FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - WESTERLO 2-3

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Rapid a pierdut ultimul amical din cantonament, 2-3 în fața belgienilor de la Westerlo » Meci înțesat de momente tensionate!

Rapid a pierdut ultimul amical din cantonament, 2-3 în fața belgienilor de la Westerlo +17   FOTO
Rapid a pierdut ultimul amical din cantonament, 2-3 în fața belgienilor de la Westerlo

Articol de , - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 18:00 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 22:14

Rapid a pierdut ultimul amical al iernii, scor 2-3 împotriva celor de la Westerlo. Giuleștenii rămân fără victorie în cele 3 partide de verificare din Antalya.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superligă.
  • În primele două partide de pregătire din Antalya, Rapid a remizat cu Sakaryaspor, 3-3, și a fost învinsă de Sabah Baku, 1-2. Rapidiștii vor reveni sâmbătă, 13 ianuarie, în România, și au primul meci oficial programat peste fix o săptămână de acum, pe 19 ianuarie, cu FCU Craiova.

Prima concluzie: se simte încordarea acumulată în zilele de cantonament, ambele tabere au fost un car de nervi încă din primele minute ale partidei. Încăierarea în toată regula de dinainte de pauză n-a fost întâmplătoare, s-a jucat extrem de tare și încrâncenat toată repriza. Una în care Westerlo, locul 11 din Belgia, a fost o clasă peste giuleșteni. 

Mai tehnici, mai rafinați, belgienii au dictat ritmul și au scuturat plasa lui Moldovan după doar 13 minute. Mai avuseseră o ocazie mare și imediat după fluierul de start, când Iacob a respins de pe linia porții.

Rapid a pierdut ultimul amical din cantonament, 2-3 în fața belgienilor de la Westerlo

În rest, multe inexactități și multă precipitare în rândul rapidiștilor. Cei trei kosovari titularizați de Bergodi n-au excelat în prima parte, în care cele mai multe baloane au trecut pe la Cîrjan. Fotbalistul venit de la Arsenal a căutat des poarta, dar n-a nimerit nici măcar o dată ținta.

Italianul a păstrat aproape toți titularii și-n repriza secundă, dar prestația sub standarde a Rapidului a continuat și la reluare. 

Doar când belgienii au ridicat ușor piciorul de pe accelerație a prins curaj și Rapidul, care a urcat cu liniile mai aproape de careul belgian. Singura rază de lumină a alb-vișiniilor a venit în minutul 66, când Krasniqi a restabilit egalitatea: execuție splendidă din careu, care a adus aminte de începuturile lui la CFR. Bineînțeles, o altă rundă de clinciuri și înjurături a prefațat golul, la o fază în care Oaidă a ieșit puțin șifonat.

N-a fost să fie un happy-end pentru Bergodi și ai săi. Cu și mai multe improvizații la care italianul a apelat spre finalul partidei, printre care surpriza plăcută Robert Bădescu, Rapidul s-a prăbușit spre final, a luat două goluri în ultimele 10 minute și a încheiat fără victorie stagiul din Turcia. 

Doar reușita puștiului de 18 ani Bădescu, cea de 2-3, de la ultima fază, a mai descrețit frunțile giuleștenilor, însă gustul amar a rămas. Rapidul nu-i deloc unde și-ar fi dorit să fie după o săptămână de antrenamente în Turcia!

Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
+13 FOTO

FINAL » Rapid - Westerlo 2-3

  • Au marcat:  Krasniqi '66, Bădescu '90+3 / Van den Keybus '13, Rommens '85, Muric '90

  • Min 90+2: FINAL de meci! Rapid pierde ultimul amical al iernii, scor 2-3
  • 2-3, Min.90: Goool Rapid! Puștiul Robert Bădescu, abia trimis în luptă de Bergodi, finalizează din interiorul careului, cu stângul la colțul lung. Un moment pe care tânărul de 18 ani nu-l va uita prea curând
  • 1-3, Min.89: Încă un gol in dreptul lui Westerlo, venit la o fază fixă. Balonul a lovit mai întâi transversala, apoi a ricoșat fericit pentru belgieni, care au avut de îndeplinit o simplă formalitate
  • 1-2, Min.85: Gol! Defensiva Rapidului clachează, Westerlo revine în avantaj după o acțiune-șnur
  • Min.81: Burmaz, ocazie monumentală! Sârbul ratează inexplicabil cu toată poarta goală în față, la o acțiune la care belgienii se opriseră inițial, așteptând fluierul arbitrului la un presupus fault. Imensă ocazia irosită de giuleșteni!
  • Min.70: Bergodi schimbă jumătate de echipă. Cinci modificări puse în scenă de italian.
  • 1-1 Min.66: Goool Rapid! Giuleștenii marchează în urma fazei fixe, Krasniqi e cel care a înscris golul egalizator. Iar reușita kosovarului a fost splendidă. Fotbalistul vine lansat, și, nemarcat prinde un șut imparabil, cu stângul, care scutură plasa.
  • Min.65: Rapid a prins curaj în ultimele minute, Rrahmani obține un corner în urma unui șut ușor deviat
  • Min. 60: Duel rămâne unul încins, Oaidă pune piciorul într-o contră violentă cu un fotbalist de la Westerlo, ambii au de suferit. Cele două tabere sunt aproape de o nouă încăierare. Săpunaru își pierde din nou cumpătul, dar o altă încăierare e evitată în ultimul moment.
  • min 53: Nervi mulți și în partea a doua. Djokovic doboară un adversar, dar e nemulțumit de decizia arbitrului: „Jur, nu l-am atins, am atins mingea”
  • min. 50: Cartonaș galben văzut de Iacob, din cauza unui fault întârziat în urma căruia un fotbalist de la Westerlo se resimte.
  • min. 46: Schimbare în garnitura Rapidului, Bergodi a apelat la Alexandru Ioniță
  • Partida a fost întreruptă 4 minute din cauza unei încăierări între fotbaliștii celor două formații.
  • min. 38: Lovitură liberă executată scurt de giuleșteni, Cîrjan pătrunde spre interior și caută poarta, dar șutează mult deasupra țintei.
  • min. 29: Giuleștenii au cea mai concretă ocazie, Cîrjan încearcă o execuție cu interiorul din 12-13 metri, portarul advers reține în doi timpi
  • min. 25: Djokovic îi așază lui Rrahmani, kosovarul prinde urât balonul și finalizează mult pe lângă.
  • min. 19: E rândul lui Cîrjan să caute poarta, însă șutul său cu stângul e foarte modest.
  • min. 16: Prima acțiune cursivă a Rapidului, Oaidă ajunge în poziție de finalizare, încearcă o execuție plasată, dar trimite mult peste poartă.
  • 0-1, min. 13, Gol Westerlo, Thomas Van den Keybus a deschis scorul cu un șut de la 15 metri de poartă, din cădere, la care Horațiu Moldovan nu a putut interveni.
  • min. 4: Un plus pentru Westerlo în startul de meci, ceva mai prezentă în jumătatea rapidistă. Pe margine, Bergodi pare destul de nemulțumit de modul în care elevii săi au intrat în meci.
  • min. 2: Belgienii sunt aproape să deschidă scorul, dar Iacob respinge salvator de pe linia porții, la o fază la care Moldovan, prins ușor ieșit, nu mai avea cum să intervină.
  • Ora 15:57 - A început meciul.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini de la Rapid - Westerlo

Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
+13 FOTO
  • Echipa de start Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, P. Iacob, Borza - Djokovic, Oaidă - Hasani, Cîrjan, Krasniqi - Rrahmani.
  • Trei dintre jucătorii transferați în această iarnă de Rapid, Damjan Djokovic, Florent Hasani și Ermal Krasniqi, au fost titulari. Excepția a fost vârful Borisav Burmaz, în locul lui fiind preferat Albion Rrahmani.

VIDEO. Daniel Pancu a analizat Rapidul din 2024

Mai multe știri despre Rapid:  

Rapid și-a băgat fanii în ceață: „Felicitări, cât mă bucur!”
RAPID
Rapid și-a băgat fanii în ceață: „Felicitări, cât mă bucur!”
Daniel Pancu, interviul începutului de an: „100% am mai fost mai respectat acolo decât în Giulești
INTERVIU
Daniel Pancu, interviul începutului de an: „100% am mai fost mai respectat acolo decât în Giulești" » Cum îi compară pe Șucu și Copos și de ce titlul nu vine nici acum la Rapid: „Nimic nou sub soare pentru ei!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
george.br
george.br  •  12 Ianuarie 2024, 18:14
Postat de teleleu_ionel pe 12 Ianuarie 2024, 16:27

Hasani ala e slab. Atacul cu care Rapid poate sa castige si campionatul este: Funsho dreapta, Rrahmani centru, Krasniqi stanga, cu Petrila decar in spatele lor.

Si cu Teleleu pe banca, coach. Ai uitat sa spui...

OperatiuneaMonstru
OperatiuneaMonstru  •  12 Ianuarie 2024, 18:05
Postat de teleleu_ionel pe 12 Ianuarie 2024, 16:27

Hasani ala e slab. Atacul cu care Rapid poate sa castige si campionatul este: Funsho dreapta, Rrahmani centru, Krasniqi stanga, cu Petrila decar in spatele lor.

Campionatul de poker, poate. Degeaba ii ai pe astia in atac, daca apararea doarme. Poate la centenarul din 2025.

tarnaveanu
tarnaveanu  •  12 Ianuarie 2024, 17:49
Postat de teleleu_ionel pe 12 Ianuarie 2024, 16:18

Incredibil. Exista vreo echipa romaneasca in amicalele astea care nu s-a facut de ras??

Pe vremuri, în amicale cu echipele de mijloc de clasament din Belgia sau Olanda, echipele românești de pe primele locuri nu aveau probleme. Am ajuns ciuca bătăilor și în amicale.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează