FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Rapidul vine cu tupeu în Liga 1! Noul puști-minune din Giulești anunță categoric: „Locul nostru e în play-off”

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2021 08:51 / Actualizat luni, 31 mai 2021 08:56

Puștiul-minune de la Rapid, Rareș Ilie (18), a explicat cum a fost primul său sezon la profesioniști.

Mijlocașul a dezvăluit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor și o parte dintre obiectivele pe care vrea să le atingă în sezonul următor din Liga 1.

Rapid vrea în play-off în primul sezon din Liga 1

- Rareș, ai fost jucătorul cu cele mai multe pase de gol de la Rapid și ai devenit unul dintre preferații suporterilor. Cum te simți când te gândești la aceste lucruri?
- Mă bucur că am reușit un sezon bun și că am pus umărul la promovare. Din prima secundă în care am intrat în teren am avut acest lucru în cap, am vrut să ies în față prin evoluțiile mele din teren. Un merit uriaș îl are domnul Mihai Iosif. A fost antrenorul care mi-a acordat cele mai multe minute și cel care m-a introdus pentru prima dată ca titular.

- Este important pentru un tânăr fotbalist să aibă un antrenor apropiat?
- Extrem de important. Eu m-am acomodat mai greu la prima echipă, a fost o trecere dificilă, la juniori eram unul dintre cei mai buni jucători, eram mai vocal și în vestiar. Când am făcut pasul spre seniori am devenit mai liniștit, am stat la locul meu. Domnul Iosif cunoaște bine jucătorii tineri care sunt acum la prima echipă și a încercat mereu să stea de vorbă cu noi, să ne facă să ne apropiem de grup. Simțea când ceva nu era în regulă și ne lua de fiecare dată să stăm de vorbă.

- De la ce fotbaliști ai primit sfaturi importante?
- Toți colegii au fost aproape de mine, însă Raul Costin, Ionuț Voicu și Nastos, în special, m-au ajutat cu multe sfaturi, legate atât de modul în care trebuie să mă comport în teren, cât și în afara lui. Vorbele și încurajările venite din partea jucătorilor cu experiență contează foarte mult pentru un tânăr. O parte dintre evoluțiile mele bune li se datorează și lor.

3 goluriși 6 pase decisive a adunat Rareș Ilie în sezonul precedent în tricoul Rapidului

Rareș llie: „Visez să joc la o Cupă Mondială"

- Care crezi că e principala ta calitate?
- Mă consider un jucător tehnic, însă cred că viziunea din teren este principala mea calitate.

Rapidul vine cu tupeu în Liga 1! Noul puști-minune din Giulești anunță categoric: „Locul nostru e în play-off”
Rareș Ilie

- De curând ai fost convocat și în naționala U18.
- Am așteptat mult această convocare, sunt foarte mândru că pot evolua în națională. Este un lucru deosebit pentru mine și sper să nu dezamăgesc, atunci când joci pentru echipa națională ai șansa să fii văzut de foarte multă lume și voi încerca să dovedesc că merit să joc acolo.

- Ce vis ai?
- Cel mai mare? Să joc la o Cupă Mondială cu naționala mare.

- Așteptări de la sezonul următor?
- Să joc într-un derby pe noul Giulești. Apoi aș vrea din suflet să ne calificăm în play-off. Rapid nu este orice nou-promovată, e o echipă de tradiție al cărei loc poate fi doar în play-off. Dacă suporterilor li se va da voie să fie în tribune, alături de noi, cred că vom fi foarte puternici pe teren propriu. Ca realizări personale, vreau să ajut cât mai mult echipa, prin evoluții bune, prin goluri și prin pase decisive. Nu-mi setez o bornă la care să ajung, pentru că atunci m-aș concentra doar pe acest lucru. De fiecare dată când voi intra pe teren voi încerca să fac ceva bun.

- Ce îți place să faci când nu joci fotbal?
- Să citesc și să mă uit la filme.

1.100 minutea strâns Rareș Ilie în stagiunea precedentă a ligii secunde

VIDEO Primele probe de sunet pe noul stadion din Giulești. Scaunele și gazonul, montate în totalitate

Citește mai multe știri despre Rapid: 

Cristi Săpunaru, spre Rapid! Antrenorul confirmă: „Discutăm”

Unde se mută Rapidul: „Acolo va fi baza noastră de pregătire” » Daniel Niculae confirmă prima mutare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
mafa
mafa  •  02 Iunie 2021, 00:01

Pustiule , sa fi mereu modesto si sa vrei in fiecare zi mai mult descopera-te mereu pentru ca vei fi imens.

tivireli
tivireli  •  31 Mai 2021, 14:31

Nu a înscris niciun gol Craiovei in trei meciuri.

1442561835793124
Paulovici Stefan-Fernando  •  31 Mai 2021, 12:21

Super pustiul!!Daca se va tine de treaba o sa ajunga departe,are o usurinta de a dribla si de a scoate jucatori din joc cum rar am vazut la un jucator roman!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează