FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid, decimată cu Farul » Bergodi a deplasat un lot subțire pentru duelul cu „marinarii”: lipsesc încă patru titulari

Rapid// foto: Cristi Preda, GSP
Rapid// foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 20 decembrie 2023 14:07 / Actualizat miercuri, 20 decembrie 2023 21:15

Fără succes de cinci etape în Liga 1 și în pericol de a fi ajunsă în clasament chiar de Farul, adversara din această seară, dar și de Sepsi, care are meci cu Hermannstadt mâine, în deplasare, Rapid a deplasat la Constanța un lot cu mari probleme de efectiv.

Pentru că pe lângă cei trei absenți mai vechi, Emmers, Rrahmani și Petrila, giuleștenii nu vor putea conta pe încă 4 jucători de bază. Andrei Borza și Răzvan Oaidă sunt suspendați, iar Răzvan Onea și Mattias Kait sunt accidentați.

Iulian Cristea, pregătit de derby-ul cu Farul: „Ar fi un cadou de Moș Crăciun să plecăm acasă cu cele 3 puncte” + „Îmi doream să joc mai mult, mă gândeam și la echipa națională”
RAPID
Iulian Cristea, pregătit de derby-ul cu Farul: „Ar fi un cadou de Moș Crăciun să plecăm acasă cu cele 3 puncte” + „Îmi doream să joc mai mult, mă gândeam și la echipa națională”

Rapid: probleme la mijloc și în defensivă, în benzi

Antrenorul Cristiano Bergodi este nevoit să încropească cea mai bună variantă în aceste condiții, mai ales că echipa sa are nevoie de o victorie care să o scoată din această serie neagră. Problemele încep în benzi în defensivă, unde apt de joc este doar Christopher Braun (32 de ani), care a fost titular în toate etapele, el ieșind mai repede de pe teren în numai două runde. A jucat mai mult fundaș dreapta, după venirea lui Andrei Borza. Cel care devenise titularul incontestabil al postului de fundaș stânga. 

Acum însă, după eliminarea din partida cu Petrolul, nu va putea juca diseară, cu Farul. Cel mai probabil, Braun îi va lua locul, iar pe dreapta este posibil să apară Iulian Cristea. Cristiano Bergodi ar mai avea și varianta să acopere acest flanc cu Funsho Bamgboye fundaș și cu Ștefan Pănoiu mai avansat.  

Și la mijloc sunt probleme, prin absențele de ultim moment ale lui Oaidă și Kait, alături de cea mai veche, a lui Emmers. Singurul titular valid este Alexandru Albu, alături de el putând să apară Papeau și Cârjan, doi jucători care nu au însă deloc profil defensiv. 

N-ar fi exclus să fie avansat Paul Iacob în linia din fața defensivei, iar în centru să apară Dragoș Grigore, care a bifat prima sa apariție în campionat abia la ultimul joc, cu Petrolul, când l-a înlocuit pe Papeau în minutul 90.

Gică Hagi, înainte de Farul - Rapid: „Pe Bergodi îl considerăm român”

Citește și alte știri din Superliga: 

Drama care i-a marcat cariera lui Marko Dugandzic, cel mai bun fotbalist străin în Ancheta GSP: „N-am vorbit deloc despre asta. Nici măcar acum nu mă simt bine!”

Reacție virulentă după ce Dinamo a acuzat arbitrajul: „La câte golăneli au făcut în viața, trebuie să plângă ani de zile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează