FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Șucu și Angelescu sunt iar buni de plată! Rapid a pierdut azi un nou proces la TAS

Nemanja Milisavljevic (stânga) în duel cu Lucian Sânmărtean, foto: GSP
Nemanja Milisavljevic (stânga) în duel cu Lucian Sânmărtean, foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2023 11:27 / Actualizat marti, 07 februarie 2023 12:04

După ce Fotbal Club Rapid 1923 a pierdut procesele cu Julio Cesar (600.000 de euro) și Daniel Paulista (800.000 de euro), care au dus pentru o perioadă la interzicerea dreptului de a face transferuri, Dan Șucu și Victor Angelescu trebuie să achite o nouă datorie, de aproximativ 100.000 de euro, adunată din perioada  vechiul Fotbal Club Rapid București. 

Gazeta Sporturilor a aflat în exclusivitate că Rapid a pierdut azi procesul la TAS cu mijlocașul sârb Nemanja Milisavljevic, care a jucat pentru giuleșteni între iulie 2012 și ianuarie 2013. 

TAS a dat verdictul în cazul Farului! Ce se întâmplă cu dreptul de participare în cupele europene + Reacția dobrogenilor
FARUL
TAS a dat verdictul în cazul Farului! Ce se întâmplă cu dreptul de participare în cupele europene + Reacția dobrogenilor

Rapid a pierdut un nou proces la TAS 

După procesul judecat azi la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, Dan Șucu și Victor Angelescu trebuie să achite 92.765 de euro către jucătorul adus gratis de la FC Vaslui

23 de meciuria jucat Nemanja Milisavljevic la Rapid

Cazul Nemanja Milisavljevic vs. Rapid

  • Prima decizie a FIFA în acest caz a fost în favoarea jucătorului și a venit în ianuarie 2014 la Camera de Soluționare a Litigiilor
  • Rapid nu a plătit, iar jucătorul a mers din nou la FIFA în iulie 2021, la Comisia de Disciplină. Acolo, s-a stabilit că FC Rapid 1923 este continuatoare clubului Fotbal Club Rapid București și i-a dat câștig de cauză jucătorului.
  • Rapid a contestat decizia pe 3 noiembrie 2021, iar azi, TAS a respins apelul făcut de giuleșteni.
  • Rapid a fost obligată să achite 62.150 de euro, plus o dobândă de 5% pe an, începând cu mai 2013 până la data efectuării plăți. Suma se ridică acum la 92.765 de euro
  • Formației din Liga 1 i-a fost impus să achite o amendă de 7.500 de franci elvețieni, ca urmare a deciziei Comisie de Disciplină din iulie 2021, plus plata costurilor judecății la TAS și încă  2.000 de franci, sumă care reprezintă plata avocatul jucătorului.

Mijlocaș ofensiv, Nemanja Milisavljevic a ajuns în Liga 1 în ianuarie 2009, la FC Vaslui, după ce a trecut pe la echipe precum OFK Belgrad, Rabotnicki și Vardar Skopje. La Rapid a ajuns în vara lui 2012, gratis, plecând după 6 luni la Ludogoreț. S-a retras în vara lui 2018.

Noi procese pentru Rapid 

Recent, foștii mijlocași Alexandru Păcurar și Tiberiu Bălan, ambii în vârstă de 41 de ani, își cer restanțele salariale de la Rapid. 

„Am stat un an atunci în București fără niciun ban. Nu a fost ușor. M-a costat peste 10.000 de lei să deschid procesul. Oricum, eu și Păcurar nu avem sume mari de recuperat, cum au avut jucătorii străini. Pot să termine repede cu noi dacă vor.  Normal că m-am consultat și cu Păcurar. E prietenul meu cel mai bun, am jucat atât timp împreună, avem același avocat. 

Am decis acum să ne cerem banii pentru că am văzut că și alți jucători și-au primit banii și asta nu era posibil până acum, plus că nu eram 100% convins că echipa asta este continuatoarea.  Suporterii nu ar trebui să fie supărați pentru că nu e vorba de o sumă mare nici la mine, nici la Păcurar. Sunt banii mei, am muncit pentru ei, nu i-am furat”, a declarat Tibi Bălan.

Și Abrudan își vrea banii

Și Octavian Abrudan, 38 de ani, vrea să-și recupereze banii de la Rapid. Fostul stoper a jucat în Giulești în sezonul 2012/13, când a bifat 22 de apariții. Nu am luat banii de la Rapid. Trebuie să analizez și să văd dacă am dreptul să fac asta. După aceea voi discuta și cu Bălan și Păcurar. Nu știu ce voi face. Vreo 7 sau 8 luni nu am fost plătit și aveam mai mult de 10.000 de euro pe lună”, a declarat Octavian Abrudan la GSP Live. 

VIDEO Ce îl ajută pe Dugandzic să fie în formă: „Nu pun presiune pe mine”

 Citește și:

A venit din Capul Verde la Petrolul și a rămas șocat de români: „Înjurături multe, iar femeile cu iubit se uită la alți bărbați”

Chiar sunt antrenori! Scăpați de ordinele lui Becali, acum fac treabă bună în Superligă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (44)
inshallah
inshallah  •  08 Februarie 2023, 12:45

retrogradare placuta !

hristo33
hristo33  •  07 Februarie 2023, 19:26
Postat de freddy pe 07 Februarie 2023, 13:35

Țara in care prostii se dau destepti. Aia e! Bai Firiele, 90% din datorii erau catre Becali! Esti atat de prost incat mi-e si jena sa iti raspund. Preiei toate tampeniile de la catalin si nu doar ca semnalizezi ca esti prost, te pui in intersectie in fundul gol si te tavalesti. Nu care cumva sa scape cineva ca tu esti prost!!! Numa” beea ca e rau pentru organism. Tu muncesti si la inaltime!!!

"seful Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, facea o declaratie publica incendiara care a pus pe jar opinia publica si a generat zeci de pagini de ziar privind datoria de circa 12 milioane de euro pe care fosta societate ce a patronat clubul din Ghencea – AFC Steaua – o are catre bugetul de stat. „N-am ce sa iau de la clubul vechi. O imprimanta si un calculator mai are clubul vechi. Deocamdata ramane cum am stabilit, platim toti." catre stat.

istet10
istet10  •  07 Februarie 2023, 19:23
Postat de adriann_ pe 07 Februarie 2023, 18:43

DU-TE MA PE STADION MACAR LA UN MECI AL FCSB SI O SA VEZI DE CARE MINORITATE APARTIN MUSTATA SI SCRIITORII LUI :)) Canta la alta masa postacule, vede o tara intreaga la televizor ce "vikingi" au ramas langa becali :))

Fix aceeasi minoritate. Atat ca la voi sunt majoritatea acestia. Ce te mai oftici, prostalaule!

Vezi toate comentariile (44)
Comentează