FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ GSP DIN TURCIA Mihai Iosif își dezvăluie secretele într-un interviu pentru GSP: „Legenda continuă, istoria merge mai departe”

8 victorii, 8 remize și 5 înfrângeri are Mihai Iosif ca antrenor la Rapid în Liga 1 // FOTO: facebook.com/FCRapid1923oficial
8 victorii, 8 remize și 5 înfrângeri are Mihai Iosif ca antrenor la Rapid în Liga 1 // FOTO: facebook.com/FCRapid1923oficial

Articol de , - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 09:02 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 09:19

Tehnicianul Mihai Iosif, își trăiește propriul vis: a luat Rapidul cu un picior în play-out-ul din Liga a 2-a și azi, la mai puțin de un an distanță, e aproape de play-off-ul Ligii 1

  • Reporterul GSP Vlad Nedelea și cameramanul Cristi Roșu se află în Turcia și transmit zilnic cele mai noi informații din cantonamentele echipelor românești.

- Domnule Iosif, 2021 e un an de vis pentru dumneavoastră? 
- Cred că puteam avea 2-3 puncte în plus, dar per total a fost un an minunat. 

- Atunci când ați venit câți mai credeau în promovare?
- Am crezut mereu în asta! De asta am acceptat să fiu "principal", știam că e un lot care are potențial, care poate să fie acolo, sus. Așa că-i felicit pe toți cei ce au luat parte la acest moment minunat! 

Avertisment dinspre FRF, în toiul discuțiilor cu Boloni: „Trebuie să te asiguri de asta. Știi cu cine negociezi”
SELECȚIONER
Avertisment dinspre FRF, în toiul discuțiilor cu Boloni: „Trebuie să te asiguri de asta. Știi cu cine negociezi”

- Ce gândeați atunci când echipa derapa?
- Că trebuie să facem totul pentru promovare! Pierdeam un vis, un vis al tuturor rapidiștilor, nu doar al nostru, al celor care lucrăm la Rapid. Pierdeam încă o etapă în evoluția clubului. 

- Cum ați trăit ultimele meciuri? 
- Adrenalină la nivel maxim! Nopțile erau albe. Și la părul din cap mi se vede asta. A fost greu, dar a fost un an pe care nu l-aș schimba pentru nimic în lume! Sunt lucruri pe care nimeni și nimic nu ni le poate lua. Poate, în timp, oamenii vor uita ce-am zis, ce-am făcut, însă nu vor uita niciodată tot ce-au simțit anul trecut. Efectiv, am fost de la agonie la extaz. 

„Săpunaru, căpitanul ideal și fratele meu"

- Știți bine ce înseamnă Rapidul, simțiți că v-ați găsit locul în istoria clubului?
- În istoria clubului au fost nume mari, nume de legendă, fel și fel de oameni importanți. Mă bucur că rămân omul care a readus Rapidul în Liga 1, acest Rapid într-un nou format, după faliment. Și voi rămâne în istorie ca singurul antrenor care a pregătit echipa la toate nivelurile fotbalistice, ca "principal" și secund. Sunt unde îmi place, fac ce îmi place, asta e minunat. 

- A urmat un start de vis în Liga 1, o revenire în elită cum nu se putea mai bună..
- Așa e! Am avut un start extraordinar. Apoi o cădere normală. Așa e în fotbal! Și echipele mari ale lumii au aceste căderi. Apoi ne-am regăsit ritmul și cred că suntem unde ne este locul. 

- Când ați construit lotul, ați avut două idei: experiență și foști rapidiști. Nu?
- Lotul l-am construit cu patronul și președintele. Tot ce facem, facem împreună. Am încercat să combinăm trei elemente: experiența, rapidismul și tinerețea. 

- Așa ați ajuns și la Săpunaru! 
- E căpitanul pe care și-l dorește fiecare echipă, e mâna mea dreaptă. Nu! E parte din mine! E ca un frate, ne cunoaștem de foarte mult timp. E mai mult decât important. 

- Ați încheiat anul la egalitate cu Craiova, cu Farul, echipe cu pretenții, condiții și bani. 
- Suntem în față, suntem în lupta pentru play-off. Puteam fi și mai sus, dar și mai jos. Cred că suntem pe un loc nesperat, cu un număr important de puncte. 

„Nu intrăm niciodată pe teren ca vioara a doua"

- Ați bătut atât FCSB, cât și CFR!
- Nu intrăm niciodată pe teren cu gândul de a fi vioara a doua. Sigur, nu mereu ne iese. Avem și adversari, nu jucăm singuri. Câteodată aceștia sunt mai buni ca noi. 

- Sunt regrete? 
- E normal! De fapt, nu regrete, cred că niște lucruri pe care le puteam face mai bine. Dar am trecut peste ele. 

- Cum ați vrea să fiți perceput de suporteri de acum înainte? 
- Așa cum am fost și până acum. Sper să nu uite ce s-a întâmplat, să nu uite de unde am plecat. Cum a făcut-o și galeria, care a luat totul de la zero. Am plecat împreună la drum. Fanii să vadă lucrurile cum sunt, cu bune, cu rele, să nu uite ce s-a făcut bine și să lase deoparte ce a fost mai rău. 

- Îmi aduc din nou aminte despre niște imagini cu dumneavoastră, după victoria cu FCSB, în fața galeriei, cu toată familia! 
- Da! Soția și copilul nostru sunt factorii esențiali din viața mea. Ei sunt mereu lângă minge și mă susțin oricând, necondiționat. Evident, și patronul a crezut în mine, pentru că el m-a pus în funcție. Iar eu n-am avut de ales și a trebuit să demonstrez. 

- Rapidul nu-i cel mai bogat club, cum reușește să țină steagul sus? 
- Acest suflu vine din ADN-ul nostru! Acest suflu trebuie transmis jucătorilor. Nu suntem cei mai bogați, cei mai cei, dar avem asta! 

35 de partideoficiale a strâns Iosif ca „principal" pe banca Rapidului din martie 2021 până azi

„Am fost pe bancă la ultimul meci pe Giulești, sper să fiu și la primul pe noua arenă"

- Acest suflu va veni și de la noul stadion?
- Cu siguranță! Abia așteptăm! Va fi ceva deosebit!

- Că tot vorbeam de istorie, veți fi probabil pe bancă la primul meci pe noul stadion! 
- Am fost și când s-a dărâmat, îmi aduc aminte, chiar am și o poză de atunci. Îmi doresc din suflet să fiu acolo, cât mai mult timp! Asta chiar e ceva de cartea de istorie! 

- Ce ar trebui să se întâmple pentru ca acest nou stadion să ia din aura vechiului Giulești?
- Nimic! Chiar nu trebuie să se întâmple nimic! Suporterii vor da arenei acea aură și istoria merge mai departe. Legenda continuă, cum scrie și pe tricourile noastre.  

Istoria nu înseamnă numai un antrenor. Istoria acestui club e scrisă de toți cei care fac ceva pentru Rapid, de cei care au pus umărul cândva la ceva notabil. Ăsta e spiritul rapidist 
– Mihai Iosif, antrenor Rapid

Citește și: 

Sperietură pentru cele 7 echipe românești aflate în Turcia: cutremur puternic produs în această dimineață

EXCLUSIV Rapid plătește 100.000 de euro pentru un fundaș » Cluburile au bătut palma

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
722556899131671
Nicolaescu Cristian  •  11 Ianuarie 2022, 13:32

Prostilor.daca era lasat in pace de de burlan si strachina facea treaba buna.dar cand se baga dracii...da e adevarst ca joacs def. cand e in inferioritate,dar nui bine.atacul e cea mai buna aparare.dar lasatil.ar fi in stare sa se bata cu echipe de top.lasatil sasi faca treaba.

ucluj2011
ucluj2011  •  11 Ianuarie 2022, 13:00
Postat de Gabi Simon pe 11 Ianuarie 2022, 12:32

Un nataflet de asa zis antrenor, altfel nu il pot descrie

Serios? Și afirmația asta ****** pe ce se bazează? Pe rezultatele INCREDIBILE pe care le are acest antrenor de excepție , sau așa ai auzit tu la aragaz?!?

ucluj2011
ucluj2011  •  11 Ianuarie 2022, 12:58

Mult RESPECT Măță Iosif și la cât mai multe victorii!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează