FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FARUL

VIDEO Ce trasor a prins „psihologul” Rapidului! Reușita spectaculoasă care a deblocat meciul cu Farul: Giuleștiul a „erupt”

Execuția lui Xian Emmers a deblocat duelul din Giulești / Captură Prima Sport +23   FOTO
Execuția lui Xian Emmers a deblocat duelul din Giulești / Captură Prima Sport

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 18:58 / Actualizat luni, 21 august 2023 03:32

Belgianul Xian Emmers a deblocat duelul Rapid - Farul (2-0 la pauză) cu un gol de autor. Fotbalistul de 24 de ani l-a învins pe Marian Aioani printr-o execuție în forță din afara careului mare, care i-a ridicat în picioare pe cei 12.000 de fani prezenți în Giulești. 

Rapid a rezistat asediului constănțean din primele minute, a fost ținută în viață de paradele lui Horațiu Moldovan și îngenuncheat-o pe Farul în decurs de doar patru minute. Emmers și Dugandzic au înscris în poarta campioanei, iar primul gol a fost unul special. 

VIDEO Xian Emmers, reușită splendidă în Rapid - Farul

Mijlocașul belgian a urmărit un balon respins de defensiva oaspeților și nu a stat pe gânduri. Venit lansat, a șutat fără preluare de la 17-18 metri, „torpila” lui orpindu-se în plasă, sub bară. A fost prima reușită stagională a fostului internațional de tineret belgian. Sezonul anterior, mai marcase de trei ori, o dată în campionat și în două rânduri în Cupă. 

Xian Emmers studiază psihologia și învață singur limba română

Xian Emmers studiază psihologia, învăță singur limba română și mărturisea într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că „Rapid e capabilă de mari performanțe dacă noi rămânem uniți și conștienți că trebuie să muncim mereu, să fim mai buni”. 

Xian este un personaj deosebit în peisajul fotbalului românesc și fiindcă gândește viața din afara fenomenului. Într-un interviu acordat pentru GSP, belgianul a explicat ce a învățat pentru propria existență în anul petrecut în România, ca apoi să dezvăluie cât de importantă este educația pentru el și cu ce se ocupă în timpul liber, în afara fotbalului.

„Am învățat în România să mă bucur mai mult! E vorba aceea, a voastră, «merge și-așa», eu am înțeles că viața îți oferă și lucruri simple, care contează, trebuie să te bucuri de ele. Să faci ceva al tău, pe cont propriu. Am găsit o balanță în România, între fotbal și viața mea din afara terenului. Am nevoie de asta în viața mea.

Întotdeauna, te gândești: «Vreau să obțin asta, vreau să obțin ailaltă», e o luptă continuă, dar mai e și altceva în viață. Este «a Romanian zen». Dacă voi reuși să manevrez chestia asta și voi avea un echilibru în viață, voi avea reușite mai multe și în fotbal", a explicat Emmers.

FOTO. Cele mai tari imagini de la Rapid - Farul

Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul 3-1 / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
+19 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

Scene emoționante, nemaivăzute pe stadioanele din România » „Gender reveal” în fața peluzei, imediat după Rapid - Farul
RAPID - FARUL 3-1
Scene emoționante, nemaivăzute pe stadioanele din România » „Gender reveal” în fața peluzei, imediat după Rapid - Farul
Alex Ioniță a izbucnit: „E deranjant, m-ați pus pe lista de transferuri!” » Replica a venit din studio
RAPID - FARUL 3-1
Alex Ioniță a izbucnit: „E deranjant, m-ați pus pe lista de transferuri!” » Replica a venit din studio

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
Stefan_rapidist_de_mic
Stefan_rapidist_de_mic  •  21 August 2023, 11:15

cine credea ca primul gol dat de Rapid dupa seria de 3 autogoluri va fi unul plictisitor, nu cunoaste istoria si spiritul Rapidului!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează