Articol de Alexandru Tomuțiu - Publicat vineri, 07 februarie 2025 21:47 / Actualizat vineri, 07 februarie 2025 23:05
Lucian Ionescu, care în ultimii 7 ani a fost unul dintre oficialii Rapidului, a anunțat printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare că a părăsit echipa din Giulești.
Lucian Ionescu se afla la a 3-a sa aventură în cadrul clubului Rapid. Până în vară, acesta fusese ofițerul de presă al echipei, apoi a devenit Brand Manager la Rapid Old Boys.

Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, acesta a spus că a fost îndepărtat din cadrul clubului prin metode „meschine și jignitoare”, dar nu a dorit să detalieze.
Lucian Ionescu, după plecarea de la Rapid: „Am fost acuzat de lipsă de loialitate față de club”

„Așadar, a treia mea descindere ca oficial la Rapid a luat sfârșit. Trei perioade diferite, cu urcușuri în 1998-2003, cu prăbușiri falimentare prin 2015 și cu o grămadă de provocări din 2018, din Liga 3, încoace.
Din respect pentru adevăr, trebuie să menționez că am plecat pentru că nu am mai fost dorit. Nu detaliez metodele de îndepărtare folosite, meschine și jignitoare, însă în momentul în care am fost acuzat de lipsă de loialitate față de club, mi-am dat seama că drumul meu a ajuns la final.
Din dragoste pentru Rapid, nu voi azvârli cu noroi nici măcar în cei care ar merita. În fond, ei sunt doar niștre trecători. Eu nu mai sunt salariatul Rapidului, nu mai primesc simbria aceea lunară formată din puține zero-uri, dar rămân la Rapid. Mă întorc în tribună, mă întorc în locul de care îmi era dor și de unde am plecat doar din dorința de a ajuta. Și revin, foarte important, în locul unde mă pot exprima liber.
Proiecte. Au fost multe pe care le-am dus la bun sfârșit de unul singur, fără legătură cu fișa postului de ofițer de presă. Legătura permanentă cu foștii jucători, almanahul editat dedicat stadionului, magazinul fan-shop din Gara de Nord, revista Giuleștina, replica trofeelor de la câștigarea primului titlu și altele.
Regrete? Da. Unul singur. Muzeul. Am început acest proiect de unul singur din Liga 3 știind că în noul stadion, din costrucție, va exista un spațiu destinat unui Muzeu. Am crezut în acest proiect ca un nebun. Oamenii care mă cunosc, suporteri și foști jucători, au avut încredere în mine și au donat lucruri în cadru oficial, în timpul unor emisiuni și nu numai.
Până la finalul construirii stadionului acele obiecte cu adevărat prețioase au stat la mine în casă pentru că nu exista un spațiu sigur la stadionul din Regie, după care au fost depozitate și securizate chiar în spațiul destinat Muzeului la stadion. Toate obiectele donate, strânse de mine (tricouri, trofee, fanioane, publicații vechi etc.) se află acolo. Voi posta o filmare cu toate obiectele de acolo.
De ce nu s-a realizat Muzeul? Eu am inițiat proiectul, am strâns obiecte. Însă realizarea unui Muzeu nu se rezumă la a agăța câteva tricouri pe niște umerașe. Muzeul trebuia și trebuie să fie un proiect comun între FC Rapid și CS Rapid, dar cele două entități nu au alocat până în momentul de față un buget destinat realizării acestui proiect demn pentru ceea ce înseamnă Rapid în sportul românesc.
Din respect și dragoste pentru Rapid, activitatea mea nu va continua la nicio altă grupare fotbalistică. Doar proiectul Rapid Old Boys își va urma drumul, pentru că a fost, este și va rămâne un proiect de suflet destinat celor care în diferite perioade au adus faimă tricoului vișiniu.
Dragi rapidiști, ne revedem în tribună. HAI RAPIDU’!”, a scris Lucian Ionescu, pe Facebook.
Clasamentul din Superliga


