FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

Rapid - FCSB 1-0 » Cadoul lui Mutu pentru Hagi: Feșnic, Moldovan și mult noroc pentru o victorie mare a Rapidului! Game over la titlu pentru FCSB?

Rapid - FCSB +20   FOTO
Rapid - FCSB

Articol de , , , - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 22:31 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 00:47

Rapid a spart gheața în play-off! Giuleștenii au învins-o la limită pe FCSB, 1-0, și au întrerupt seria de șase meciuri fără victorie, cu ajutorul ”centralului” FIFA Horațiu Feșnic, care le-a tolerat jocul dur și nu a acordat cel puțin un ”roșu”. Portarul Moldovan a fost cel mai bun om al gazdelor.

Rezultatele etapei #5 din play-off

Este prima victorie pentru rapidiști în play-off, la încercarea cu numărul 5. Un succes echivalent cu o gură de oxigen pentru antrenorul Adrian Mutu, contestat de suporteri după seria de 6 meciuri fără victorie, pe care giuleștenii au încheiat-o astăzi.

Bătuți cu arbitrul » Cronica lui Viorel Tudorache după Rapid - FCSB

Conștient că o victorie cu FCSB ar liniști spiritele în Giulești, Mutu a încercat să trezească la viață echipa. A operat trei modificări în primul 11 față de întâlnirea cu CSU Craiova. L-a titularizat pe idolul tribunelor, Alex Ioniță II, în locul lui Pănoiu, l-a schimbat pe Crepulja cu Kait, iar Funsho a apărut în premieră în echipa de start. Pe postul lui Costache, suspendat.

De partea cealaltă, la FCSB, a fost mult mai simplu pentru Elias Charalampous. Tehnicianul cipriot a început meciul cu aceiași titulari din meciul cu Farul (2-1). Cu Tavi Popescu extremă dreapta și Fl. Coman pe stânga.

Din tribune, fanii giuleștenii revarsă spre gazon aceeași dragoste pătimașă. La încălzire, Săpunaru îi trimite bezele soției, aflată în tribune. Imnul Rapidului răsună din 13.000 de piepturi. Ca la orice derby, nu lipsește show-ul pirotehnic. Ambele galerii și-au făcut numărul, iar din cauza fumului gros arbitrul Horațiu Feșnic a amânat cu șapte minute startul partidei.

Suflul tribunelor i-a împins pe rapidiști încă din primele minute spre poarta lui Târnovanu. Feroviarii au avut primul corner, în minutul 3. Vișiniii au "cuțilele între dinți".

Onea l-a luat cu fulgi cu tot pe Fl. Coman, cel care declarase "merge în Giulești să le arătăm cine e Steaua". În minutul 4, fundașul rapidist a intrat tare, prin alunecare, cu ambele picioare pe post de lame. Cartonaș roșu? Nu, "centralul" FIFA, Horațiu Feșnic consideră că e suficient doar galben. Confirmat din camera VAR de Rareș Vidican. Mutu răsuflă ușurat. Morais îl "călește" și el pe Tavi Popescu (11). Nu degeaba s-a temut Mihai Stoica.

Rapid a lovit pe contraatac

FCSB urcă și își crează prima mare ocazie (12). Olaru centrează din stânga, îi pune mingea pe frunte lui Compagno, care reia slab din fața porți, direct în brațele lui H. Moldovan. Grigore e spectator. Dawa îl căpăcește pe Funsho și primește galben.

Rapid se năpuștește cu furie spre careul roș-albaștrilor. Pe contraatac, Sefer i-a pasat în stânga lui Albu, care l-a deschis mai departe pe Funsho, în zona lui Sorescu, prins descoperit. 

Nigerianul a avansat și a pasat mingea înapoi din lateral, pentru Al. Albu, care a venit lansat din spate și l-a învins pe Târnovanu, cu un șut cu latul, din careu, la colțul scurt (21). Rapid conduce cu 1-0. Tribunele explodează de bucurie și fredonează cunoscutul refren "Whoomp There It Is".

FCSB cu ocaziile, Rapid cu punctele

Oaspeții apar imediat la finalizare. Tavi Popescu a slalomat printre fundașii Rapidului, iar Olaru a tras puternic. Moldovan e la datorie. Compagno le face viața grea veteranilor Săpunaru și Grigore. Golgheterul italian e mereu primul la minge. Grigore s-a jucat cu focul. În minutul 29, stoperul l-a atacat dur din spate și l-a călcat intenționat pe tendon pe Compagno. Roșu clar, trecut cu vederea de Horațiu Fesnic și de ajutoarele din camera VAR. 

Fostul arbitru FIFA, Marius Avram, a dat verditul la pauză, în studioul Digi Sport: "VAR trebuia să intervină pentru a-l ajuta pe Horațiu Feșnic și, în opinia mea, Grigore trebuia eliminat". Prima repriză s-a încheiat cu un alt fault dur nesancționat de "central". Albu l-a călcat pe gleznă Coman, dar a scăpat fără cartonaș.

La reluare, Elias Charalampous s-a executat și a făcut trei schimbări. Comandate din Pipera. Au intrat Omrani, Cordea și I. Cristea, au ieșit Compagno, Edjouma, respectiv Dawa. FCSB a avut un start fulminat de repriză secundă. Omrani (46), Tavi Popescu (49) și Fl. Coman (50) au ratat pe rând ocazii una mai mare decât alta. 

Rapid a rezistat eroic dominării roș-albastre și datorită intervențiilor senzaționale ale portarului H. Moldovan. În ultimele minute a fost un adevărat asediu la poarta gazdelor. Cordea (66), Șut (83), Omrani (88) și Miculescu (90+3) au ratat egalarea din situații clare. 

S-a terminat 1-0, Rapid încurcă FCSB în lupta pentru titlu, iar Mutu ia o gură mare de oxigen și se împacă pentru moment cu galeria.

VIDEO: golul prin care Alexandru Albu a deschis scorul 

Rapid - FCSB. Andrei Cordea (foto: Raed Krishan/GSP)
Rapid - FCSB. Adrian Mutu (foto: Raed Krishan/GSP)
Fanii Rapidului au făcut spectacol la meciul cu FCSB (foto: Raed Krishan/GSP)
Rapid - FCSB. Mattias Kait și Florinel Coman (foto: Raed Krishan/GSP)
Rapid - FCSB. Mattias Kait și Florinel Coman (foto: Raed Krishan/GSP)
+16 FOTO

FINAL » Rapid - FCSB 1-0

  • A marcat: Albu '21
  • VIDEO cu fazele importante
  • Click AICI pentru statistici
  • 12.600 de spectatori au asistat la meci - număr oficial.
  • Alexandru Ioniță I (33 de ani), autorul unei „duble” În Rapid - FCSB 5-1, meci jucat în aprilie 2010, a dat lovitura de start în această seară.

Rapid - FCSB, echipe de start:

RAPID (4-3-3): H. Moldovan - Onea, Săpunaru (cpt.), Dr. Grigore, Morais - A. Albu, Kait, Al. Ioniță II - Sefer, Dugandzic, Bamgboye
REZERVE: Drăghia - P. Iacob, Fl. Ștefan, Emmers, Crepulja, Pănoiu, Ongenda, Papeau, Luckassen
ABSENT: V. Costache (suspendat)
ANTRENOR:  Adrian Mutu

  • Nigerianul Funsho Bamgboye, rezervă neutilizată la ultimele două meciuri, a revenit astăzi în primul 11 al Rapidului, în locul suspendatului Valentin Costache.
  • Printre titulari a reapărut și Alexndru Ioniță, „uitat” pe bancă la precedenta partidă, 1-3 cu CSU Craiova. După ultimul meci jucat, 0-2 cu Sepsi, Ioniță îi ceruse indirect antrenorului Adrian Mutu să-l scoată dintre titulari.

FCSB (4-3-3): Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Șut, Olaru (cpt.) - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman
REZERVE: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Nikolov, Pantea, Radaslavescu, Cordea
ABSENT: Panțîru (accidentat)
ANTRENOR: Elias Charalambous

STADION: Superbet Arena - Giulești
ARBITRU: Horațiu Feșnic, A1: Valentin Avram (Bucureşti), A2: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca - Cluj), Arbitru VAR: Rares Vidican (Satu Mare), Arbitru AVAR: Vasile Marinescu (Bucureşti)

Update ora 21:15 - Primii jucători de la FCSB trimiși la încălzire

Primii jucători de la FCSB trimiși la încălzire sunt Billel Omrani, Ovidiu Popescu și David Miculescu. Rapid continuă să fie în avantaj, 1-0.

Update ora 19:50 - Cristi Ignat, fundaș Rapid: „Batem cu 2-0”

Cristi Ignat (20 de ani), fundaș central al Rapidului, care nu figurează pe foaia de joc astăzi, a vorbit la sosirea la stadion cu reporterii GSP.ro. Ignat crede că echipa sa va câștiga cu 2-0: 

„Ne simțim mai bine, am vorbit între noi, ne-am încurajat între noi, ne simțim pregătiți să dăm totul. Sunt sigur că băieții vor da totul astăzi. Cred că batem cu 2-0, goluri Dugandzic și Ioniță”.

Update ora 19:05 - Injurii rasiste din partea ultrașilor FCSB

În tribune, meciul a început cu o oră înaintea fluierului de start. Ultrașii FCSB au recurs la scandări rasiste: „Am avut și vom avea mereu, boală pe țigani”, rapidiștii au răspuns cu injurii greu de reprodus: „P******r, cine ține cu Steaua, să-i f**** familia”

Update ora 19:00 - VIDEO cu sosirea celor două echipe la stadion

Update ora 18:30 - Galeria FCSB a ajuns la stadion

Cei aproximativ 700 de fani roș-albaștri au ajuns la stadionul din Giulești, cu două ore înaintea meciului. 

Update ora 18:10 - VIDEO cu fanii FCSB în drum spre stadionul Giulești

Update ora 17:55 - 700 de ultrași FCSB au plecat spre stadionul Rapid

Alte câteva sute de susținători ai roș-albaștrilor și-au făcut apariția în ultimele minute. În total, în jur de 700 de ultrași au plecat către stadionul Rapid - Giulești, cu tobe și steaguri. 

+34 FOTO

Update ora 17:30 - Rapid anunță: „Pregătiți de meci”

Rapid - FCSB 1-0 » Cadoul lui Mutu pentru Hagi: Feșnic, Moldovan și mult noroc pentru o victorie mare a Rapidului! Game over la titlu pentru FCSB?

Update ora 17:25 - Fanii lui FCSB merg împreună la stadion

Aproximativ 400 de suporteri ai celor de la FCSB și-au dat întâlnirea pe Calea Giulești, în zona Podului Basarab, de unde vor pleca la pas spre Stadionul Rapid.

Jandarmii și-au făcut apariția și supraveghează ultrașii, transmit reporterii Gazetei prezenți la fața locului.

+34 FOTO

Update ora 16:30 - Ce escrocherii încearcă bișnițarii 

Chiar dacă giuleștenii au anunțat epuizarea tichetelor încă din 14 aprilie, pe platformele de vânzări online se găsesc bilete, dar la prețuri și de 5 ori mai mari decât cel oficial! - detalii AICI

Update ora 15:30 - Ultrașii Rapidului promit prime în cazul unei victorii

Gheorghe Răducanu, alias „Corsicanu”, fostul lider al galeriei Rapidului, a anunțat că ultrașii echipei din Giulești le vor oferi o primă jucătorilor, în cazul unei victorii cu FCSB - cazul pe larg, AICI

Citește și:

Basarab Panduru și MM Stoica s-au pus de acord în studio: „Pare că e finalul”
FARUL - CFR 1-0
Basarab Panduru și MM Stoica s-au pus de acord în studio: „Pare că e finalul”
„Nu-i faci asta lui Hagi” » Dan Petrescu i-a șocat până și pe comentatori după Farul - CFR Cluj
FARUL - CFR CLUJ 1-0
„Nu-i faci asta lui Hagi” » Dan Petrescu i-a șocat până și pe comentatori după Farul - CFR Cluj

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (253)
danutcornel
danutcornel  •  20 Aprilie 2024, 19:02
Postat de flick2020 pe 23 Aprilie 2023, 18:05

bine...bine...prostuleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

va stricam sarbatoarea de titlu bercenarilor!ha ha ha

calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  27 Aprilie 2023, 19:17

Rapid a spart gheața în play-off! Giuleștenii au învins-o la limită pe FCSB, 1-0, și au întrerupt seria de șase meciuri fără victorie, cu ajutorul ”centralului” FIFA Horațiu Feșnic, care le-a tolerat jocul dur și nu a acordat cel puțin un ”roșu”. ...Cata impartialitate!! Ce exprimare golaneasca si partizana de ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  27 Aprilie 2023, 19:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (253)
Comentează