FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

Vedeta de pe maidan » Fotbalistul crescut în cartier a ajuns titular în derby-ul Rapid - FCSB

Albu e unul dintre jucătorii cei mai importanți ai Rapidului / foto: GSP
Albu e unul dintre jucătorii cei mai importanți ai Rapidului / foto: GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 11 august 2021 15:34 / Actualizat miercuri, 11 august 2021 15:54

RAPID - FCSB. Alexandru Albu (27 de ani) e unul dintre jucătorii cei mai importanți ai Rapidului. Înainte să se pregătească pentru derby-ul cu FCSB, el jucase doar în ligile mici și prin cartier, ca amator. 

  • Rapid - FCSB e programat duminică, ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport, Telekom Sport și Look Sport

Rapidul de acum e o poveste care surprinde chiar mai mult decât surprind istoriile din trecutul giuleștenilor. Antrenorul Iosif lucra la pompă, turna benzină, înainte să devină cel mai bun tehnician din luna iulie în prima ligă. 

Alt om important din vestiar, Alexandru Albu, s-a apucat de fotbal profesionist când nici nu mai spera să atingă nivelul acesta. Mijlocaș defensiv sau fundaș central, Albu a ajuns la Rapid în vara aceasta de la Chiajna. Concordia îl avusese împrumutat în sezonul trecut la UTA. L-a vrut și FCSB, doar că nu a acceptat Chiajna oferta lui Becali. 

Ce este surprinzător în legătură cu Albu? El a debutat în prima ligă la aproape 22 de ani, în mai 2015, când nu jucase nici în "B". A apărut într-un meci Concordia-Pandurii, scor 1-0, în care a jucat numai două minute.

Vedeta de pe maidan » Fotbalistul crescut în cartier a ajuns titular în derby-ul Rapid - FCSB
Albu a evoluat pentru Rapid în toate cele patru partide din sezonul acesta / foto: Imago

Albu l-a surprins și pe Rădoi: „Parcă te cunosc de undeva!”

Înaintea acelei partide, Alex jucase numai la un nivel amator, în liga a patra din București. Și mai juca pe teren sintetic în timpul liber, cu prietenii. La o astfel de partidă, în cartier, a participat și fratele lui Marius Pena

Concordia Chiajna căuta să-și alcătuiască o echipă a doua atunci. Fratele lui Pena l-a văzut pe Albu, i s-a părut foarte bun și l-a întrebat: "Nu vrei să vii la Chiajna?". "Ba da, aș veni". Pena, fost atacant al ilfovenilor, rămăsese în conducere. Albu a jucat în două minute din acel meci care a avut loc în 2015, apoi a fost numai la echipa a doua în sezonul următor. 

La 23 de ani a devenit titular în "A". Avea 23 de ani și avea să fie convocat și în echipa națională, Mirel Rădoi l-a chemat recent printre "tricolori". La prima întâlnire pe care au avut-o, Rădoi s-a mirat: "E ciudat, parcă te știu de undeva!". "Mă cunoașteți de pe sintetic", i-a răspuns Albu. 

El și Rădoi jucaseră împreună meciuri ca între prieteni pe teren artificial. Rădoi remarcase și atunci că Alex i se păruse bun. Dintr-un fotbalist interesant într-un fotbal al amicilor, Albu a devenit acum om de bază al Rapidului și se pregătește pentru un derby cu FCSB.

119 meciuriși 9 goluri a înregistrat Albu la Chiajna, clubul la care a debutat ca profesionist în 2015. A mai prins 16 jocuri și două goluri la Clinceni, 37 de meciuri și două goluri la UTA

Albu și-a găsit acum postul

Albu a fost fundaș central în ligile mici, de amatori, în care juca, apoi a rămas stoper la Chiajna, cu care a retrogradat din prima ligă în a doua. Ilie Poenaru, antrenorul de la Clinceni, a insistat pentru achiziționarea sa. 

Concordia ținea un preț mare, așa că oameni din club i-au transmis lui Poenaru să renunțe la idee. "E foarte bun, ar fi bine să-l luăm!", a insistat antrenorul. "Greșește des!", îi spuneau colaboratorii. Poenaru le-a spus că avea de gând să-l transforme pe Albu din fundaș în mijlocaș, ceea ce a și făcut. Alex e închizător și acum, la Rapid, în cuplu cu Crepulja, adus de la Astra.

VIDEO Tot ce trebuie să știi înaintea derby-ului Rapid - FCSB

Citește și alte știri de actualitate: 

Becali și Angelescu au strategii diferite » FCSB joacă derby-ul cu Rapid pe burta goală. Giuleștenii, motivați financiar

Povestea ultimului derby Rapid - Steaua din comunism: „S-au bătut parte-n parte cu Miliția. S-a jucat până a câștigat cine trebuia!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  11 August 2021, 17:04
Postat de aress123 pe 11 August 2021, 16:52

Ba, tu esti indragostit lulea de silvica asta. Il vezi peste tot.

Stai calm, te dau de gol template-urile, ticurile verbale si fixatiile cu orice cont iti faci :)))

aress123
aress123  •  11 August 2021, 16:52
Postat de anatol_karagandici pe 11 August 2021, 16:50

Ah SIlvica, te agati de un pai in vreme ce peste fcsb vine tsunami-ul sentintelor judecatoresti :)))

Ba, tu esti indragostit lulea de silvica asta. Il vezi peste tot.

anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  11 August 2021, 16:50
Postat de aress123 pe 11 August 2021, 16:47

Adica, Steaua. Chiar finantatorul rapidului a spus-o....te oftici ?

Ah SIlvica, te agati de un pai in vreme ce peste fcsb vine tsunami-ul sentintelor judecatoresti :)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează