FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid se inspiră de la FC Barcelona sau Manchester City » Ce mutare vor să facă giuleștenii

Stadionul Giulești Foto: Sportpictures.eu
Stadionul Giulești Foto: Sportpictures.eu

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2022 11:39 / Actualizat vineri, 08 iulie 2022 12:22

Președintele CS Rapid, Bogdan Vasiliu, e decis să împrumute o strategie de marketing extrem de profitabilă din sportul internațional.

Tradiția stadionului „Valentin Stănescu” din Giulești a murit odată cu demolarea vechii construcții. Singura legătură pe care noua arenă o va avea cu vechiul stadion va fi doar poziția topografică. 

Bogdan Vasiliu, președintele CS Rapid, a spus că va scoate la licitație numele noului stadion al Rapidului, urmând ca acesta să poarte numele viitorului sponsor. 

MM Stoica anunță că FCSB renunță la un jucător: „Nu cred că va rămâne”
FCSB
MM Stoica anunță că FCSB renunță la un jucător: „Nu cred că va rămâne”

Tranzacția urmează să fie făcută până la sfârșitul acestei luni. Aceasta e o strategie extrem de folosită în fotbalul european și în sportul mondial, care aduce cluburilor sportive venituri uriașe.

Industrie de miliarde de dolari

Practic, firmelor li se oferă oportunitatea de a da numele lor stadionului pe care formația respectivă își dispută meciurile de acasă. Această tradiție a luat naștere în Statele Unite, acum aproape 100 de ani, când William Wrigley, deținătorul firmei de gumă de mestecat „Wrigley Company” și patronul echipei de baseball Chicago Cubs, a numit în anul 1926 stadionul echipei sale „Wrigley Field”.

Au urmat echipele de fotbal din Europa, care au reușit să scoată sume colosale din buzunarul sponsorilor în această afacere. Cel mai bun exemplu este FC Barcelona, care recent a primit suma de 278 de milioane de euro de la compania Spotify în schimbul dreptului de a da, pentru următorii 4 ani, numele stadionului cunoscut cu puțin timp în urmă drept „Camp Nou”.

Top 10 cele mai mari contracte

ClubCompania care dă numele stadionuluiSuma încasată de clubDurată contractSuma anuală
FC BarcelonaSpotify2784 ani69,5
Manchester CityEtihad Airways47210 ani47,2
ArsenalEmirates2366 ani39,3
Atletico MadridWanda Group505 ani10
FenerbahceUlker8810 ani8,8

Ofertele se pot depune până la sfârşitul lunii iulie şi tot atunci se va lua şi decizia referitoare la firma câştigătoare. Vrem ca pe noul stadion să organizăm și evenimente. Suntem în discuţii avansate cu diverşi producători de mari evenimente pe care încercăm să-i aducem pe Giuleşti să facă un concert sau un festival, în funcţie de necesităţile lor
Bogdan Vasiliu, președinte CS Rapid

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERN: 

Atunci a început sfârșitul lui Dinamo? Dezvăluiri incendiare: „Ochii zgâiți și mintea blocată!” + Anunță oficial că se dezice de proiectul DDB

Becali l-a contrazis în direct pe Dan Șucu: „Dacă ar fi cum vrea el, mai rămânem 5 echipe în Liga 1”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
Fcrapid12
Fcrapid12  •  09 Iulie 2022, 09:31
Postat de unurtr pe 08 Iulie 2022, 12:31

Stadionul este al clubului sportiv, nu al echipei de fotbal. Echipe de fotbal plateste chirie la clubul sportiv (si chirie mare) pentru a juca. Ceea ce este adevarat si absurd in asta, este ca acel care va plati pt a avea numele pe stadion, va plati avand in cap echipa de fotbal, nu clubul sportiv pt sectia de popice sau haltere...

Este cea mai buna idee , Sa cunoaste ca decand a venit Dan Sucu , Rapid are un viitor stralucitor . Sa pui numele unui sponsor inseamana sa platesti chiria cam gratis ????

Fcrapid12
Fcrapid12  •  09 Iulie 2022, 09:29
Postat de Normal pe 08 Iulie 2022, 13:05

Dac nu o sa joace Rapidul acolo schimbarea numelui are valoare zero. O parte din banii incasati de la noul sponsor ar trebui sa se intoarca si catre echipa de fotbal.

Pentru ca , nu ar primi niciun benificiu . Si da ca pune numele unui sponsor o sa ne dea bani , iar cu bani cumparam jucatori etc. Oricum pentru noi tot acelas nume ramane , e doar publicitate

Ciprian_Birtea
Ciprian_Birtea  •  08 Iulie 2022, 16:55

De ce nu se dă numele unei personalități cum a făcut Realul (Santiago Bernabeu)? De ce nu i se zice Sandu Neagu ssu Nae Manea?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează