FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

UPDATE „Bomba” verii în Liga 1: „L-am vândut pe Rareș Ilie. Urmează vizita medicală” » Salariu de aproape 14 ori mai mare pentru internaționalul Rapidului

Rareș Ilie // foto: Facebook @ FC Rapid 1923
Rareș Ilie // foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2022 11:44 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 20:32

Conducerea lui Rapid a decis miercuri să renunțe la doi jucători de bază: mijlocașii Rareș Ilie (19 ani) și Mattias Kait (24 de ani). Primul semnează cu Nice! 

UPDATE ora 20:25 - Daniel Niculae, președinte Rapid: „Urmează vizita medicală, apoi va semna”

Daniel Niculae, președintele clubului Rapid, a oferit detalii suplimentare despre transferul lui Rareș Ilie la Nice: 

„Urmează vizita medicală, apoi semnarea contractului. Contractul este foarte bine făcut. Grosul sumei va fi plătit în primele luni după transfer. Nu vă pot spune suma exactă, în jur de 5 milioane de euro”.

Totodată, Niculae a dezvăluit că Lucien Favre, antrenorul lui Nice, a venit la București pentru a înlesni tratativele: „A venit aici și în vara asta”.

UPDATE ora 17:00 - Rapid confirmă transferul lui Rareș Ilie

Victor Angelescu, unul dintre cei doi acționari principali de la Rapid, a confirmat plecarea lui Rareș Ilie la Nice.

„L-am vândut pe Rareș Ilie. Ne-am înțeles cu clubul francez și a mai rămas doar să semnăm actele. Vom aduce și un înlocuitor, dar abia ce am finalizat afacerea”, a declarat acesta, conform Prosport.

Internaționalul român de tineret va încasa 500.000 de euro anual, potrivit as.ro. La Rapid primea în jur de 3.000 de euro lunar, 36.000 de euro anual. Așadar, salariul său crește de aproximativ 14 ori! 

Varga taie în carne vie la CFR Cluj » 4 oameni vor fi dați afară: „V-ați bătut joc de mine!” + Rădoi a refuzat oferta! GSP a aflat noul favorit-surpriză
CFR CLUJ - PYUNIK EREVAN 2-2, 3-4 LA PENALTY-URI
Varga taie în carne vie la CFR Cluj » 4 oameni vor fi dați afară: „V-ați bătut joc de mine!” + Rădoi a refuzat oferta! GSP a aflat noul favorit-surpriză

Rareș Ilie semnează cu Nice

După mai multe runde de negocieri, Victor Angelescu și Dan Șucu, acționarii Rapidului, au acceptat să renunțe la Rareș Ilie, mijlocașul ofensiv crescut de formația alb-vișinie. 

În plus, șefii giuleștenilor sunt gata să facă o mutare surprinzătoare și, tot miercuri seară, au bătut palma pentru a-l vinde și pe estonianul Kait, potrivit sportbull.ro.

Din informațiile obținute de GSP, clubul la care va ajunge Rareș Ilie este Nice. Presa din Franța a scris recent că Nice ar fi făcut o ofertă de 5 milioane de euro pentru internaționalul de tineret.

Acum, negocierile sunt aproape finalizate. Sursele Gazetei spun că mai sunt de pus la punct anumite detalii pentru ca transferul lui Rareș Ilie să fie perfectat.

6 goluriși 10 pase decisive a avut Rareș Ilie în stagiunea precedentă pentru Rapid

Adrian Mutu, într-o ipostază complicată 

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, și staff-ul său se află acum într-o situație complicată. 

După decizia conducerii, „Briliantul” rămâne fără doi jucători de bază, cu doar câteva zile înainte de startul sezonului. 

Cum ar putea arăta Rapid cu CFR Cluj: H. Moldovan - Belu, Săpunaru, Dr. Grigore, J. Morais - Al. Albu, Ciobanu - V. Costache, Al. Ioniță II, Sefer - Vojtus

Mutu ar putea pleca și el de la Rapid, fiind dorit de Neluțu Varga la CFR Cluj.

1.300.000 de euroe cota lui Rareș Ilie, potrivit transfermarkt

Rareș Ilie ar juca în cupele europene

Nice este un club înființat în urmă cu 118 ani și are în palmares 4 titluri în Franța, ultimul în 1958-1959. A cucerit și 3 Cupe. 

Sezonul trecut, formația de pe Coasta de Azur a evoluat în grupele Europa League. Acum este calificată în play-off-ul din Conference League

 Rareș Ilie va fi coleg la Nice cu Flavius Daniliuc (21 de ani), fundașul central care a ales naționala Austriei în detrimentul României. 

În acest moment, lotul pregătit de Favre are cea mai scăzută medie de vârstă din Ligue 1, doar 23,7 ani.

Rapid urmează să-l vândă și pe Kait

Potrivit sursei citate, și mijlocașul estonian Mattias Kait (24 de ani) ar urma să plece în zilele viitoare.

Venit în ianuarie 2022, Mattias Kait s-a impus repede la echipa alb-vișinie și a bifat 18 partide.

500.000 de euroe cota lui Mattias Kait, potrivit transfermarkt

VIDEO Rapid și-a prezentat echipamentul pentru sezonul viitor

Citește și:

Ăsta e Rapidul din Giulești » Plata datoriei către Julio Cesar, dovada că e continuatoarea echipei istorice + Detaliul îngrijorător pentru Șucu și Angelescu

LPF a publicat programul etapei a 3-a din Liga 1 » Când se joacă derby-urile CSU Craiova - Rapid și FCSB - FCU Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (69)
ucluj2011
ucluj2011  •  15 Iulie 2022, 13:35
Postat de calinescu_ pe 15 Iulie 2022, 09:23

Alta tzeapa uriasa . Baiatul asta stie fotbal de curtea scolii . Este total nepregatit pentru fotbalul de inalta performata. Dupa primul an va fi impachetat si trimis acasa ...!!!

Ce înseamnă să vorbească gura fără tine.

calinescu_
calinescu_  •  15 Iulie 2022, 09:23

Alta tzeapa uriasa . Baiatul asta stie fotbal de curtea scolii . Este total nepregatit pentru fotbalul de inalta performata. Dupa primul an va fi impachetat si trimis acasa ...!!!

ovis
ovis  •  15 Iulie 2022, 09:04

Este o sansa mare pentru jucator.Are talent,varsta si statura pentru a se dezvolta acolo.Desi ii va fi foarte greu.Pregatirea din Ro nu l ajuta deloc pentru fotbalul mare.In Franta este un campionat greu,cu intensitate mare,ritm.De asta si vedem in fiecare vara,acei noi"monstri",pe care se bat marile cluburi ale Europei.Oricum in cloaca Liga 1 nu mai avea ce sa invete sau sa progreseze.Mult succes!

Vezi toate comentariile (69)
Comentează