FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV La final de an, Mihai Iosif trage concluziile: „Sută la sută este mâna lui Dumnezeu, dar și a părinților mei de Sus!”

Mihai Iosif, antrenor Rapid // foto: Imago Images
Mihai Iosif, antrenor Rapid // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 20 decembrie 2021 07:55 / Actualizat luni, 20 decembrie 2021 08:05

Mihai Iosif (47 de ani), antrenorul de la Rapid, e convins că ajutorul divin l-a făcut să aibă parte de un an de poveste, care a început cu promovarea în Liga 1 și s-a terminat cu un loc în primele 6.

- Domnule Iosif, s-a terminat un 2021 plin pentru dumneavoastră. Ați avut o baghetă fermecată? 
- Nu am fost magician, doar am făcut și eu câteva lucruri bune... Sunt fericit, bucuros, împlinit. Din păcate, mă cam doare gâtul, am ajuns și eu ca bătrânii.

- Ați băut șampanie rece după remiza cu Botoșani? 
- Nuuu. Înaintea meciului n-am putut să dorm deloc, m-am tot ridicat din pat și am băut apă direct din frigider. Am băut-o pe nerăsuflate. La un moment dat nici nu putea vorbi, râdea toată lumea de mine.

Ce-l deranjează pe Dani Coman la Rapid: „Nu există așa ceva! Înnebunesc când aud”
RAPID
Ce-l deranjează pe Dani Coman la Rapid: „Nu există așa ceva! Înnebunesc când aud”

- Cum ați caracteriza anul care se încheie? Un an cu o promovare puțin previzibilă, apoi cu o posibilă clasare în primele 6, dacă nu bate Farul pe Dinamo. 
- Un an bun. Profesional, ăsta e cel mai bun din viața mea. Personal, totul s-a legat de fotbal. Sunt fericit cu ce am obținut.

Mihai Iosif: „Moș Crăciun să-mi aducă jucători”

- Ați spus de fiecare dată că rămâneți cu picioarele pe pământ. Se poate totuși mai mult pentru Rapid? 
- Normal că visez să prind primele 3 din România. Sunt mulțumit unde încheiem anul, dar visez și e normal să visez. Să nu uite lumea că în Liga a 2-a am fost și pe locul 13 și am reușit promovarea. Acum suntem în Liga 1 și ne batem cu niște coloși. Visez, însă rămân și realist.

- Pentru a rămâne pe loc de play-ff, de ce are nevoie Rapid? 
- O să muncim până la epuizare și o să tragem cu dinții de primele șase. Dar am și eu nevoie de jucători. În partida cu Botoșani am folosit forțat jucători tineri pentru că nu aveam alte soluții. Mie îmi place să lucrez cu copiii, să-i promovez. Totuși, pentru performanță notabilă ai nevoie și de jucători experimentați.

- Cadoul cerut lui Moș Crăciun câți jucători înseamnă? 
- Trei, patru, cinci. Ne trebuie sânge proaspăt pentru a întări lotul. Să avem soluții. Pe noi accidentările și suspendările ne-au măcinat și, din păcate, nu am avut soluții. O să am discuții cu cei din conducere și sper să alegem ce e mai bun pentru Rapid.

Mihai Iosif: „Cred că am primit ajutor divin” 

- Dacă vă uitați în urmă, care e jocul cel mai important din Liga 1? 
- Cred că cel mai important a fost unul din Liga a 2-a, cu Metaloglobus. Acolo era să mor, am trăit la o intensitate maximă fiecare secundă. De meciul ăla depindea viitorul Rapidului, soarta noastră.

- Și din sezonul de toamnă? 
- E clar că toate victoriile sunt importante. Totuși, succesul din tur cu FCSB rămâne numărul 1 pentru că i-am bătut într-o atmosferă fantastică. Apoi, ca joc, mie mi-a plăcut foarte mult prestația de la acel 2-0 cu CFR. Vreau să vă mai spun ceva, ce simt...

- Vă rog, domnule Iosif! 
- Eu sunt om credincios, cred tare mult în Dumnezeu. Cred că anul ăsta am primit ajutor de la Dumnezeu. Mult, mult de tot! Sută la sută este mâna lui Dumnezeu în realizările mele. Și mai cred un lucru. Că părinții mei de acolo, de Sus, m-au ajutat în fiecare zi și în fiecare moment al vieții mele. Mama s-a stins acum un an și jumătate, iar tata a murit de șase ani. Dumnezeu să-i ierte!

- Spuneți... 
- Dacă trăia, mama mea nu pierdea niciun meci al Rapidului. Era o înflăcărată a Rapidului. Dar sunt convins că mă ajută de Sus și ambii au grijă de mine.

Mesaj pentru suporteri: „Iubiți fotbalul, e făcut doar pentru voi!”

- Vă simțiți împlinit în momentul de față? 
- Sunt mulțumit cu tot ce-am realizat, însă vreau să performez și mai mult și să-mi corectez lacunele. Îmi doresc să fiu din ce în ce mai profesionist și mai stăpân pe situație.

- Mihai Iosif are și puncte slabe? 
- Cred că sentimentalismul. Încă nu sunt convins dacă e un punct slab sau o calitate.

- De la 2022 ce vă doriți? 
- Cred că nimic nu mă poate da pe spate. Nu că aș fi un om bogat, dar pentru mine partea financiară nu e pe primul loc. Mă preocupă banii, sunt necesari și pentru asta muncim. Totuși, cred că fără sănătate nu putem face nimic. Iar vorbesc ca bătrânii... Dar sănătatea și oamenii de lângă noi sunt cei mai importanți.

- Aveți vreun mesaj pe final de an? 
- Sărbători fericite tuturor! Le mulțumesc din suflet celor care au fost alături de mine, de Rapid. Suporterilor vreau să le transmit așa: iubiți fotbalul, e făcut doar pentru voi! Am un mesaj și pentru presa sportivă, care este un factor foarte important și mi-aș dori să fie pozitivă și obiectivă. În rest, numai bine tuturor românilor și să ne vedem pe noul Giulești! Și, cum zicea Nae Lăzărescu, „Ce-o să fie, ce-o să fie! O să fie o nebunie!”

Am reușit să fac echipă frumoasă la Rapid pentru că suntem o familie. Eu sunt corect față de toată lumea. Am și greșeli, însă pot să vorbesc cu oricine. E normal să fie și nemulțumiți, dar mereu am argumente pentru fiecare.

- Mihai Iosif, antrenor Rapid 

VIDEO Mihai Iosif, despre Rapid - FC Botoșani: „Este un rezultat mare”

Mai multe știri despre Rapid: 

Victor Angelescu anunță prioritatea Rapidului în fereastra de transferuri din iarnă: „Am jucători pe listă, acolo vom căuta”

Rapidiștii își avertizează rivalele: „Va fi un infern. Greu să jucați cu noi!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ucluj2011
ucluj2011  •  20 Decembrie 2021, 22:26

Mult respect Miță Iosif!!! Sănătate ție și familiei tale. Restul este can-can și comentarii răutăcioase ale unor băgători de seamă. Aceeiași dintotdeauna.

tororosso
tororosso  •  20 Decembrie 2021, 15:38

*** a lui Miță în colaborare cu harul divin invocat seară de seară cu plecăciuni și ochi în ceruri pe Podul Grant va duce Rapidul spre noi culmi mărețe ,spre noi înfăptuiri . Ce mai , se întoarce epoca de aur . Mare poet , mare caracter ,dar din păcate sunt visele unui necalificat susținut de FRF și nu de divinitate . Se pare că la cei din federație le plac mersul cu trenul .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

roaitavasile
roaitavasile  •  20 Decembrie 2021, 13:56

100% e de la colac!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează