FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid încearcă să-i aducă un concurent lui Moldovan! Negocieri cu un campion european cu 190 de meciuri la PSG

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 11:23 / Actualizat luni, 14 august 2023 13:12

Rapid se pregătește să-i aducă un concurent lui Horațiu Moldovan. Formația alb-vișinie e în negocieri cu italianul Salvatore Sirigu (36 de ani), el fiind dorit de Bogdan Lobonț.

După gafele lui Horațiu Moldovan, Rapid a început căutările unui nou portar, după cum a anunțat GSP după meciul cu FC Voluntari. Iar Bogdan Lobonț, recent adus ca antrenor de portari, s-a implicat și l-a propus pe Salvatore Sirigu.

Fost campion cu Rapid, vehement cu jucătorii și cu Bergodi: „Nu văd niciun viitor! Să vină Șumudică!”
RAPID - PETROLUL 0-2
Fost campion cu Rapid, vehement cu jucătorii și cu Bergodi: „Nu văd niciun viitor! Să vină Șumudică!”

Rapid, discuții cu Salvatore Sirigu

Iar italienii de la tuttomercatoweb anunță că Rapid îl vrea pe Salvatore Sirigu. Portarul de 36 de ani și-a terminat contractul cu Fiorentina și negociază cu Rapid, acolo unde Bogdan Lobonț îl dorește cu insistență. Mai mult, presa italiană scrie că acesta chiar a fost în tribună la meciul cu Petrolul, 0-2.

În acest moment, Rapid are 2 portari în lot: Horațiu Moldovan (25 de ani) și Virgil Drăghia (33 de ani).

Salvatore Sirigu, o carieră impresionantă

  • Crescut la Venezia, Salvatore Sirigu a jucat la Palermo, Cremonese, Ancona, PSG, Sevilla, Osasuna, Torino, Genoa, Napoli și Fiorentina.
  • Are în palmares 4 titluri de campion în Franța. 2 Cupe ale Franeți, 3 Cupe ale Ligii Franței și 4 Supercupe ale Franței.
  • A fost în lotul Italiei la EURO 2020, câștigat de italieni
  • Are 28 de selecții la naționala Italiei

190de meciuri are Sirigu la PSG, la care a jucat din sezonul 2011-2012 până în 2016

500.000 de euroe cota lui Salvatore Sirigu, potrivit transfermarkt

Totuși, în ultimul sezon a jucat doar două partide, pentru Fiorentina, club la care a ajuns în ianuarie, de la Napoli. În sezonul 2021-2022, portarul a bifat 37 de partide pentru Genoa.

„Horațiu Moldovan era slab și în antrenamente!” 

GSP scria recent că șefii Rapidului căutau un alt „număr 1” deoarece negocierea pentru prelungirea contractului pe care-l avea Moldovan se încheiase cu acceptarea de către club a unei clauze de reziliere în valoare de 800.000 de euro, o sumă pe care giuleștenii se așteptau s-o achite vreun club și să-l ia pe internaționalul român imediat. 

Ce se întâmplă totuși cu Horațiu? El a devenit un titular al Rapidului fiindcă nu reușise clubul să achiziționeze un portar imediat după promovarea în prima ligă. A avut unele prestații bune și a ajuns și în echipa națională, doar că s-au înmulțit greșelile serioase. 

Înainte să ajungă în Giulești, Horațiu bifase multe cluburi, fără să fi fost important undeva. Hermannstadt, CFR, Ripensia, UTA îl consideraseră maximum un goalkeeper de rezervă. „Nu era îndeajuns de bun nici pentru antrenamente!”, povestește o persoană care a colaborat cu Moldovan cu ani în urmă, când el încă nu devenise revelația Rapidului, portarul-surpriză pe care vișiniii îl descoperiseră de nicăieri. 

VIDEO Suporter infiltrat la conferința de presă a lui Cristiano Bergodi: „Ce presiune?! Nu s-a pus nici o presiune!”

Citește și: 

Cristiano Bergodi, apărat după încă un pas greșit: „Ar fi absurd să-l demită” » Ce a remarcat un fost antrenor al Rapidului

E HORROR! » O singură dată a fost mai slab Bergodi în ultimii 20 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
cirus11
cirus11  •  14 August 2023, 14:17

Vrea Lobont om cu care sa se plimbe prin cluburi?? Daca aduci pe Sirigu il bagi direct titular si Moldovan mai joaca peste 2-3 ani

steaua.libera
steaua.libera  •  14 August 2023, 14:05

Sirigu vine sa joace cu Balotelli, sunt prieteni

steaua.libera
steaua.libera  •  14 August 2023, 14:04

Ete na, zici ca Horatiu face 5 greseli pe meci. Le mai comite, da, dar cine n-o face? Per total, eu zic ca e un portar peste medie.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează