FOTBAL  »  Superliga  »  TITLU

Un nume legendar s-a convins: „La cât de slab e campionatul, Rapid are șanse la titlu”

Duckadam o vede pe Rapid în pole-position pentru câștigarea titlului / Sursă foto: Facebook@ FC Rapid 1923 +14   FOTO
Duckadam o vede pe Rapid în pole-position pentru câștigarea titlului / Sursă foto: Facebook@ FC Rapid 1923

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 20:31 / Actualizat marti, 07 noiembrie 2023 21:10

Helmut Duckadam, 64 de ani, fostul mare portar al Stelei, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986, și-a schimbat favorita la titlu după ce a văzut victoria Rapidului din derby-ul cu FCSB, scor 2-1.

Ascensiunea giuleștenilor din ultimele etape - cu victorii succesive reușite în fața contracandidatelor Universitatea Craiova și FCSB - l-a determinat pe Duckadam s-o plaseze pe Rapid în fruntea listei cu favorite pentru câștigarea titlului în Superligă. 

În argumentația sa, fostul portar aduce în discuție calitatea lotului alb-vișiniilor, competența tehnicianului Cristiano Bergodi, dar și nivelul campionatului, pe care, la finalul primelor 15 etape, Duckadam îl consideră unul modest. 

El e fotbalistul care l-a impresionat pe Dan Șucu după FCSB - Rapid: „O capodoperă fotbalistică! M-am uitat la reluări de 50 de ori”
FCSB - RAPID
El e fotbalistul care l-a impresionat pe Dan Șucu după FCSB - Rapid: „O capodoperă fotbalistică! M-am uitat la reluări de 50 de ori”

Helmut Duckadam: „La cât de slab e campionatul, Rapid are șanse la titlu”

„[FCSB - Rapid] era un meci de 1X2, adică oricine putea câștiga. Rapid intră în cărți. La cât de slab se joacă campionatul… Rapid are șanse anul acesta la titlu. La ora actuală, pe Rapid o văd cu șanse mai mari. Are un lot omogen, un antrenor bun. Pe Rapid aș merge. 

Depinde și ce vor mai face fiecare în iarnă. Este foarte importantă perioada asta de transferuri, să vedem cine se întărește mai bine. 

CFR n-a jucat mare lucru, asta e problema. E un campionat slab, mai slab decât anul trecut. Lupta la titlu va fi destul de strânsă”, a spus „Eroul de la Sevilla”, potrivit Playsport.

Imagini suprinse după FCSB - Rapid / foto: Raed Krishan
Imagini suprinse după FCSB - Rapid / foto: Raed Krishan
Imagini suprinse după FCSB - Rapid / foto: Raed Krishan
Imagini suprinse după FCSB - Rapid / foto: Raed Krishan
S-a rupt legătura dintre galeria FCSB și jucători / FOTO: Raed Krishan
+10 FOTO

Rapid a depășit-o pe FCSB și e deasupra tuturor într-un top esențial!

Rapid este echipa din Liga 1 cu cele mai multe puncte obținute contra echipelor care au participat în play-off-ul campionatului precedent. Trupa lui Cristiano Bergodi a câștigat 13 puncte din 15 posibile, adică s-a încurcat doar o dată, culmea, în partida teoretic cea mai ușoară, 0-0 cu Sepsi în Giulești, duel contând pentru prima rundă a Superligii. 

Giuleștenii au învins toate echipele importante pe parcursul primelor 15 etape. E drept, în afara deplasării cu FCSB, trupa lui Cristiano Bergodi a fost de fiecare dată gazdă în confruntările cu Farul (3-1), CFR Cluj (3-1) și Universitatea Craiova (2-0).

Cu 13 puncte obținute din confruntările cu formațiile care au alcătuit TOP 6 în stagiunea 2022-2023, Rapid domină clasamentul „directelor” între aceste echipe. 

Pe locul doi este FCSB, o altă trupă cu rezultate remarcabile contra echipelor tari. Practic, vicecampioana a pierdut puncte doar duminică, în fața Rapidului, în rest a obținut 4 victorii din 4 cu Farul (1-0), CFR Cluj (1-0), Universitatea Craiova (3-0) și Sepsi (5-2).

Clasamentul între echipele de play-off

CLUBNR. PUNCTE
1. Rapid13
2. FCSB12
3. CFR Cluj7
4. Farul6
5. CSU Craiova4
6. Sepsi1

VIDEO Execuția de clasă prin care Paul Iacob a majorat avantajul Rapidului în derby-ul cu FCSB

Citește și alte știri de actualitate:

7 concluzii după tur » Cum s-a schimbat „masa bogaților” în Superligă față de anul trecut

Votează în sondajul GSP.ro » Cine e antrenorul turului de sezon regulat? Iată cele 4 variante și argumentele fiecăruia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  08 Noiembrie 2023, 09:15

Sucu trebuie sa-i dea peste nas lui Becali, e vorba de performanta aici si sete de campion ! Becali e multumit cu locul 2 ( nu si suporterii) de cand l-au saltat cu puscaria ! Daca vindea clubul era alta atmosfera la FCSB si mai rera si antrenor pe banca ....nu clovni!

Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  08 Noiembrie 2023, 09:11

La efervescenta de public de la Rapid , Petrolul, U Cluj ----ele sunt echipele care trebuie sa mearga in Cupele Europene ca sa fie sanse la grupe ! Celelalte echipe isi trimit oamenii in vacanta cand sa dea Lovitura ...se imbata si nu isi revin decat in Noiembrie sau Decembrie cand o iau de la capat cu petrecerile ca doar e Craciun si Revelion.... cand altii au etape si la 2 zile , in Anglia de exemplu ! Aici se face toata diferenta - sper sa fie antrenori care sa citeasca acest mesaj !

istet10
istet10  •  07 Noiembrie 2023, 22:14
Postat de flob pe 07 Noiembrie 2023, 21:55

La cat de fomist este acest personaj obscur, face orice pentru a nu trăda mana care l-am scos din foame. Așa este când părintele care îți dă de mâncare este la ananghie, îl aperi cum poți. In loc să apreciezi munca unor oameni, sa recunoști superioritatea acestora, cauți alibiuri pentru un nou eșec al echipei pentru care ai trădat clubul care te-a făcut mare.

Si asta e obscur? Dar cine ar fi relevant? Talpan? Jean Pavel? Pe cine a tradat? Pe aceia care l-au dat afara la cateva saptamani dupa castigarea trofeului?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează