FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO „Rapid e despre agonie și extaz” » Ziua în care Pancu a plâns în Giulești, protestul de la debut și povestea unei scandări celebre

Daniel Pancu / Sursă foto: Andrei Crăițoiu / GSP
Daniel Pancu / Sursă foto: Andrei Crăițoiu / GSP

Articol de - Publicat vineri, 23 iunie 2023 12:20 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 13:17

Daniel Pancu, una dintre legendele din istoria recentă a Rapidului, a devenit nostalgic în momentul în care a început să răsfoiască revista specială lansată de Gazeta Sporturilor cu ocazia centenarului alb-vișiniu. 

Fostul mare atacant a parcurs paginile revistei și și-a adus aminte de câteva episoade definitorii ale aventurii sale în Giulești: 

„Sunt mândru de destinul meu, de faptul că am ajuns la o echipă și un club cu o asemenea tradiție în România. Cred că ar fi cam cea mai potrivită echipă din România unde puteam să evoluez. 

Primele amintiri? Primul meci în Regie am pierdut 2-0 și-a urmat un protest masiv al suporterilor la intrarea în Giulești, când ne-am întors de la joc. Jucătorii cu experiență speriați de reacția lor. Eu eram un copil mai naiv, venit de la Iași. Al doilea joc a fost cu Jiul Petroșani, primul acasă, 3-0, pe Giulești. De-atunci pot să spun că a fost prima dată când tribunele au fost în picioare. Am avut parte de un joc foarte reușit. 

Panco-italiano a devenit celebru după ce m-am întors din Italia. La modă atunci era hit-ul „Mambo No. 5”, cineva l-a adaptat și l-a făcut cu Pancu. Se mai fredonează și astăzi! Am și plâns pe Giulești, am prins și momente triste începând cu cel din 1998 când am pierdut la Craiova campionatul. Am făcut un 2-2 atunci, a spus Pancu pentru Gazetă. 

Dramatic a mai fost sfertul de finală cu Steaua, chiar dacă eu nu aveam drept de joc, inclusiv în tribună a fost groaznic.

- Daniel Pancu

O revistă excepțională: „100 de motive să iubești Rapidul” » 156 de pagini PREMIUM într-un album istoric, care e de azi pe piață
RAPID 100
O revistă excepțională: „100 de motive să iubești Rapidul” » 156 de pagini PREMIUM într-un album istoric, care e de azi pe piață

Daniel Pancu, emoționat după ce a răsfoit revista dedicată giuleștenilor: „Rapid e despre agonie și extaz”

Revista dedicată Rapidului e extraordinară! M-am uitat la partea cu mine, cu nea Mircea, un om care e creatorul Rapidului modern, așa cum scrie și în revistă. Noi, jucătorii tineri am avut o mare, mare șansă să lucrăm cu un antrenor și-o personalitate de talia lui Mircea Lucescu. 

Rapidul merita o astfel de revistă și sper să nu lipsească din colecția niciunui suporter pentru că sunt 100 de ani în istorie cuprinși în 150 de pagini. Rapidul e despre agonie și extaz! 

Sunt momente extraordinare când lucrurile crezi că sunt așezate bine și urmează câteva evoluții proaste cu echipe mai slab cotate. După care, când lumea își pierde speranțele, vin meciuri cu echipe rivale, în derby-uri, pe care le câștigi fără niciun fel de probleme. Oricum, Rapid e un club unde nu te plictisești niciodată! Monotonia nu există și nu face parte din vocabularul Rapidului”,

O revistă excepțională: „100 de motive să iubești Rapidul” » 156 de pagini PREMIUM într-un album istoric, care e de azi pe piață

La 100 de ani de Rapid, Gazeta Sporturilor reconstituie într-un mod aparte călătoria fascinantă a acestui club prin epoci diferite. Am recuperat imagini de arhivă, frânturi de amintiri și povești emoționante pentru a așterne între coperțile unui album-eveniment 100 de motive pentru care să iubești Rapidul. Savurați alături de noi această odisee de neuitat prin istoria unui echipe legendare!

Citește și alte știri despre Rapid: 

SPECIAL GSP O revistă excepțională: „100 de motive să iubești Rapidul” » 156 de pagini PREMIUM într-un album istoric, care e de azi pe piață

A semnat cu Rapid până în 2025: „Mă simt excelent aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  24 Iunie 2023, 07:46
Postat de badeadorian pe 23 Iunie 2023, 21:27

Valahule , in fiecare zi , reusesti sa ''absolvezi'' cu ''succesuri'' , ''magna cum laude de sine'' in examenul de ''p(i)rostie'' MAXIMA !!! .

apasa si tu butonul "ignore". nu vezi ca e frustrat?

badeadorian
badeadorian  •  23 Iunie 2023, 21:27
Postat de emil1986 pe 23 Iunie 2023, 19:40

Rapid, club bolșevic 100%, înființat de agenții bolșevici de origine evreiască Geza și Kahane.

Valahule , in fiecare zi , reusesti sa ''absolvezi'' cu ''succesuri'' , ''magna cum laude de sine'' in examenul de ''p(i)rostie'' MAXIMA !!! .

badeadorian
badeadorian  •  23 Iunie 2023, 20:42
Postat de emil1986 pe 23 Iunie 2023, 19:41

Da, într-adevăr, legenda bolșevismului.

*** ??? ... Mai tovarase , chiar nu ai pic de simt al realitatii !!! Tu traiesti in lumea ta umeda cu ''huliti spre 27'' !!! ... Lasa Rapidul in pace si vezi-ti de oile tale ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează