FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

A venit din Capul Verde la Petrolul și a rămas șocat de români: „Înjurături multe, iar femeile cu iubit se uită la alți bărbați”

Félix Mathaus, foto: Imago
Félix Mathaus, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2023 11:27 / Actualizat marti, 07 februarie 2023 11:40

Félix Mathaus, 32 de ani, fundaș la Petrolul, a rămas impresionat de România, dar spune că sunt unele lucruri care nu-i plac la țara noastră. 

Într-un interviu pentru Libertatea, fostul jucător de la Mediaș spune că „m-am întors în România pentru că mi-a plăcut campionatul și țara, dar să știți că nu mi-e prea ușor. Eu tot sper să iasă bine. Am învățat română într-un an. Cu băieții în vestiar. Mie îmi place să învăț. Cu toate că mai greșesc, nu e foarte ușor să vorbești corect o limbă străină”. 

Întrebat dacă rămâne în Superliga, a spus: „Eu sunt sincer. Dacă vor continua problemele cu banii…. (râde) Există vorba aia la voi: am sărit din lac în fântână. Dacă vor continua problemele financiare și la Petrolul Ploiești, nu știu cât pot rezista. Am vorbit cu viitoarea soție, am convenit să mai rămân aici, să încerc… Muncesc un an și jumătate aici, în România. Din 18 luni cred că am luat patru sau cinci salarii. Ce vrei să fac?! Nu vreau să mă gândesc că va continua tot în rău, că mă duc în cap”, a explicat Mathaus. 

Un campion cu Dinamo în 2007 și fost jucător la FCSB dezvăluie cum a ajuns să lucreze la Autostrada Soarelui: „Erau seri în care plângeam” » A vrut să plece să lucreze în Anglia
GSP LIVE
Un campion cu Dinamo în 2007 și fost jucător la FCSB dezvăluie cum a ajuns să lucreze la Autostrada Soarelui: „Erau seri în care plângeam” » A vrut să plece să lucreze în Anglia

Ce îi place cel mai mult la români

Pot să zic că e calm. Adică e o viață calmă, relaxată, chill. Oamenii nu se gândesc la crime, la lucruri urâte. Cred că d-asta îmi place România. Românii își bagă picioarele în ele de probleme! Cred că m-am exprimat bine. Nu-și bat capul cu problemele, și cei ce au bani, și cei ce nu au. Lasă, merge și-așa! Am zis bine expresia? În Capul Verde, la fel, nu-și face nimeni griji, dar acolo nu sunt nici măcar atâția bani ca aici. 
- Félix Mathaus, fundașul Petrolului

Ce nu îi place la români: „Înjurături și minciuni”

Înjură mult, mult. Doamne, aveți multe înjurături! Cu de toate… În rest, parcă mi se pare că un pic, un pic zic, unii români mint. Mă refer strict la unii oameni din fotbal, promit ceva, niște salarii, dar nu se țin de cuvânt. Dar nu ar trebui să generalizez, e vorba despre cei care nu plătesc la timp.  
- Félix Mathaus, fundașul Petrolului

Ce l-a șocat: „Unele femei se uită la alți bărbați, chiar dacă au o relație”

Eee, ce pot să zic?! Amuzant și nu prea (râde). Nu știu chestia asta cu respectul, unele femei se uită la alți bărbați, chiar dacă au o relație. Încă o chestie comună cu Capul Verde. În Portugalia, nu e așa. Acolo, ți se spune direct: „Sunt cu iubitul, cu iubita!”, totul se oprește acolo. La voi, la noi, în Africa, se dă prea mult nas relațiilor în afara relațiilor.  
- Félix Mathaus, fundașul Petrolului

FOTO În ziua în care împlinește 45 de ani, fostul atacant român rememorează meciul carierei » Erou în cel mai dramatic „baraj” din istoria Ligii 1: „Observatorul nu voia să dea drumul la meci. Vă dați seama ce se putea întâmpla?”

Echipa lui Ianis Hagi vrea și nestemata lui Becali de la FCSB! Anunț de ultima oră

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  08 Februarie 2023, 07:58
Postat de steaua.libera pe 07 Februarie 2023, 13:41

A venit puritanul să ne învețe

a zis ceva gresit?

gicab
gicab  •  07 Februarie 2023, 22:30

Cum zicea Puya.., Româncele sunt bune bune și din haine sar

dacia_berlina
dacia_berlina  •  07 Februarie 2023, 18:52

Din 18 salarii a primit doar 4-5 ? In liga 1, la echipa cu sanse pentru playoff. Cam asta e nivelul. Ca tot veni vorba de straini, vorbeam cu niste sri lankezi, ziceau, la voi la romani e ciudat, te imbeti si pleci acasa; la noi, la sri lankezi, te imbeti si te apuci de box.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează