FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

video Rapid a transferat 14 tineri jucători, inclusiv fotbalistul lăudat de Dragomir: „Vai de capul meu, ce valoare are!”

Rapid l-a transferat pe jucătorul lăudat de Dragomir la GSP Live, Gabriel Gheorghe
Rapid l-a transferat pe jucătorul lăudat de Dragomir la GSP Live, Gabriel Gheorghe

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 august 2022 20:13 / Actualizat vineri, 19 august 2022 23:45

Dacă în privința faimoasei baze sportive, ce a găzduit loturile campioane din ‘99 și 2003 ale Rapidului, situația rămâne incertă, Academia Rapid capătă contur, mai ales prin investițiile considerabile ale noului acționar, Dan Șucu.

10 milioane de euro ar urma să fie tranzacționate pentru ridicarea bazelor de la “Constructorul” și “Coresi”, acolo unde se va putea antrena și echipa de seniori.

Între timp, clubul mută decisiv la nivel juvenil, cooptând nu mai puțin de 14 tineri jucători pentru grupele U18, U17 și U16, se arată într-un comunicat oficial.

S-a lămurit misterul! GSP a aflat motivul vizitei lui Dan Șucu la meciul rivalei + Plănuiește să se implice într-un nou proiect!
RAPID
S-a lămurit misterul! GSP a aflat motivul vizitei lui Dan Șucu la meciul rivalei + Plănuiește să se implice într-un nou proiect!

Ne bucurăm că Rapid atrage jucători tineri de mare valoare, jucători convocați constant la naționalele de juniori ale României. Vom debuta în acest week-end cu trei echipe la competițiile de Elită și trebuie să ne prezentăm cât mai bine. Vom întâlni cele mai bune echipe de juniori din țară și vrem să fim la înălțime. Condițiile foarte bune pe care le oferim și posibilitatea de a juca la un club atât de mare, cum este Rapid, fac academia noastră una atractivă pentru tinerii buni din țară. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne motiveze ca pe viitor să facem tot posibilul ca și alți jucători de mare valoare să vină în cadrul academiei giuleștene
Vasile Maftei, directorul centrului de copii și juniori al Rapidului, pentru fcrapid.ro

Dintre aceștia, următorii sunt convocați deja la naționala României U17: Ianis Oprișan (16 ani, mijlocaș stânga), Matei Daniel Mereanu (16 ani, fundaș central/ mijlocaș defensiv) și Andrei Dima (16 ani, mijlocaș ofensiv), respectiv naționala României U18, Robert Bădescu (17 ani, fundaș central), toți provenind de la Academia ProSport.

Ceilalți jucători care au semnat deja cu Rapid sunt Matei Cernițchi (16 ani, fundaș dreapta), David Ciocan (15, mijlocaș central), Mehdi Mohamed (16, fundaș central / mijlocaș defensiv), Rayan Shams (16, mijlocaș stânga), Albert Cuculescu (16, atacant), David Dumitru (16, portar), Liviu Nenciu (16, fundaș stânga, Alexandru Stan (17, atacant), Claudiu Cristea (16, fundaș dreapta).

Rapid l-a transferat pe jucătorul lăudat de Dragomir la GSP Live

Printre remarcați este Gabriel Gheorghe, care a fost legitimat la ACS Juniorul, clubul de la care a fost adus și Rareș Ilie la Rapid, devenit „standard de performanță” pentru toți ceilalți tineri fotbaliști.

15 ani are mijlocașul ofensiv convocat, de asemenea, la naționala României U17.

Acesta a primit deja cuvinte de laudă din partea fostului președinte LPF, Dumitru Dragomir.

„Vai de capul meu, ce valoare are. Deja la 16 ani e jucător aproape de Liga 1. E titularul echipei naționale de juniori, cel mai bun de acolo“, a declarat anterior Dragomir,  asigurând și de calitatea altor tinere speranțe: „Să știți, o zic public: mai e un fundaș central la Juniorul de 1,92 metri, tot la 16 ani. E unul dintre cei mai talentați fundași centrali din Europa. E fenomenal, e ca și Cristi Ignat. Chiar i-am zis lui Dan Șucu să-l împrumute că altfel îl distruge pe bancă. Nu am văzut fotbalist să crească în valoare pe bancă”.

Totodată, Mihai Trăistaru, omul care conduce clubul ACS Juniorul, pariază pe succesul lui Gheorghe, văzut mai bine chiar decât Rareș Ilie, la transferul căruia, conform strategiei, clubul a păstrat 25% din drepturile jucătorului cedat la Rapid: „Gabriel Gheorghe e poate mai bun ca Rareș Ilie. E internațional U17 ani, cam pe același profil”.

De asemenea, Giuleștenii au anunțat și programul debutului de sezon pentru echipele U18, U17 și U16, din acest weekend:

  • LIGA ELITELOR U16 (antrenor: Florică Drăghici) 
    sâmbătă: Concordia Chiajna – RAPID (ora 12:00) 
  • LIGA DE TINERET U18 (antrenor: Rodin Voinea) 
    duminică: CSA Steaua – RAPID (12:00) 
  • LIGA ELITELOR U17 (antrenor: Octavian Chihaia) 
    duminică: CSA Steaua – RAPID (14:30)
„Sper să nu mai facem aceleași greșeli” » Adrian Mutu își pune în gardă jucătorii, înaintea derby-ului de tradiție cu UTA
RAPID - UTA
„Sper să nu mai facem aceleași greșeli” » Adrian Mutu își pune în gardă jucătorii, înaintea derby-ului de tradiție cu UTA
A pierdut contractul cu fotbalistul Rapidului și acum îl atacă: „E puțin labil psihic”
RAPID
A pierdut contractul cu fotbalistul Rapidului și acum îl atacă: „E puțin labil psihic”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ucluj2011
ucluj2011  •  20 August 2022, 12:23

Bravo Rapid! Mult succes tinerilor fotbaliști!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close