între noi”

Într-o reacție oferită Gazetei, Daniel Carciug, sponsorship manager la Rapid, a venit cu precizări în legătură cu acest subiect. 

Carciug spune că Binance e un partener extrem de important pentru giuleșteni și afirmă că nu se pune problema ca legătura dintre cele două părți să fie afectată.

 „Ce s-a întâmplat acolo ține de piața americană și de piața globală. Din punctul meu de vedere, și din punctul de vedere al pieței, Binance a ieșit foarte bine din această încercare. Trebuie să ținem cont că ei au fost într-o luptă continuă cu guvernul american. 

În primul rând, Binance și-a recunoscut greșeala de la început, ei n-aveau de unde să știe că sunt tot felul de dubioși pe piață. Răspunsul lor e că n-au știut, iar când au aflat au rezolvat problema. Binance n-are cum să intre în colaps, e o firmă prea mare. 

Relația cu noi nu se schimbă cu nimic, facem proiecte în continuare, plățile sunt la zi. De fapt, nu doar că au plătit la timp, au plătit și înainte, obiectivele cu ei sunt îndeplinite, totul e minunat din punctul nostru de vedere. Un detaliu interesant e că poți să-ți cumperi bilete la noi cu monede virtuale. 

Eu mă aștept ca după evenimentul acesta Binance să-și consolideze rolul de platformă numărul 1 pe piața cripto. Este un contract pe o perioadă mai lungă de timp, e un parteneriat pe care noi ne propunem să-l creștem an de an. Acești parteneri sunt foarte importanți pentru că ne dau încredere, ne ajută să aducem și alți parteneri”, a precizat Daniel Carciug pentru GSP.ro.

„Dacă faci asta, e jumătate cucerită” » „Prințul” Adrian Cristea, dezvăluiri sincere despre cum a sedus cele mai sexy femei din România
PRIETENII LUI OVIDIU
„Dacă faci asta, e jumătate cucerită” » „Prințul” Adrian Cristea, dezvăluiri sincere despre cum a sedus cele mai sexy femei din România

Binance, sponsor la Rapid, are de plătit cea mai mare penalitate din istoria SUA

Deunăzi, fondatorul și CEO-ul companiei Binance, Changpeng Zhao, a pledat vinovat în fața acuzațiilor de încălcare a cerințelor SUA împotriva spălării banilor, facilitând astfel tranzacții cu grupuri sancționate.

Printre acuzațiile Departamentului de Justiție din SUA se numără faptul că Binance ar fi „eșuat în mod intenționat să raporteze” peste 100.000 de tranzacții suspecte în care au fost implicate grupări teroriste și state interzise, precum Hamas și Coreea de Nord.

Binance a ajuns la un acord cu autoritățile americane, care presupune achitarea a 4 miliarde de euro (4,3 miliarde de dolari), cea mai mare penalitate din istoria Departamentului de Trezorerie al SUA conform NBC, și demisia lui Changpeng Zhao din funcția de CEO. El nu mai poate ocupa o funcție executivă în cadrul companiei, dar va rămâne acționar majoritar Binance.

„Am făcut greșeli și trebuie să-mi asum responsabilitatea. E cel mai bine pentru comunitatea noastră, pentru Binance și pentru mine”, a scris CZ pe Twitter.

Într-un comunicat citat de Forbes, Binance a scris că „atunci când a fost lansată, compania nu avea controalele de conformitate adecvate pentru nivelul la care avea să ajungă rapid, deși trebuia să le aibă”.

Binance, sponsor la Rapid. Prima reacție a lui Dan Șucu

Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, cu 70%, a oferit o primă reacție pentru GSP.ro: „Când s-a întâmplat asta? Nu știu nimic, nu sunt la curent. O să mă interesez”.

Parteneriatul dintre Rapid și Binance a început în iulie 2022. În vara anului curent, clubul din Giulești a anunțat că parteneriatul „a trecut la nivelul următor”. Binance este acum sponsor secundar la Rapid.

Sponsorul care plătește 500.000 de euro Rapidului, zguduit de un scandal de proporții » Prima reacție a clubului
Așa arată tricourile de joc ale Rapidului pentru acest sezon // sursă foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Începând din acest sezon, platforma de criptomonede apare mai proeminent pe tricourile echipei, pe spate, deasupra numelor fotbaliștilor.

VIDEO » „Prințul” Cristea a fost la un pas de Rapid, dar nu s-au înțeles la bani

Mai multe știri despre Rapid: 

Clauza care a devenit periculos de mică » Rapid riscă să-l piardă pe Horațiu Moldovan

Mutare de ultim moment la Rapid » A semnat până în 2026

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  24 Noiembrie 2023, 17:02
Postat de GardaIosefina pe 23 Noiembrie 2023, 15:34

La fiecare articol vorbesti de Becali si FCSB. Tu esti adevaratul gigist.

Amice, asta e cusurul tău...nu înțelegi nimic. Pt gsp Gigi Valiza da numai "tunuri"...despre alte echipe ( în cazul de fata Rapid) doar de rău. Observația mea a venit prin faptul ca sponsorul fcsbeului (a lui nea Gigi Valiza) nu a fost " băgat în seama" de către gsp, chiar dacă a dat un " tun" în buzunarele conducătorilor auto.

nautilus
nautilus  •  24 Noiembrie 2023, 00:40

Ce se mai agită fîcîsî.biști?!? Despre trioul gigică, meme, mustață, nimic?!? gîsîpî = fîcîsîbî!!!

MariaMadalina1968
MariaMadalina1968  •  23 Noiembrie 2023, 17:32
Postat de paolo13 pe 23 Noiembrie 2023, 15:50

Piei!

Calatorul moare de drum lung iar prostul de grija lui becali !!!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează