FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Interviu cu cel mai vechi jucător din lotul lui Rapid: numește cele mai frumoase momente în „alb-vișiniu” + cum a redresat Mihai Iosif echipa

Lucian Goge, într-un meci între Rapid și ASU Poli // foto: Imago
Lucian Goge, într-un meci între Rapid și ASU Poli // foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 22 iunie 2021 08:48 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 08:54

Cel mai vechi fotbalist al lui Rapid, Lucian Goge (29 de ani), vorbeşte despre drumul parcurs din Liga a 4-a în Liga 1.

- Lucian, ești cel mai vechi component al echipei, ai venit la Rapid când echipa încă se afla în Liga a 4-a. Cum a fost toată această perioadă pentru tine? 
- Da, am venit la club încă din Liga a 4-a, chiar am jucat în meciul din deschiderea sezonului pe vechiul stadion Giulești. A fost o perioadă lungă, însă eu am văzut-o ca pe o poveste. Aștept cu nerăbdare să joc și pe noul stadion și chiar să înscriu, cred că în acest mod povestea mea la Rapid ar deveni și mai interesantă.

Lucian Goge: „Eram sigur că Rapid o să renască”

- La început te așteptai să aveți această ascensiune și să ajungeți atât de repede în Liga 1? 
- Am știut că Rapid este un brand, un nume mare în fotbalul românesc, și eram sigur că acest club o să renască. Acum mă bucur foarte mult că am decis să mă alătur acestui proiect, deși la acea vreme am avut oferte foarte bune și din Liga 2. Pot să mă felicit că am făcut o alegere inspirată!

- La început ai fost unul dintre cei mai importanți jucători ofensivi ai echipei, însă în Liga 2 ai fost reprofilat în fundaș de bandă. Cum a fost adaptarea la noua poziție din teren? 
- Când am venit eram folosit ca mijlocaș de bandă, însă Daniel Pancu a decis să mă introducă în partea stângă a apărării în meciul cu Petrolul, de acum două sezoane. Colegii de pe acel post erau indisponibili, așa că am intrat eu. Pentru mine nu a fost ceva nou, deoarece jucasem fundaș de bandă și la Vâlcea. La Rapid am acoperit multe posturi, am jucat în benzi atât în apărare, cât și la mijloc, ba chiar am intrat și mijlocaș central la un moment dat.

Lucian Goge: „Victoriile cu Steaua și promovarea în prima ligă, momente esențiale”

- Care au fost cele mai plăcute momente ale tale trăite ca fotbalist al Rapidului? 
- Aș cataloga două momente esențiale la capitolul celor plăcute: victoriile cu Steaua și promovarea în prima ligă. A fost ceva senzațional ca niște meciuri din Liga 4 să umple Arena Națională! Am avut de partea noastră foarte mulți suporteri și cred că prin acele victorii am reușit să le redăm pofta de fotbal fanilor rapidiști. De asemenea, m-a bucurat enorm și promovarea. Am început greu sezonul, nu aveam un lot foarte bine conturat, și cred că foarte puțini oameni ne dădeau șanse să ajungem în Liga 1.

- Cum a reușit Mihai Iosif să schimbe atât de radical situația? 
- Ne-a resuscitat de două ori. Mai întâi ne-a luat din partea a doua a clasamentului și ne-a dus la egalitate de puncte cu locul 2, după care a venit și a reușit să îndeplinească obiectivul. Pot să spun că este un om care știe foarte mult fotbal. Pe lângă faptul că ne-a unit și ne-a dat o libertate foarte mare în teren, lăsându-ne să practicăm fotbalul nostru ofensiv, a reușit cumva să ia presiunea de pe umerii noștri și s-o pună pe umerii lui.

- Cum ți s-a părut reîntoarcerea lui Daniel Niculae la echipă, alături de care ai și jucat? 
- Venirea sa poate aduce numai lucruri pozitive. Este un simbol al acestei echipe și acum toți suporterii au garanția că proiectul nostru este bine sudat. Chiar dacă este la început de carieră în această funcție, eu sunt convins că va reuși să alcătuiască o echipă puternică aici. Chiar am văzut că a izbutit să bifeze două transferuri foarte bune, au venit jucători cu experiență la nivelul Ligii 1 care ne vor ajuta foarte mult.

26 de meciuria bifat Lucian Goge în ediția trecută de campionat, la Rapid

1 gol și 3 pase decisivea adunat acesta în precedentul sezon de Liga 2

Citește mai multe știri despre Rapid:

Secretul carierei lui Andrei Cristea: „Am semnat de două ori cu Rapid, dar n-am jucat niciun minut pentru ei” + cum a plătit din cauza conflictului din familia Becali
INTERVIU
Secretul carierei lui Andrei Cristea: „Am semnat de două ori cu Rapid, dar n-am jucat niciun minut pentru ei” + cum a plătit din cauza conflictului din familia Becali
Rapid, aproape de marea lovitură a verii » Idolul din Ștefan cel Mare poate juca în Giulești! + negocieri cu un ex-stelist
Rapid
Rapid, aproape de marea lovitură a verii » Idolul din Ștefan cel Mare poate juca în Giulești! + negocieri cu un ex-stelist

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează